Android 8.0 dostane dvanásť modelov radu Moto

Motorola na svojom oficiálnom blogu potvrdila, že na nový operačný systém Android 8.0 Oreo sa môžu tešiť majitelia vyše desiatky smartfónov Moto. Výrobca nezabudol ani na rad Moto G5.

Vlastníci smartfónov s operačným systémom Android sa s príchodom každej novej verzie pýtajú, či a kedy dostane ich telefón update. Motorola už dala odpoveď. Na blogu zverejnila zoznam zariadení, pre ktoré sa pripravuje Oreo.

Postupne bude aktualizácia sprístupnená pre Moto Z, Moto Z Droid, Moto F Force Droid, Moto Z Play, Moto Z Play Droid, Moto Z2 Play, Moto Z2 Force Edition, Moto X4, Moto G5, Moto G5 Plus, Moto G5S a Moto G5S Plus.

Android 8.0 Oreo má byť podľa Googlu rýchlejší, múdrejší a silnejší než predchádzajúce verzie. Veľký dôraz sa kladie na správu batérie, bezpečnosť uložených dát a prinesie aj množstvo noviniek, medzi ktoré patrí napríklad aj obraz v obraze (PIP), čo umožní spravovať dve úlohy naraz. Nové adaptívne ikony budú môcť meniť svoj tvar a lepšie sa tak integrujú s UI zariadenia. Stlačením bodky oznámenia na ikone rýchlo zistíte čo je nové, akú novinku notifikácia oznamuje.

Informácie o novinkách v Androide 8.0 sme vám priniesli v článku Android O: limity na pozadí, obraz v obraze i dynamické ikony.

Zdroj: blog.motorola.com

Diskusia k článku:

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy 16.09.2017 - 19:41

majitelia moto X2 dostali 2. velky update (android 6) cca 3 mesiace po tom co sa objavil v prvom telefone. majitelia moto x3 (style) na svoj 2. velky update(android 7) nedostali ani po roku co sa objavil na prvom telefone. medzi tym ma telefon uz viac ako 2 roky :) majitelia moto Z :D co myslite?! ma zmzsel cakat na oreo?

Celá diskusia 1 príspevok