One Plus 3 a 3T dostávajú aktualizáciu OxygenOS 5.0 s Androidom 8.0

Update prináša napríklad paralelné aplikácie i funkciu obraz v obraze. Prostredie dostane notifikačné značky, nový dizajn priečinku aplikácií a priame nahrávanie fotiek cez funkciu Shot on OnePlus.

Firma OnePlus nedávno uviedla novú vlajkovú loď OnePlus 5T s 6’’ Full HD+ displejom s pomerom strán 18:9, výkonným Snapdragonom 835 a 8 GB RAM. Popritom nezabúda ani na staršie modely OnePlus 3 / 3T, ktoré po úspešnom beta testovaní dostávajú prvú oficiálnu aktualizáciu OxygenOS 5.0 s Androidom 8.0 Oreo.

Update pridá do systému paralelné aplikácie, funkciu obraz v obraze, výber inteligentného textu, nový dizajn rýchlych nastavení a vylepší bezpečnosť. V prostredí môžu používatelia očakávať notifikačné značky, nový dizajn priečinku aplikácií a priame nahrávanie fotografií cez funkciu Shot on OnePlus.

Aktualizácia je uvoľňovaná postupne, ak ju ešte nemáte, stačí len počkať. Majitelia aktuálnych vlajkových lodí OnePlus 5 / 5T sa môžu podľa výrobcu tešiť na Oreo začiatkom budúceho roka. Beta testovanie začína už tento mesiac.

Zdroj: forums.oneplus.net

Diskusia k článku:

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne 22.11.2017 - 13:22

Na to, ze Oreo je vonku 3 mesiace oficialne, ho este vela telefonov nema. Skusal som betu na OP3 odkedy vysiel prvy Oreo build, ano, tie novinky su citelne, ale je to velmi maly posun, je to skor verzia 7.5 nez 8. Za poriadny release by som povazoval skor 8.1 s oznacenim project treble, ktory ma upravit modularitu systemu a umoznit OEMs flexibilnejsie aktualizacie. Project treble zas nebude podporovat ziadny doterajsi Oneplus telefon, 5T vratane. nie ze by to bola tragedia, Kudos pre Oneplus, ze stihli oficialny 8.0 release pred velkymi hracmi na trhu.

Jan22.11.2017 - 13:59 Trvalý odkaz

Oficialna verzia vysla cez vikend aj to len na vybranych trhoch o com informovali na oficialnom kanale aj zastupcovia znacky.
Stiahol som ju cez zmenene VPN na Kanadu. Verzie pred tym boli len beta.
Pokial ide o samotny update, tak skoro som nepostrehol ziadne zmeny a naviac obsahuje chyby. Nefunguju opakovane notifikcie, pada Sygic a uz druhy den mam bateriu na urovni 100%

MoPed24.11.2017 - 12:04 Trvalý odkaz

Je pekne, ze vydali update, ja som dokonca ziaden bug nezaznamenal (Sygic nemam). Ale druhy 1+ by som si uz teda nekupil, som sice spokojny s vykonom, stabilitou, dizajnom .. ale vydrz baterie ma neskutocne stve. Su dni, kedy mam Screen On Time ledva 30 minut a napriek tomu vecer davam na nabijacku telefon s max. 30% baterky. Ked nahodou ten telefon aj potrebujem pouzivat, tak bez nabijania v polke dna nemam sancu fungovat dlhsie ako 7-8 hodin. Po aktualizacii na Nougat som spravil reset telefonu cez Recovery, lebo ved vraj Android je uz vyspely, obnovit data je otazka par minut .. no okrem kontaktov a zalohovaneho launchera som obnovil velky prd. Teraz uz skusat reset nemienim, aby som zas stravil tyzden nastavovanim telefonu. V tomto bol aj Windows Phone 8.1 dalej :/

dzulio24.11.2017 - 15:30 Trvalý odkaz

Už to ponúka aj u nás, nie je nutné použiť zmenené VPN

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy24.11.2017 - 15:52 Trvalý odkaz

@lepermessiah ak mas po SOT 30min vecer 30% baterie tak je to bud na reklamaciu alebo ti tam na pozadi bezi riadny zrut baterie.
samozrejme ze sa ti po hard resete vsetko obnovi, ak mas v telefone nastavene automaticke zalohy tak to je to robota na pol hodinu

Celá diskusia 17 príspevkov