O2: TOP5 najpredávanejších smartfónov a tabletov v októbri

Medzi najpredávanejšie smartfóny v O2 pribudli dve novinky: Honor a Apple. Októbrová tabuľka je pestrá, nachádza sa v nej päť rôznych výrobcov.

Už dlho sa nestalo, aby rebríček pätice najpredávanejších smartfónov tvorilo päť rôznych značiek. Zvyčajne sa opakujú najmä Huawei, Samsung, prípadne Lenovo. V októbri sa medzi najžiadanejšími zariadeniami objavili aj Honor a Apple. Za Honor bojuje tohtoročná vlajková loď a Apple reprezentuje malý, ale výkonný iPhone SE.

Víťazom sa aj tentoraz stal lacný Huawei P9 Lite mini, druhá priečka patrí ďalšiemu androidu pre nenáročných používateľov Lenovu Moto E4 Plus. To boduje aj v Telekome. Tretí Samsung Galaxy J3 2016 je bestsellerom u všetkých operátorov, pravidelne sa na prvých priečkach objavuje aj v Orangei.

Sklenený elegán s dobrou výbavou a duálnym fotoaparátom Honor 9 sa vyšvihol na štvrté miesto, druhej novinke rebríčka, Apple iPhone SE, patrí prekvapivo piata priečka. Doteraz sa neukázal ani v prvej desiatke. Zvyčajne sa tam prebojovala len sedmička.

TOP5 najpredávanejších smartfónov v októbri 2017:

1. Huawei P9 Lite mini

2. Lenovo Moto E4 Plus

3. Samsung Galaxy J3 (2017)

4. Honor 9

5. Apple iPhone SE

ikona

O2: TOP5 najpredávanejších smartfónov a tabletov v septembriSeptembrový rebríček najpredávanejších smartfónov v O2 je bohatší o tri nové modely. Všetky patria medzi lacné dual SIM androidy. Drahší kúsok by sme hľadali márne.

Náš malý rebríček TOP5 smartfónov O2 zostavujeme z desiatky najpredávanejších telefónov za uplynulý mesiac. V tej októbrovej sa ešte nachádza Samsung Galaxy J5 (2017), Huawei P10 Lite, Huawei P9 Lite 2017, Lenovo Moto G5S Plus a Lenovo Moto E4.

Tabuľka najpredávanejších tabletov sa oproti minulomesačnej veľmi nezmenila. Už niekoľko mesiacov si tu vymieňajú pozície značky Lenovo, Huawei a Samsung. Na vrchole je stále sedempalcový lacný Lenovo Tab A3 nasledovaný tabletom Huawei MediaPad T2 s rovnakou uhlopriečkou. Zákazníci najčastejšie kupovali aj desaťpalcové modely od Lenova a obľube sa opäť tešil Samsung Galaxy Tab E.

1. Lenovo Tab A3 7 (26 €)

2. Huawei MediaPad T2 7.0 (26 €)

3. Lenovo Tab 3 10 Business (170 €)

4. Lenovo Tab A3 10 LTE (50 €)

5: Samsung Galaxy Tab E 9.6 (74 €)

Zdroj: operátor

Diskusia k článku:

Začať diskusiu