Nové slúchadlá od Bose utíšia chrápanie

Bluetooth slúchadlá s noise-cancellingom slúžia na potlačenie hlukov okolia cez deň, štuple na spanie zas poslúžia v noci. Bose ich chce spojiť do jedného.

Bezdrôtové slúchadlá pozná zrejme každý nadšenec audiotechniky. V dobe, kedy z najnovších smartfónov pomaly mizne tradičný 3,5 mm audiokonektor sa k mobilu pripájajú prostredníctvom technológie Bluetooth. Tie drahšie ponúkajú aj sériu mikrofónov a špeciálny softvér snímajúci ruchy okolo. Do slúchadiel je potom okrem pôvodného zvuku z prehrávača púšťaný aj zvuk s opačnou frekvenciou.

Túto funkciu výrobcovia označujú ako noise-canceling (potlačenie hluku) a má nám umožňovať vychutnať si obľúbené skladby bez otravného hluku v lietadle, autobuse alebo plnej čakárni na letisku.

Čo však v prípade, že chcete slúchadlá s noise-cancelingom používať aj bez pripojenia k Spotify alebo inému zdroju hudby?

Spoločnosť Bose prevzala kontrolu nad niekdajším startupom Hush skúšajúcim šťastie na crowdfundingovom portáli Indiegogo. Vďaka tomu majú na trh už budúci rok prísť inteligentné štuple, navrhnuté priamo pre blokovanie nežiaducich zvukov rušiacich spánok.

Mali by byť dostatočne malé, aby ste s nimi dokázali pohodlne položiť hlavu na vankúš, no zároveň výkonné pre odblokovanie hlučných susedov, zvuku áut jazdiacich vonku alebo dokonca chrápajúceho partnera ležiaceho vedľa vás.

Na jedno nabitie majú štuple od Bose vydržať dve noci, teda odhadom minimálne 16 hodín. Dobíjanie by mal zabezpečovať USB konektor aj batéria v špeciálnom cestovnom puzdre. Dostupné budú v troch veľkostiach a párovacia aplikácia pre mobilný telefón ponúkne okrem budíka tiež niekoľko zvukov pre ľahšie zaspávanie.

Vysokú kvalitu reprodukcie zvuku však zrejme čakať nemožno. Vlastný zdroj hudby k nim vôbec nepripojíte, na to sú v ponuke výrobcu určené iné modely.

To, že podobne veľká spoločnosť prevezme kontrolu nad malým tímom nezávislých vývojárov nie je nič nezvyčajné. Bose však pre nový produkt naďalej zbiera podporu na portáli Indiegogo. Americká firma to vysvetľuje tým, že na vývoj bezdrôtových slúchadiel a reproduktorov síce disponuje dostatočnými skúsenosťami a financiami, no v prípade nových technológií tohto typu chce do procesu návrhu a výroby zahrnúť aj zástupcov bežných spotrebiteľov.

Každý, kto prispel sumou v rozmedzí 150 až 185 dolárov tak zrejme nejakou formou pomohol alebo čoskoro pomôže s testovaním prototypu. Dodávky pre týchto nadšencov sa očakávajú vo februári 2018, uvoľnenie na pulty obchodov ešte o niečo neskôr.

Zdroj: The Verge

Diskusia k článku:

Začať diskusiu