Výmena batérií pre iPhony bude na Slovensku stáť 30 eur

Výmenný program, v ktorom si môžu používatelia starších iPhonov vymeniť batériu za novú, sa bude týkať aj Slovenska.

Koncom minulého roka sa internetom šírila na Apple vlna kritiky, keď výrobca potvrdil, že znižovanie výkonu pri starších iPhonoch je naozaj úmyselné a oficiálne sa zákazníkom za to ospravedlnil. Starnutie batérií je podľa neho zložitý proces a poprel špekulácie, že účelom spomalovania bola motivácia ku kúpe novšieho modelu. Cieľom bolo zvýšiť ich výdrž.

Apple vzápätí spustil program, ktorý umožňuje zákazníkom s iPhonom 6 a novším nechať si vymeniť batériu a získať ju za zníženú cenu. Donedávna nebolo isté, či sa výmena bude týkať aj slovenských zákazníkov, dnes už máme od servisu m:zone potvrdené, že áno.

Apple poveril výmenou len autorizovaných servisných partnerov a cenu stanovil na 30 eur. Stačí prísť do servisného centra a dohodnúť si servisný úkon. Výmena by mala prebehnúť ešte v ten istý deň, no je podmienená dostupnosťou náhradného dielu pre konkrétny typ iPhonu.

Cena 30 eur je konečná cena, vrátane práce a DPH. Pokiaľ ste si už ale na telefóne niekedy menili batériu za neoriginálnu, servis vám môže účtovať vyššiu, bežnú cenu (takmer 90 eur). Zatiaľ nie je stanovený dátum, kedy výmenný program skončí.

Diskusia k článku:

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne 11.01.2018 - 16:17

je to slaba barlička na chromú nohu ale tak poteší, prečo nie. aktualizovať vykon telefonu na taky ďalši rok, možno aj viac, nuž, ok...

Brano11.01.2018 - 17:29 Trvalý odkaz

vymeni mi autorizovany servis aj bateriu v iPhone, ak som ho u nich nekupoval? Popripade ak nemam zarucny list alebo je uz po zaruke ? Diky

ondrakomous11.01.2018 - 18:15 Trvalý odkaz

a to se vyplati! zvlast, kdyz ti ji v neautorizovanym servise vymeni za 15 euro.

jardo.suster@g…11.01.2018 - 19:05 Trvalý odkaz

Autorizovany servis Ti opravi iphone kupeny kdekolvek vo svete do 12 mesiacov od jeho aktivacie v ramci obmedzenej zaruky od Apple. Po prekroceni tejto doby, pokial bol kupovany v SR a mas o tom doklad, Ti ho slovensky servis opravi v ramci 2 r. zarucnej doby. Tu je ale dobre vopred informovat predajcu u kt si iphone kupoval, ze si reklamaciu poriesis vo vlastnej rezii. On by mal byt spokojny ze mu odpadla starost a ty ju budes mat vybavenu nasobne rychlejsie.

Co sa tyka baterie, chybna by mala byt menena v ramci reklamacie bezplatne, prirodzene opotrebovana bude menena prave za zvyhodnenych 30e.

ondrakomous12.01.2018 - 22:28 Trvalý odkaz

vymenit baterku na starych iphonech zvladne kazdy trosku sikovnejsi clovek, u 5s je jenom potreba davat pozor na flex od home, u 6 zadnej problem, u 6s taky zadnej problem, u 7,8 je to horsi, je tam tesneni, ale tech se problem netyka. 30 euro, za takovy banalni ukon je cista zlodejina, zvlast, kdyz maloobchodni prodejni cena ty baterie je max, 7euro, prace maximalne 20minut i s cigaretou.

Celá diskusia 5 príspevkov