Google pripravuje lite verziu aplikácie Search

Cieľom odľahčenej verzie je ponúknuť rýchlejšie vyhľadávanie a menšiu spotrebu predplatených dát. Okrem vyhľadávania prinesie ďalšie užitočné funkcie. Už si môžete stiahnuť beta verziu.

Lite verzie aplikácií sa stali veľmi obľúbené najmä u používateľov, ktorí pnepotrebujú pokročilé funkcie a šetria svoj dátový balík. Po Facebooku (Messenger Lite) a Microsofte (Skype Lite) sa chystá do týchto vôd vstúpiť aj Google, ktorý pripravuje odľahčenú verziu svojej vyhľadávacej aplikácie, s názvom Search Lite. Zameria sa hlavne na rýchlejšie vyhľadávanie a úsporu dát.

Okrem vyhľadávania vám aplikácia ponúkne tiež prístup k funkciám, medzi ktoré patria napríklad aktuálne spravodajstvo, prekladač, informácie o počasí a podobne. V prípade vyhľadávania si budete môcť vybrať z niekoľkých preferovaných jazykov. Search Lite podporuje okrem textového aj hlasové vyhľadávanie.

Momentálne sa odľahčená verzia vyhľadávacej aplikácie nachádza v experimentálnej fáze. Oficiálne je zatiaľ dostupná len pre používateľov v Indonézii, ktorí sa prihlásili na jej testovanie. To, či a kedy dorazí aj k nám zatiaľ nie je známe. Podobne experimentálne však začínala aj aplikácia Messenger Lite, ktorá sa neskôr rozšírila do celého sveta.

Ak by ste mali záujem si Search Lite vyskúšať neoficiálne a nevadí vám ani momentálna podpora jazykov, môžete si ju stiahnuť z tohto odkazu .

Zdroj: gsmarena.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu