Lenovo v Q4 2017: rástli tržby aj zisk (hospodárske výsledky)

Lenovo zverejnilo svoje výsledky hospodárenia za tretí fiškálny štvrťrok ukončený 31. decembra 2017, t.j. podľa nášho kalendára štvrtý kvartál. Tržby medziročne vzrástli najviac za posledné tri roky. Mobilná divízia zaznamenala len mierny pokles.

Tržby spoločnosti dosiahli 12,9 miliardy USD, čo je medziročný nárast o 6,3 percenta. Príjmy pred zdanením sa vyšplhali na 150 miliónov USD, v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka to je o 48 % viac. Hrubý zisk medziročne vzrástol o 9,8 % na 1,8 miliardy USD.

Divízia MBG (Mobile Business Group), ktorá zahŕňa smartfóny pod značkou Moto a Lenovo, splnila podľa vlastných slov štvrťročné očakávania napriek tomu, že tento segment čelí veľkým konkurenčným výzvam. Celkové výnosy vo výške 2,1 miliardy USD poklesli oproti predchádzajúcemu roku o 5 %. Latinská Amerika ostala silným trhom, pričom dosiahla 37 % nárast tržieb a vysokú ziskovosť.

Doteraz bolo vyexpedovaných päť miliónov Moto Z smartfónov, so 64 % medziročným nárastom pri aktiváciách zariadení Moto Mods. Lenovo zaznamenalo v západnej Európe posilnenie značky Moto, v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka išlo o 23 % nárast.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu