Samsung U Flex (EO-BG950) - rozumné slúchadlá

Recenzia cenovo atraktívnych Bluetooth slúchadiel so solídnym zvukom a praktickou konštrukciou.

Hľadáte praktické Bluetooth slúchadlá? Tieto môžete mať na krku zavesené aj celý deň. Pod golierom košele či polo trička budú Samsung U Flex úplne nenápadné. Prezradia ich len dva tenké kábliky so štupľami na koncoch. Tie sa dokážu spojiť pomocou magnetickej sily. V prípade potreby ich rozpojíte a strčíte do uší.

V balení nechýba popri USB kábliku pre nabíjanie cez microUSB aj niekoľko nástavcov rôznych veľkostí.

Nikdy som so slúchadlami do uší problém nemal, väčšinou mi sedí prostredná veľkosť, inak tomu nebolo ani v tomto prípade - celý čas som používal výrobcom pripravený štandard.

Prekvapila ma príjemná cenovka, ktorá sa v e-shopoch pohybuje dokonca na úrovni okolo 50 eur. Najväčšou dilemou tak bude asi výber farby - biela je pekná, tmavá zase praktická.

Okrem pohodlnej konštrukcie sa výrobca pýši aj výdržou 10 hodín počúvania hudby na jedno nabitie. V ušiach ich vydržíte mať tak asi maximálne dve hodiny, potom budete potrebovať prestávku. Tak či tak mám slúchadlá do uší najradšej pri cestovaní - aj svojou konštrukciou eliminujú okolitý hluk, aj ponúkajú dobrú výdrž na jedno nabitie pri zachovaní kompaktných rozmerov.

Ja som si napríklad veľmi obľúbil JBL Reflect Mini BT, ktoré jednoducho strčím do vrecka. Zvukovo sú veľmi, veľmi podobné dnes testovaným U Flex. A oba produkty mi zvukovo vyhovujú - nie sú ani prebasované, ani zastreté, výšky tiež pekne cingajú...za cenu do sto eur nič extra lepšie nekúpite.

Zásadným rozdielom je konštrukcia, viac než trojnásobná hmotnosť (15 g vs. 51 g), iný tvar štupľov (nástavcov) a cenovka. Na cestách oveľa ľahšie do vrecka strčím stoeurové JBL, ale zas 50-eurové U Flex môžem mať neustále na krku.

Športový tvar samotných slúchadiel JBL Reflect Mini BT mi vyhovuje viac - v uchu držia pevnejšie a o čosi viac eliminujú okolité ruchy. Niekoho však môžu viac tlačiť. Cenovka hovorí jednoznačne v prospech U Flex od Samsungu, hmotnosť 15 gramov zas výrazne v prospech JBL, ktoré vydržia na jedno nabitie asi o štvrtinu času menej. A teraz si vyberte.

Novinku od Samsungu som ešte porovnal s predchodcom - Level U. Tie sa mi páčia viac, sú subtílnejšie, konštrukčne šikovnejšie, ale...ponúkajú podstatne slabší zvuk aj elimináciu okolitých ruchov. Dávno som ich nechal ležať v šuplíku a radšej používal JBL Reflect Mini BT.

Výhody

+ významný skok v kvalite reprodukovaného zvuku oproti modelu Level U

+ tvar slúchadiel prirodzene eliminuje okolité ruchy

+ pohodlné nosenie na krku

+ vhodné na telefonovanie

+ cena (50 eur)

Nedostatky

- mohutná a relatívne ťažká konštrukcia

- nie sú určené na jednoduché zloženie do vrecka nohavíc

- v balení chýba nabíjačka aj puzdro (tenké kábliky môžete v batohu zničiť)

- po vybratí z ucha a spojení magnetom sa hudba nezastaví

Orientačná cena: 50 eur

Záver

Samsung U Flex sú hodným nástupcom modelu Level U, na ktorom mi prekážala najmä nevýrazná kvalita zvuku a mizerná eliminácia okolitých ruchov. To sa možno občas zišlo na ulici, pre zvýšenie bezpečnosti, no pri cestovaní vlakom či lietadlom oveľa viac oceňujem schopnosti novinky U Flex. Netuším však, prečo sú U Flex také mohutné a ťažké. Doba ide dopredu a 51 gramov je oproti takým JBL Reflect Mini BT s hmotnosťou 15 gramov len ťažko pochopiteľných. Za slúchadlá od Samsungu však hovorí priaznivejšia cenovka. Za päťdesiat eur je to veľmi, veľmi dobrá ponuka. Pokiaľ teda ide o mňa, U Flex vrelo odporúčam.

Diskusia k článku:

MILAN DROBNÝ 14.09.2017 - 00:35

Ja som si kupil predchodcu Samsung Level U ale v Pro verzii. Existuje aj verzia s ANC aktivnym potlacenim hluku. Moje ma pred pol rokom vysli 33Eur s DPH v zlatej verzii. Cierne boli este lacnejsie. Kupoval som ich vo vacsom slovenskom eshope. A za tu cenu teda nemam co im vytknut. Pro verzia by mala mat lepsi zvuk ako vasa standardna. Dnes by som si ale este priplatil par eur za ANC, do mhd idealne.

Vlastimil14.09.2017 - 15:27 Trvalý odkaz

Že šiplik.... ja že zásuvka.
škoda že nie sú žiadne technicke parametre spomenuté.

Celá diskusia 2 príspevky