SledovanieTV.sk - televízia v mobile, počítači aj v obývačke.

Otestovali sme IPTV službu SledovanieTV.sk a porovnali ju so satelitným vysielaním.

Počas testovania Android TV boxu Nvidia Shield TV som mal možnosť vyskúšať si IPTV vysielanie vďaka službe SledovanieTV.sk. Ako dlhodobý používateľ satelitného vysielania ma oslovili niektoré výhody tejto služby a odskúšal som ju na všetkých platformách, ktoré mám.

SledovanieTV.sk môžete používať prakticky na čomkoľvek. Od Windows a Linux počítača cez mobilné operačné systémy Android a iOS až po rôzne inteligentné televízie. Ja som testoval na Nvidii Shield TV s Android TV, smartfóne s Androidom, Windows počítači a LG smart TV.

Aplikácia pre Android využíva hamburger menu, podobne ako väčšina aplikácii od Google. Zobraziť si môžete aktuálny prehľad a vybrať si niektorý z programov, ktorý si následne prehráte alebo nahráte. Po rozbalení bočnej lišty sa vám zobrazí aktuálna ponuka všetkých TV programov. Vidíte tu aj rádiá a nahrávky. V nastaveniach sa dá zvoliť kvalita streamu a aktivovať HEVC H.265 kodek pre lepšiu kvalitu pri menšom objeme dát.

Samotný prehrávač videa je jednoduchý. K dispozícii máte pozastavenie pretočenie, roztiahnutie na celú obrazovku a zamknutie ovládacích prvkov. Chýbalo mi posúvanie po krokoch, aké je napríklad v nových verziách YouTube. Trafiť sa do presného okamihu či posunúť video len o pár sekúnd je na posuvníku náročné a nepresné. Nikde v aplikácii som nenašiel týždňový prehľad. V zozname sa posúvate len po jednom dni, čo je nepraktické a pomalé.

Webová verzia ponúka prehrávanie cez Flash a HTML5. Stream si môžete otvoriť v samostatnom okne, stmaviť si pozadie a zmeniť kvalitu. Vzhľadom na väčšiu ovládaciu plochu je webové rozhranie intuitívne a navigácia v ňom je rýchlejšia. Prekvapila ma dobrá dostupnosť aplikácií na inteligentých televízoroch. SledovanieTV.sk som našiel aj v obchode so softvérom na LG televízore s WebOS. Aplikácia je aj na tejto platforme dobre navrhnutá, využíva farebné tlačidlá na televíznom ovládači, navigáciu šípkami a využiť som mohol aj Magic ovládač.

SledovanieTV.sk ponúka niekoľko rôznych balíkov od základného, ktorý je zadarmo, až po Premium balíček so 104 kanálmi. Zakúpiť si môžete aj doplnkové balíčky HBO GO, Športový či Relaxxx, ak vám stačí niektorý z lacnejších balíčkov, ale chcete niektoré konkrétne programy. Ja som testoval balíček Štandart so 75 programami.

V porovnaní so satelitným vysielaním sa mi páčilo okamžité prepínanie programov, týždňový archív a možnosť ľubovoľne posúvať prehrávaný stream. Výhodou je aj sledovanie televízie prakticky na akejkoľvek platforme a kedykoľvek.

Na trhu je podobných služieb niekoľko. Všetci hlavní operátori ponúkajú aj televízne služby a priamou konkurenciou je aj Lepší.TV.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu