Huawei Fit: vodeodolný fitnes tracker so šesťdňovou výdržou

Osloví najmä športovcov a ľudí s aktívnym životným štýlom. Ponúkne viacero športových režimov, vodeodolnosť, monochromatický displej, ktorý nikdy nezhasína a takmer týždňovú výdrž batérie na jedno nabitie .

Smart zariadenie Huawei Fit nepatrí k horúcim novinkám, informácie o ňom však na našom webe chýbali. Aktuálne má v Telekome priaznivú cenovku. Fitnes tracker s dizajnom hodiniek má okrúhly 1,04'' monochromatický LCD displej (elektronický papier), ktorý je stále čitateľný, nikdy nezhasína. Vďaka tejto technológii vydrží na jedno nabitie až šesť dní.

Zariadenie dokáže počítať kroky, monitorovať váš spánok či srdcovú frekvenciu a podľa výrobcu s nimi môžete aj plávať. Spĺňajú certifikáciu IP68 a 5 ATM. Čo tieto hodnoty znamenajú sme nedávno vysvetlili v článku Ako je to s vodeodolnosťou smartfónov a inej techniky?.

Základné parametre:

Rozmery: 39,5 x 9,9 mm, Remienok: 265 mm (väčší), 227 mm (menší), hmotnosť: 35 gramov, displej: 1,04'', rozlíšenie 208 x 208 b. (kruh s priemerom 208 px a zobrazením 33 962 px), LCD displej monochromatický, Gorilla Glass 3, Bluetooth 4.2, odolnosť IP68, 5 ATM, senzory: 6-osový snímač pohybu (akcelerometer + gyroskop), snímač tepovej frekvencie, CAP-senzor, snímač okolitého svetla, výdrž batérie: 6 dní, doba nabíjania: 1,5 hodiny, kompatibilita: OS minimálne Android 4.4 alebo iOS 8, farby (remienok + hodinky): čierna + šedá, modrá + strieborná, oranžová + strieborná.

Huawei Fit vie automaticky zistiť či spíte alebo ste v pohybe. Na základe toho meria počet krokov, prejdenú vzdialenosť, spálené kalórie či dĺžku spánku. Hodinky nemajú vlastné GPS, ale synchronizujú sa s aplikáciou Huawei Wear pre Android alebo iOS. Upozornia vás na prichádzajúci hovor či SMS-ku a jemné vibrácie oznámia notifikácie z podporovaných aplikácií. Sledovanie srdcovej frekvencie môže prebiehať automaticky počas celého dňa alebo manuálne.

Výrobca garantuje vďaka vysokej sile signálu snímača veľmi presné výsledky. Batéria by vám mala vydržať šesť dní bežného používania, po ktorých ju nabijete za približne 1,5 hodiny. V režimoch nájdete viaceré športy, pričom nechýba ani plávanie.

Cena Huawei Fit je v slovenských obchodoch približne 149 eur a kúpite ich s čiernym alebo oranžovým remienkom. Čierny variant je aktuálne v Telekome dostupný za akciovú cenu 129 eur.

Zdroj: consumer.huawei.com

Diskusia k článku:

Vlastimil 12.02.2018 - 09:13

Zas nerecenzia, nejaké postrehy a v podstate žiadne info. Dúfam že bude aj riadna recenzia, ktoré si hodinky zaslúžia. Inak neviete čo je s wuawei Watch 2 Classic? Všade vidím na predaj len verziu sport.

Lenka Ivančíková12.02.2018 - 10:34 Trvalý odkaz

Mylis si informacny clanok, v ktorej uvadzame zakladne specifikacie produktu s recenziou. a nie je to prvykrat. uz som ti to vysvetlovala davnejsie. recenzie uverejnujeme v sekcii s nazvom Recenzie umiestnene hore. Toto je v inej casti. Pokial sa k nam dostane na test, radi ho vyskusame.

Vlastimil12.02.2018 - 12:36 Trvalý odkaz

Viem viem, len som hrozne nedočkavý na recenziu s hodinkami a s celkom fajn cenou :)

martix12.02.2018 - 16:00 Trvalý odkaz

Používam tento tracker cca 10 mesiacov. Reálna výdrž batérie je 7 dní so zapnutým meraním tepu srdca. Ja mám tento merač bežne vypnutý a výdrž sa tým zvýšila na 10-12 dní, Pár krát som sa dostal aj na 14 dní. Asi to záleží aj na počte prijatých notifikácií, a teda koľko energie spotrebuje vibračný motorček. Mám zapnuté notifikácie na všetky nainštalované aplikácie, teda časté vibrovanie je na dennom poriadku. Čo musím vyzdvihnúť je aj čitateľnosť na slnku, vďaka použitej technológii zobrazovača je naozaj výborná. Hodinky sú pomerne malé, takže sa hodia skôr na štíhlejšiu ruku.

Lenka Ivančíková12.02.2018 - 16:36 Trvalý odkaz

Super. Dakujeme za skusenosti. :)

Celá diskusia 5 príspevkov