Nová vlajková loď Huawei zrejme dostane trojitý fotoaparát

V spojení s novými top modelmi Huawei sa už dlhší čas hovorí o niečom, čo tu ešte nebolo. Náznaky prichádzajú aj od zástupcov čínskej firmy, bližšie podrobnosti však zatiaľ neprezradili.

Viac odkryla až oficiálna pozvánka Huawei na predstavenie noviniek. Či sa budú volať P11 alebo P20 nie je isté, čaká nás však nový hlavný fotoaparát, ktorý budú pravdepodobne tvoriť nie dva, ale rovno tri objektívy.

obr: androidauthority.com

Napovedá to trojica kruhov na pozvánke aj trojité písmeno "o" v slove more. Je pravdepodobné, že nový fotoaparát bude opäť vyvíjaný v spolupráci s firmou Leica a bude podporovať umelú inteligenciu (AI).

Pripravované novinky neuvidíme na tohtoročnom MWC v Barcelone, ale až o mesiac neskôr 27. marca 2018 v Paríži. Špekuluje sa, že by mohli priniesť päťnásobné priblíženie a vytvárať snímky s až 40 Mpix rozlíšením.

O prevratnom fotoaparáte s vyšším počtom objektívov než dva sa hovorí aj pri Nokii. Bude preto zaujímavé sledovať, ktorý výrobca príde s trojitou kamerou ako prvý.

Zdroj: androidauthority.com

Diskusia k článku:

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne 09.02.2018 - 22:07

no vlastne pätoritý. lebo 3 vzadu 2 vpredu.

ondrakomous10.02.2018 - 12:16 Trvalý odkaz

podle me to byl fake. hadam, ze budou dva a dva, klasika.

martin10.02.2018 - 21:45 Trvalý odkaz

To či bude mat 10 alebo 20 fotakov je jedno ,huawei má zlu cenovú politiku za nový telefón pýta veľmi veľa a po čase padne cena aj o 40 percent dole ,to sa napríklad takému Applu nestane ,ten zlacňuje až po uvedený nového modelu na trh,huawei má pekne telefóny ,len si to kazí prehnanou cenou ,keby bola od začiatku nastavená super cena -avsak tu cenu vlastne dostanete u operátora ,ale v 4 kvartáli tohto roka boli jeho globálne predaje mizerne a je na treťom mieste a Samsung mu o niečo ušiel ,a Apple je s pár modelmi na prvej priečke ale Xiaomi sa pekne derie na hor a bude to vážny konkurent Huawei !

Medino10.02.2018 - 23:54 Trvalý odkaz

2 fotoaparaty, 3 fotoaparaty a o chvilu to bude mat tolko fotoaparatov ako tarantula oci. Som zvedavy kolko este bude trvat vyrobcom telefonov kym pochopia, ze uspechom predaja je 5,5 palcovy displej s pomerom 16:9 osadeny v tele s vyskou max 145 mm, spolu s 4000 mAh bateriou a jednym a poriadnym fotoaparatom. Vyrobca ktory tuto kombinaciu najblizsie ponukne to bude mat vyhrane.

Celá diskusia 9 príspevkov