Samsung W2018: S8-ka v tvare véčka s meniteľnou clonou f/1.5 a f/2.4

Novinka predstavená v Číne má podobné špecifikácie ako model Galaxy S8. Výnimkou je fotoaparát, ktorý dokáže s clonou f/1.5 lepšie pracovať v horších svetelných podmienkach a cez deň zas využívať výhody svetelnosti f/2.4.

Klasické véčka sú v Ázii stále populárne, čo dokazuje mimoriadne obľúbená séria W od Samsungu, ktorá každý rok prichádza s novým modelom. Tohtoročná novinka má označenie W2018 a bola nedávno predstavená v Číne. Jej špecifikácie sú na úrovni top modelov Galaxy S8 alebo Note 8. Ponúka Snapdragon 835, doplnený o 6 GB RAM, 2300 mAh batériu a úložisko s kapacitou buď 64, alebo 256 GB.

obr: tech.sina.com

Zaujímavý je 12 Mpix zadný fotoaparát, ktorý s clonou f/1.5 dokáže podľa výrobcu zachytiť relatívne kvalitný obraz v horších svetelných podmienkach než konkurenčné telefóny. Clonu si dokonca v prípade potreby vie prepnúť na úroveň f/2.4. Takáto skoková zmena clony je typická pre lacné kompaktné fotoaparáty. Ovláda ju inteligentný softvér, ktorý rozoznáva množstvo svetla. Vyššia clona znamená väčšiu hĺbku ostrosti, čo oceníte napríklad pri fotografii krajiniek. Pri dostatku svetla nebude problém ani dlhší expozičný čas.

Výbavu uzatvára dvojica 4,2'' Full HD AMOLED displejov, 5 Mpix predný fotoaparát, čítačka odtlačkov prstov na zadnej strane a Android Nougat. Nechýba špeciálne tlačidlo pre spustenie inteligentného asistenta Bixby.

Telo telefónu tvorí kov a sklo, pričom si zákazníci môžu vybrať zo zlatej alebo striebornej farby. Samsung chce osloviť milovníkov luxusu, ktorým ponúkne výhody v podobe služieb na letiskách, bezplatnej technickej podpory, výmeny displejov za zníženú cenu, čistenia telefónu či osobného asistenta s horúcou linkou.

Samsung W2018 je dostupný iba v Číne a zatiaľ nevieme, či sa rozšíri aj na iné trhy. Nebola oznámená ani jeho cena, no viaceré zdroje hovoria, že by malo ísť o približne 3-tisíc dolárov.

My dúfame, že sa s objektívom s premenlivou clonou stretneme v niektorom z pripravovaných modelov radu Galaxy dostupných u nás.

Zdroj: theverge.com

Diskusia k článku:

Nightmare 03.12.2017 - 01:05

take Vecko by som privital u Nas

Celá diskusia 1 príspevok