Beta verzia OxygenOS pre OnePlus 5 už obsahuje odomykanie tvárou

Firma splnila svoj sľub a pridala do beta verzie určenej pre OnePlus 5 ohlásenú funkciu, ktorá bola pôvodne dostupná len majiteľom novšieho modelu 5T.

Len pred týždňom oznámil šéf spoločnosti Carl Pei na svojom Twitter účte, že odomykanie tvárou, ktoré majú k dispozícii používatelia OnePlus 5T príde aj na staršiu päťku. Vtedy sme sa nedozvedeli bližší termín, no OnePlus nezaháľalo a Face Unlock pridalo do testovacej verzie s označením OxygenOS Open Beta 3.

Majitelia modelu OnePlus 5 už tak môžu sťahovať aktualizáciu s novou funkciou. Nie je taká bezpečná ako snímač dúhovky či hĺbkové skenovanie tváre, ale používatelia budú mať viac možností na výber. Odomknúť telefón len letmým pohľadom na obrazovku je veľmi pohodlné.

Pri beta verzii treba počítať s možnými problémami s funkčnosťou a stabilitou systému. Návod na inštaláciu spolu so súborom na stiahnutie nájdete na stránke downloads.oneplus.net. Inštalačný súbor má 1,58 GB.

Zdroj: downloads.oneplus.net

Diskusia k článku:

Knoxville 24.01.2018 - 17:57

Ono,ja som dost tuto funkciu kritizoval,pretoze za idealneho svetla,ci uz umeleho alebo slnecneho tato funkcia fungovala rychlo a spolahlivo.Ale akonahle prislo sero,alebo uplna tma,tvar telefon absolutne nerozpoznal. Teraz,v novej OpenBeta 4 aktualizacii pribudla moznost "asistencne prisvietenie pri odomykani".Takze v sere, alebo absolutnej tme,sa po stlaceni vypinacieho tlacidla obrazovka rozsvieti na kratku dobu dobiela na maximalny jas a tym si telefon "prisvieti" aby rozpoznal tvar.Funguje to prekvapivo dobre aj za uplnej tmy,chodze a pod. Teraz ta "ficurka" celkom dava zmysel.Aj ked si myslim ze prilozenie palca na citacku vpredu je stale rychlejsie ako stlacanie vypinacieho tlacidla a pozeranie sa do prednej kamery...

Celá diskusia 1 príspevok