Huawei odstránil zo svojej stránky všetky oficiálne ROM

Huawei pristúpil k prekvapivému kroku. Z neznámych dôvodov odstránil zo svojej webovej stránky všetky odkazy na vydané ROM-ky. Pri preinštalovaní systému si tak budete musieť v prípade potreby vystačiť s verziou stiahnutou z neoficiálnych zdrojov.

Keď ste niekedy potrebovali oficiálnu ROM EMUI od Huawei, stačilo ísť na webovú stránku výrobcu, zadať model smartfónu a zobrazili sa vám dostupné linky na stiahnutie konkrétnej verzie. Mohli ste si odtiaľ nainštalovať aj najnovšie vydané updaty, ktoré zatiaľ na telefón nedorazili vo forme bezdrôtovej aktualizácie. Teraz je tomu koniec.

Pri návšteve webovej stránky vás čaká oznam, ktorý informuje, že Huawei pre svoje telefóny poskytuje už iba online aktualizácie. Všetky inštalačné balíky boli odstránené a stránka určená na sťahovanie ROM bude ukončená.

Dôvody tohto kroku sme sa neodzvedeli. Možnosť stiahnuť si ROM-ku priamo od výrobcu bude zrejme mnohým chýbať. Na stránke ste si mohli aj overiť, aká verzia systému Android bola pre vaše zariadenie vydaná.

Zdroj: emui.huawei.com

Diskusia k článku:

exec 05.09.2017 - 18:06

no ako chcu, zbohom huawei :)

Celá diskusia 1 príspevok