Samsung Bixby je už dostupný vo vyše 200 krajinách. Aj na Slovensku

Hlasový asistent Bixby prišiel spolu s top modelmi Galaxy S8. Jeho dostupnosť však bola výrazne obmedzená len na niekoľko krajín.Samsung dnes oznámil, že že jeho funkcie už môžu využívať zákazníci vo viac než 200 krajinách po celom svete.

Bixby je konkurentom pre Siri, Cortanu či Alexu. Virtuálny hlasový asistent má byť podľa Samsungu inteligentnejší a dokáže sa učiť. Prispôsobuje sa zvykom používateľa, snaží sa predvídať a rozumie aj kontextu. Spúšťa sa špeciálnym hardvérovým tlačidlom v ľavej stene zariadenia.

Tak ako Samsung sľúbil, pracoval na globálnej dostupnosti služby a hlasové ovládanie už môžu využívať majitelia smartfónov vo viac než 200 krajinách po celom svete. Jazyková lokalizácia zatiaľ ostáva v angličtine a kórejčine.

Asistent Bixby nebol po uvedení prémiových modelov radu Galaxy S8 dostupný na všetkých trhoch a jeho hlasová lokalizácia je obmedzená na niekoľko jazykov. Na Slovensku nebola služba úplne funkčná a slúžila skôr ako informačná obrazovka na spôsob Google Now.

Nevyužité tlačidlo ste si tak mohli premapovať, teda k jeho stlačeniu priradiť inú funkciu. Aktuálne zisťujeme, či sa situácia zmenila a Bixby je prístupný aj pre používateľov na Slovensku.

Samsung plánuje v rozširovaní hlasového asistenta Bixby do ďalších krajín, pribudnúť majú nové jazyky, funkcie a aplikácie tretích strán.

V budúcnosti sa s ním budeme stretávať aj v inteligentných spotrebičoch domácnosti, napríklad pri ovládaní televízie alebo klimatizácie. Asistent bude uložený v cloude a stačí, ak bude zariadenie pripojené k internetu.

Doplnené 22. 8. o 15:00

Podľa tlačovej správy Samsungu je Bixby dostupný v angličtine aj pre majiteľov smartfónov radu Galaxy S8 na Slovensku i v Čechách. Na telefónoch si Bixby aktivujú tak, že stlačia špeciálne tlačidlo, alebo jednoducho povedia "Hi, Bixby".

Zdroj: news.samsung.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu