Nokia 2 prichádza na Slovensko

Aktuálne cenovo najdostupnejší android z portfólia spoločnosti HMD s 5-palcovým HD displejom a 4100 mAh batériou sa začal predávať už aj v slovenských obchodoch.

Nokia 2 je lacný android so štvorjadrovým procesorom a nízkou kapacitou pamätí. Operačná má iba 1 GB, vnútorné úložisko ponúka papierových 8 GB. Reálne bude dostupná približne polovica. V redakcii na základe našich skúseností však odporúčame kupovať smartfón v konfugurácii s minimálne 2 GB RAM a 16 GB pamäťou.

Operačný systém Android beží v staršej verzii 7.1.1 Nougat. Výrobca prisľúbil pravidelné aktualizácie aj update na nový Android 8.0 Oreo.

Konštrukcia má polykarbonátovú zadnú stranu a hliníkový rám. Nechýba certifikácia IP52, čo znamená odolnosť voči jemnému ošplechnutiu vodou, problémom tak nebude napríklad telefonovanie v daždi. Päťpalcový HD displej (720 x 1280 b.) chráni odolné sklíčko Gorilla Glass.

Hlavnou devízou Nokie 2 je 4100 mAh batéria, ktorá by mala v kombinácii s hardvérovou výbavou pre nenáročných používateľov zabezpečiť dva dni prevádzky na jedno nabitie. Kompletné špecifikácie sa dočítate v základnom infe.

Odporúčaná cena je stanovená na 119 eur. Novinka je dostupná aj u mobilného operátora O2.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu