Samsung Gear Sport a IconX (2018) na Slovensku

V slovenských obchodoch sa začínajú predávať novinky z IFA 2017 - inteligentné vodeodolné hodinky so zameraním na fitnes a druhá generácia bezdrôtových slúchadiel.

Samsung Gear Sport už v názve napovedajú, že sú určené pre ľudí žijúcich aktívnym životným štýlom. Nezľaknú sa ani náročných podmienok, sú odolné voči striekajúcej vode (5ATM) a spĺňajú kritériá vojenského certifikátu MIL-STD-810G, takže by im nemal uškodiť ani pád na tvrdý povrch či otrasy. Bez problémov s nimi môžete plávať v bazéne a sledovať hlavné merané hodnoty, ako je počet preplávaných bazénov, čas na jednu dĺžku bazéna, typ tempa a mnohé ďalšie.

Hodinky podporujú automatické rozpoznávanie fyzickej aktivity, chôdzu, beh, jazdu na bicykli a dynamické aktivity zahŕňajúce rôzne činnosti od tanca až po basketbal. Sú vybavené kruhovým ciferníkom s 1,2-palcovým Super AMOLED displejom a rozlíšením 360 bodov. Beží v nich vlastný operačný systém Tizen. Všetko dôležité o hardvérovej výbave sa dočítate v základnom infe. Nájdete tam aj krátke redakčné video z predstavenia v Berlíne.

Gear Sport majú odporúčanú cenovku 349 eur a dokážu pracovať s operačným systémom Android a iOS. Predávajú sa v čiernej a modrej farbe. Minuloročný model Gear S3 ostáva v predaji, cenovka mu už dávnejšie klesla o približne 20 eur na odporúčaných 379 eur.

Bezdrôtové slúchadlá IconX vám umožnia počúvať obľúbenú hudbu a oceníte ich aj na tréningu, pri ktorom vám nebudú zavadzať žiadne káble. Dokážu spolupracovať s hlasovým pomocníkom Bixby. Po jednoduchom klepnutí a pridržaní prsta na slúchadle môžete používať svoj hlas na ovládanie hudby alebo telefónu bez toho, aby ste ho museli mať v ruke.

Výdrž batérie na jedno nabitie sa oproti predchodcovi predĺžila až na päť hodín streamovania alebo sedem hodín prehrávania uloženej hudby. Tú si uložíte do vnútornej 4 GB pamäte. Dodávajú sa s ochranným puzdrom, ktoré poslúži aj na nabíjanie. Spárujete ich so smartfónom, v ktorom beží operačný systém Android 4.4 a novší.

Samsung IconX (2018) sú dostupné za 229 eur, na výber máte bielu, čiernu a ružovú verziu.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu