Telekom mení cenník akciových telefónov

Telekom zmenil ceny pri desiatkach akciových zariadení. Znížil niektoré prvotné platby a mesačné poplatky tak, aby boli pre zákazníkov dostupnejšie. Ušetriť môžete desiatky eur.

Pri nákupe telefónu v Telekome k niektorému z paušálov môžete využiť dotáciu na zariadenie, ktorá sa líši od výšky zvoleného programu. V zásade platí, že za vybraný mobil zaplatíte prvotnú jednorazovú platbu a ďalších 24 mesačných príplatkov k paušálu. Operátor tento spôsob zdôvodňuje lepšou dostupnosťou aj drahších modelov pre menej bonitných zákazníkov.

Od 14. 11. 2017 pristúpil Telekom k výraznej úprave cenníka a v predvianočnom období, kedy sa predá viac telefónov než v ostatných kvartáloch, prináša nižšie poplatky.

V kategórii Obľúbené telefóny (patrí sem napríklad Lenovo Moto C, Sony Xperia L1, Nokia 3 či Lenovo Moto E4 s dvojičkami) znížil prvotné poplatky pri paušáloch Happy XS, Happy S a Happy M.

Kategória Štýlové telefóny, kam patrí napríklad Samsung Galaxy A3 2017 a A5 2017, LG Q6, Sony Xperia XA1, Huawei P9 lite 2017 či dvojičky s Huawei P10 lite, má primárne znížené prvotné poplatky zväčša o 30 až 60 eur. Vybrané modely (napr. Huawei Nova) majú znížené aj mesačné platby.

V kategórii Exkluzívne telefóny dochádza k vyššej dotácii a zmene podmienok. Prvotné poplatky budú pri jednotlivých modeloch znížené (o 100 až 150 €), zatiaľ čo mesačné poplatky zvýšené. Tento krok by mal podľa operátora podporiť skupinu zákazníkov, ktorá preferuje nižší vstupný poplatok za telefón a skôr je ochotná rozložiť si cenu na dlhšie obdobie.

Zmena sa týka aj noviniek Samsung Galaxy Note 8 či Apple iPhone X. Pri 256 GB verzii iPhonu X k paušálu Happy XL je celková úspora oproti predchádzajúcemu cenníku 52 eur, pri Galaxy Note 8 ušetríte 54 eur.

Zdroj: operátor

Diskusia k článku:

funboy 15.11.2017 - 13:38

Prvotné poplatky budú pri jednotlivých modeloch znížené (o 100 až 150 €), zatiaľ čo mesačné poplatky zvýšené. Tento kro by mal podľa operátora podporiť

Celá diskusia 1 príspevok