Nokia 9 možno príde so štvoricou fotoaparátov a Snapdragonom 835

O pripravovanom high-ende konzorcia HMD Global sa na internete špekuluje už od príchodu Nokie 8. Dokumenty amerického telekomunikačného úradu prezradili niektoré parametre.

Nedávno zverejnené dokumenty americkej národnej komisie pre telekomunikácie odkryli niektoré špecifikcácie, ktoré by mal dostať pripravovaný top model Nokia 9.

Tešiť sa vraj môžeme na 5,5-palcový OLED displej od firmy LG, 128 GB úložisko a 3250 mAh batériu. Nový Snapdragon 845 tu zrejme nenájdeme, dokumenty spomínajú jeho predchocu Snapdragon 835. Kapacitu RAM sme sa nedozvedeli.

Niektoré weby prišli s neoverenou informáciou, že pôjde o displej s pomerom strán 18:9 a QHD rozlíšením, zverejnené screenshoty modelu s označením TA-1005 však ukazujú na "bežný" displej. Zadný fotoaparát má ponúknuť dvojicu snímačov: 12- a 13-megapixelový. Operačný systém Android má bežať vo verzii 8.0 Oreo. Z dokumentov vyplýva, že predná kamera má disponovať 5 Mpix rozlíšením. Niektoré rendery však na prednej strane ukazujú dva fotoaparáty.

Zatiaľ sú všetko len dohady a špekulácie, na oficiálne potvrdenie si budeme musieť ešte nejaký čas počkať. Nokiu 9 možno uvidíme už na výstave CES 2018, prípadne na februárovom MWC v Barcelone. Aktálne je najvybavejším modelom fínskej spoločnosti Nokia 8.

Zdroj: apps.fcc.gov

Diskusia k článku:

Začať diskusiu