Sony Xperia XA2, XA2 Ultra a L2 - dizajn odhalený?

Trojica noviniek by mala priniesť známy dizajn, čítačka odtlačkov sa ale podľa renderov presťahuje na zadnú stranu. XA2 Ultra sa má pýšiť duálnou prednou kamerou.

Evan Blass, známy leaker, ktorého neoficiálne informácie sa veľakrát ukázali ako správne, zverejnil na svojom Twitter účte fotografie pripravovaných noviniek Sony. Uvedenie smartfónov Xperia XA2, Xperia XA2 Ultra a Xperia L2 sa očakáva už o pár dní na výstave CES 2018 v Las Vegas, pravdepodobnejším termínom globálneho predstavenia však bude februárové MWC v Barcelone.

Dizajn už na prvý pohľad prezrádza, že ide o telefóny japonského výrobcu, bočné rámy okolo displeja sú však minimálne. Prekvapením je čítačka odtlačkov na zadnej strane, bude ale škoda, ak Sony upustí od snímača umiestneného vo vypínači v bočnej stene.

Xperia XA2 má dostať 5,2-palcový Full HD displej, Qualcomm Snapdragon 630 SoC, 3 GB RAM v kombinácii s 32 GB úložiskom, 21-megapixelový fotoaparát s nahrávaním 4K videí a prednú 7 Mpix kameru. Xperia XA2 Ultra by mala ponúknuť rovnaký čispset i Full HD rozlíšenie obrazovky, no na 6-palcovej uhlopriečke.

Operačná pamäť RAM bude mať pravdepodobne 4 GB kapacitu, úložisko narastie na 64 GB. Vpredu by mali byť dva fotoaparáty s netradičným 15-megapixelovým rozlíšením. Samozrejmosťou má byť operačný systém Android 8.0 Oreo.

Xperia L2 bude určená menej náročným zákazníkom, ponúknuť má 5,2'' displej s HD rozlíšením a Android v staršej verzii 7.0 Nougat.

Zmeny dizajnu sa tak zrejme nedočkáme. Nedávno internetom kolovali rendery, na ktorých mali byť údajne pripravované Xperie. Jediné, čo sa asi potvrdí, bude snímač odtlačkov vzadu.

Zdroj: venturebeat.com

Diskusia k článku:

viperman 05.01.2018 - 09:19

rada XA, L, a XA ULtra nikdy citacku nemala (s vynimkou verzie plus) takze je to novinka a dali to dozadu...snad ale vlajkove lode ostane citacka v pravo (podla mna najlepsie riesenie zo vsetkych) ak by to dali dozadu tak by som ju prestal uplne pouzivat... neprakticke.

Miloš06.01.2018 - 21:56 Trvalý odkaz

to nemozu aj v L-kovej verzii urobit model compact ako je v najvyssej ?

ondrakomous07.01.2018 - 19:55 Trvalý odkaz

to vypada na zlaty hrebicek do rakve pro sony, zase ramy jak od obrazu.

Celá diskusia 3 príspevky