Dva týždne s Honorom 9

Skúsenosti čitateľa Petra so štýlovým 5,15'' dual SIM androidom zo skla a kovu, výborným fotoaparátom a rýchlou čítačkou odtlačkov.

Skupina článkov s prívlastkom skúsenosti je tvorená najmä čitateľmi. Hlavnou úlohou týchto článkov je upozorniť na kvality a nedostatky zistené dlhším používaním. Používatelia v nich nehodnotia bežné funkcie, tie totiž opisujeme v našich prvých kontaktoch a recenziách. Chcete aj vy prispieť postrehmi z používania vášho telefónu? Kontaktujte nás alebo nám rovno pošlite e-mail na redakcia/fony/sk (samozrejme v správnom e-mailovom tvare).

Prečítajte si Petrove skúsenosti.

Úvod

Už dlhšiu dobu sa mi nestalo, aby som sa len tak kochal pohľadom na telefón, rozjímal nad jeho meniacimi sa farbam. Nový Honor 9 je jednoducho kráska v každom ohľade. K dispozícii mám modrú farbu, ktorá má belasejší odtieň oproti predchodcovi Honor 8, a vytvára tak ešte “nebíčkovejší” dojem. Na trhu si môžete kúpiť aj industriálny šedý a čierny variant.

Minuloročný model Honor 8 bol trefou do čierneho a mnohí tento telefón uprednostnili pred sesterským modelom Huawei P9 kvôli lepšej cene a taktiež kvôli dizajnu. Môj osobný dojem je, že tento rok sa sesterský boj ešte viac prehĺbil v prospech Honoru a takmer nie je dôvod uprednostniť drahší Huawei P10. Jedine kvôli pevnejšej kovovej konštrukcii a optickej stabilizácii.

ikona

Základné info: Honor 9 (STF-L09)Nová vlajková loď so sklenenou konštrukciou, 5,15'' Full HD displejom, procesorom Kirin 960, duálnym fotoaparátom, čítačkou odtlačkov pod displejom a 3200 mAh batériou.

Konštrukcia

Honor 9 je kombináciou kovu a vrstveného skla na prednej aj zadnej strane, čím dodáva telefónu unikátny zjav a nepomýlite si ho so žiadnym iným. Vítam konštrukčnú zmenu oproti minuloročnému modelu v oblasti snímača odtlačkov prstov, ktorý sa presunul zo zadnej časti pod displej. Je senzorový, pri stlačení nekliká a má jemne odlišný odtieň farby od ostatného tela telefónu. Vedľa snímača sa nachádzajú podsvietené senzorovné tlačidlá. Predná strana je tvorená najmä 5,15 palcovým Full HD IPS displejom, nad ktorým sa nachádza výstup slúchadla, potrebné senzory, optika predného 8 Mpix fotoaparátu a taktiež indikačná LED dióda ukrytá v mriežke slúchadla.

Zadná strana je teraz o niečo chudobnejšia. Po presťahovaní snímača odtlačkov prstov nájdeme na zadnej sklenenej strane dvojicu fotoaparátov dokonale splývajúcich s povrchom telefónu, duálny LED blesk a laserové ostrenie. Na horej strane smartfónu sa usídlil okrem sekundárneho mikrofónu aj výstup infraportu. Spodná hrana obsahuje vytrácajúci sa 3,5 mm vstup pre slúchadlá, USB-C konektor a výstup hlasného reproduktoru. Hybridný vstup pre karty sa nachádza na ľavom boku telefónu, na opačnom nájdeme ovládanie hlasitosti spolu s uzamykacím tlačidlom.

Telefón je veľmi príjemný na dotyk. Všetko dokonale lícuje, nikde nič nevystupuje. Vzhľadom na veľkosť telefónu je veľmi dobre ovládateľný jednou rukou s jedným veľkým ALE. Telefón totiž kĺže ako čerstvo rozbité vajce na panvici. A to nielen z ruky. Ak položíte telefón na akýkoľvek povrch, ktorý je iba trochu nahnutý, telefón sa zošmykne. Žeby plnil sekundárnu funkciu vodováhy? Za 499 € ide o drahú vodováhu. Podstatné je, že kombinácia šmykľavých vlastností a tela tvoreného najmä sklom si vyžaduje obal. Oblasť, v ktorej konštrukcia Honoru 9 stráca body, je odolnosť. Na mysli mám odolnosť všeobecne. Telefón nevie odolávať škrabancom, vode ani prachu. Stáva sa už takmer štandardom, že vlajková loď by mala odolať ošplechnutiu vodou. Honor v tejto oblasti ešte nedospel a budem mu držať palce, aby nástupca Honor 10 oslávil svoje jubileum aj vodeodolnou konštrukciou.

Čítačka odtlačkov

Príjemná práca s telefónom pokračuje aj po jeho odomknutí. Slovo, ktoré charakterizuje Honor 9, je rýchlosť. Rýchlejšiu a presnejšiu čítačku odtlačkov prstov snáď nenájdete. Priložte palec k čítačke doslova na stotinu sekundy a telefón je odomknutý. Hoci presun čítačky pod displej mnohí vítajú, z hľadiska využiteľnosti stratil skener niektoré svoje vlastnosti. Už nebudete môcť ovládať hornú lištu potiahnutím prsta po snímači, ani nebudete môcť pomocou nej listovať fotografiami... Všetky tieto smart funkcie zmizli.

Na druhej strane máte možnosť integrovať bočné funkčné tlačidlá Androidu do jedného a ovládať tak telefón len cez domáce tlačidlo. Krok späť vykonáte krátkym stlačením, návrat na domovskú obrazovku dlhším podržaním, posledné aplikácie vyvoláte posunom palca doprava alebo doľava cez domáce tlačidlo. Ak by ste chceli spustiť Google asistenta, tak musíte potiahnuť prstom zo spodnej časti telefónu nahor, mimo tlačidla. Osobne som si na tento spôsob zatiaľ nezvykol a používam štandardné bočné senzorové tlačidlá, ktoré sú podsvietené.

Charakteristická rýchlosť pokračuje aj v prostredí telefónu. Hoci je použitý rovnaký procesor Kirin 960, ako v prípade Huawei Mate 9, plynulosť Honoru 9 je viditeľne lepšia. Kirin 960 spolupracuje so 4 GB RAM pamäte a pre vaše dáta je k dispozícii štandardne 64 GB vnútornej pamäte, čo chválim. Možnosť použiť SD kartu máte, ale prídete tým o druhý vstup pre SIM kartu.

ikona

Honor 9 - ešte lepší, ešte klzkejšíRecenzia 5,15'' dual SIM androidu s elegantnou sklenenou konštrukciou, šikovnou nadstavbou, rýchlou čítačkou a veľmi dobrým fotoaparátom.

Systém a nadstavba

V telefóne nájdete Android vo verzii 7.0 s nadstavbou EMUI 5.1. Nechcem riešiť, komu sa aká nadstavba páči alebo nepáči, faktom ostáva, že EMUI je nadstavbou s obrovským množstvom nastavení. O prostredí EMUI by sa dal napísať samostatný článok, spomeniem preto len niektoré zaujímavé funkcie. Horná lišta obsahuje všetky potrebné prepínače od Wi-Fi, cez dáta, GPS a podobne, až po video záznam vašej obrazovky a taktiež MirrorShare. V hlavných nastaveniach telefónu si môžete všimnúť nastavenia navigačného tlačidla. Okrem poradia ovládacích prvkov je možné meniť aj ovládanie pomocou jediného domáceho tlačidla, o ktorom som písal vyššie. Zaujímavosťou je vytvorenie paralelnej aplikácie. Pri zapnutí tejto funkcie sa môžete do tej istej aplikácie naraz prihlásiť z dvoch účtov. K dispozícii máte aplikácie Facebook a Whatsapp. Samostatná časť nastavení sa venuje povoleniam aplikácii, kde si môžete určiť, aká aplikácia môže získať prístup k polohe, SMS a podobne.

Hoci kompaktnejší displej tohto smartfónu nenahráva použitiu dvoch aplikácii naraz na jednej obrazovke, túto možnosť aj tak máte. Vyvolajte si posledné použité aplikácie, podržte jednu z nich a presuňte ju na hornú časť displeja. Takto sa vám displej rozdelí na dve časti. Pomer rozdelenia je len na vás. Režim delenej obrazovky zrušíte kliknutím na ikonu troch bodiek, ktorá sa nachádza v strede deliacej čiary. Pokiaľ by vám bol displej Honoru 9 veľký, stále tu máte možnosť ho zmenšiť, o čo sa stará režim jednej ruky. Od pôvodných nastavení je táto funkcia zapnutá, avšak vyvoláva sa trochu odlišne než tomu bolo v prípade predchodcu. Je potrebné potiahnuť palec po obrazovke z ľavého alebo pravého rohu do stredu obrazovky. Honor sa trochu začína kaziť v oblasti nainštalovaných aplikácii. Stále tu nájdeme šikovné nástroje, ako je Kompas, Záznam zvuku alebo Šikovný ovládač pre ovládanie elektroniky pomocou infraportu. Množia sa však aplikácie, ktoré sú pre mňa balast. Vmall, Tripadvisor, päť vopred nainštalovaných hier a podobne. Osobitnou kapitolou sú aplikácie od Huawei - HiCare, HiGame, Zdravie, s ktorými akosi musíme počítať.

Displej

Priznám sa, že som fanúšik AMOLED displejov a pri používaní telefónu s IPS displejom mi chýbajú sýte farby a hlboká čierna. Huaweiu očividne na displeji záleží a hoci do svojho deviatkového Honoru osadil opäť IPS panel o uhlopriečke 5,15 palca, odvádza výbornú prácu. Je vyvážený, farby sú výrazné, nemáte dojem vyblednutia. Jeho dostatočné Full HD rozlíšenie prináša príjemný zážitok a dokonca aj na priamom slnku nemáte problém s čitateľnosťou. Tomu napomáha v nastaveniach zobrazenia funkcia priamo určená pre zlepšenie čitateľnosti na priamom slnku. Od pôvodných nastavení je hneď zapnutá. Pre mňa ide o jeden z najlepších IPS panelov a nemám problém ho vymeniť za AMOLED. Naposledy som používal LG V20, kde displej síce vynikal UHD rozlíšením, avšak problém som mal s vyblednutými farbami.

Stále viac sa medzi telefónmi rozširuje funkcia „always-on“, čiže stále zapnutý informačný panel o zmeškaných udalostiach na hlavnom displeji. Huawei rieši zmeškané udalosti zatiaľ "len" cez notifikačnú LED diódu ukrytú v slúchadle zariadenia. Hoci je LED dióda viacfarebná, v nastaveniach nemáte možnosť zmenu jej farby napríklad v závislosti od zdroja udalosti.

Zvuk

Telefón sa snaží vyhovieť aj hudobne ladeným používateľom. Po pripojení slúchadiel vám ponúkne rôzne tzv. 3D hudobné profily. Vybrať si môžete dokonca typ slúchadiel, ktoré pripájate. Na výber máte klasické, špuntové slúchadlá alebo náhlavnú súpravu. Rozdiel v reprodukcii vám neviem popísať, používam len špuntové slúchadlá. Paradoxne v telefóne nenájdete FM rádio.

Zvuk hlasného reproduktoru je naozaj hlasný, nemusíte sa báť zmeškaného hovoru v hlučnom prostredí. Čistota hovoru je na veľmi dobrej úrovni. Nespozoroval som žiadne pády hovoru alebo náhlu nedostupnosť signálu. Naopak v miestach, kde som signál nemával (napríklad výrobný závod obalený plechom), som s Honorom mal 1 paličku signálu.

Dual SIM

Dual SIM manažment je zvládnutý tradične na výbornej úrovni. Môžete si nastaviť úplne všetko, tzn. z ktorej karty sa má uskutočňovať hovor, alebo ktorá karta má byť primárna pre tok dát. Pre SMS nastavenia nie sú žiadne, až pred odoslaním sa rozhodnete, z ktorej karty SMS pošlete. Bohužiaľ som nestihol otestovať, ako sa tvári jedna SIM karta, keď na tej druhej prebieha hovor, a teda či ide o aktívny dual SIM. Ak máte skúsenosti, podeľte sa.

Z pohľadu konektivity telefónu nie je čo vytknúť. Prítomnosť GPS, Bluetooth 4.2, plnej podpory LTE sietí alebo Wi-Fi 2,4 GHz / 5 GHz uspokojí každého.

Fotoaparát

Snáď sa nepomýlim ak poviem, že Honor bol iniciátorom duálnych fotoaparátov a toto prvenstvo je cítiť v pokroku, ktorý Honor 9 ponúka. Na zadnej strane nájdeme jeden RGB fotoaparát s 12 Mpix a druhý mohochromatický s 20 Mpix rozlíšením. Oba fotoaparáty pracujú simultánne a majú rovnaké clonové číslo f/2.2. Vedie sa pomerne veľká diskusia o tom, či má telefón optickú stabilizáciu alebo nie. Na stránkach hihonor výrobca neudáva žiadnu informáciu o OIS a rôzne iné zdroje len potvrdzujú fakt, že OIS pri Honore 9 chýba. Toto je asi najväčší rozdiel medzi modelmi Honor 9 a Huawei P10, ktorý pre farebný 12 Mpix fotoaparát optickú stabilizáciu ponúka.

Prostredie aplikácie fotoaparátu je typické "huaweiovské". Priamo na hlavnej obrazovke pri fotení máte možnosť zapínať alebo vypínať blesk, zapínať režim meniacej sa hĺbky ostrosti, portrét režim a režim pohyblivého obrázku, ktorý spočíva v krátkom videu pred samotným zhotovením fotky. Posunutím prsta doprava po displeji sa dostávame k ostatným režimom fotoaparátu a je ich každým rokom viac. Tento rok je zoznam nasledovný: Auto, Profesionálna fotografia, Video, Profesionálne video, 3D panoráma, Jednofarebne, HDR, 3D Creator, Nočný záber, Panoráma, Špeciálne efekty (ktorého podskupinou sú režimy dlhej expozície pre stopy koncových svetiel, svetelné grafitti a pod.), Časozberné snímanie, Spomalenie, Filter, Vodotlač, Zvuková poznámka, Sken dokumentu a poslednou položkou je „Ďalšie“. To v prípade, keby sa niekomu počet režimov málil. Posunutím prstom doľava vyvoláme ponuku nastavení pre fotoaparáty.

Začnime rozlíšením. To maximálne je 20 Mpix pri pomere strán 4:3. Ak by ste chceli fotiť fotky s pomerom strán 16:9, rozlíšenie klesá na menej lichotivých 9 Mpix. Fotiť môžete aj do formátu RAW, ale nie v automatickom režime, prepínať musíte do režimu Profesionálnej fotografie. Okrem nastavení zvuku uzávierky a voľby úložiska si môžete nastaviť aj funkciu rýchleho spustenia fotoaparátu dvojitých stlačením kolísky ovládania zníženia hlasitosti. Posledným nastavením je teplota farieb fotografií, ak sa vám zdajú málo sýte.

Spúšťanie aplikácie je rýchle. Fotoaparát máte možnosť spustiť aj z uzamknutého stavu telefónu, a to dvojitým stlačením ovládania hlasitosti smerom nadol. Auto režim ponúka veľmi svižné zhotovenie snímok za dobrých svetelných podmienok. Ide o rýchlejšie snímanie v porovnaní s Honorom 8. Kvalita fotiek je výborná, páči sa mi najmä ich ostrosť. K šumu a strate ostrosti nedochádza ani pri jemne zhoršených svetelných podmienkach, kedy vám telefón po zhotovení snímky oznámi, že fotografia sa vyostruje a s telefónom by ste nemali hýbať. Prítomnosť rýchleho zapínania režimov portrét a bokeh efektu je vítaná, absencia prepínača HDR už menej. Rýchlym zapnutím režimu portrét vám na displeji pribudnú 3 nové ikony. Prvou je ikona pre dvojnásobné priblíženie, druhou je skrášlenie (vopred nastavené na úroveň 5 z 10) a poslednou je vypínanie rozostrenia okolitého prostredia. Je potrebné spomenúť, že pri režime portrét klesá rozlíšenie fotografie automaticky na 12 Mpix.

Už bolo spomenuté, že telefón ponúka dvojnásobné, tzv. hybridné priblíženie, ktoré je k dispozícii pri režime portrét, ale aj pri režime meniacej sa ohniskovej vzdialenosti (bokeh efekt), o ktorom si povieme neskôr. Pokiaľ je telefón v polohe portrétu, tlačidlo pre zoom máte hneď pri palci, pokiaľ ste pravák. Ak otočíte telefón o 90 stupňov do polohy tzv. "landscape", tlačidlo neostane pri palci ale na pôvodnom mieste pri portrétnom režime, číže pri danom usporiadaní v strede hornej časti obrazovky. Prepínanie zoomu týmto pádom musí prebiehať pomocou druhej ruky. Toto považujem za jednoznačný bug. O čo vlastne ide pri hybridnom priblížení? Nejedná sa o bezstratové optické priblíženie, ale ide o využitie 20 Mpix objektívu, z ktorého sa obraz následne vykrajuje. Podľa predstaviteľov Huawei by sa hybridný zoom mal kvalitatívne blížiť k optickému. Podľa mojich subjektívnych skúseností zoom poteší najmä za svetla, odvádza lepšiu prácu, ako by ste si mysleli, ale optickému sa nevyrovná.

Fotografické výsledky z režimu portrét sú dobré. Tým chcem povedať dve veci. Prvou je, že v 90 % prípadoch je zhotovená fotka kvalitná a okraje fotografovanej osoby sú bez deformácie. Druhá vec je, že nevidím osobne rozdiel medzi režimom portrét a režimom bokeh efektu. Paradoxne bokeh režim ma ešte nesklamal a jeho výsledky sú vždy výborné, nehovoriac o hrátkach s meniacim sa rozmazaním pozadia a možnosťou neskoršieho zaostrenia na iný predmet. Rozlíšenie fotografie je pre bokeh režim rovnako 12 Mpix a takisto máte k dispozícii dvojnásobné priblíženie. Jedinou absenciou je možnosť skrášľovania, bez ktorej sa hravo zaobídem. Dokonca ma rozčuľuje, lebo ma núti skrášľovať svojim počiatočným nastavením na úrovni 5. Dostávam sa teda k tomu, že režim bokeh efektu vám vie bez problémov zhotoviť "portrétne" ladené fotky, výsledky sú výborné, bez deformácii a vyslúžite si tak pochvalné uznanie amatérskeho okolia za vaše profesionálne fotografické schopnosti. Palec hore.

Poslednou možnosťou v automatickom režime je nahrávanie krátkeho videa pred zhotovením hlavnej fotografie. Táto funkcia ma veľmi neoslovila, z môjho pohľadu ide o nútenú inovátorskú fičúrku.

Z dlhého zoznamu fotografických režimov sa budem venovať nočnému režimu a režimu profesionálnej fotografie. Všade čítam, ako je Honor 9 neschopný fotiť v tme, pretože nočný režim pracuje na systéme dlhej uzávierky. Ja si myslím, že Huawei len použil iný prístup k nočnému foteniu. Pri iných značkách telefónov nočný režim spočíva v maximálnom náraste hodnoty ISO a minimalizácii času uzávierky, aby tak nedošlo k rozmazaniu fotografie. To má za následok zašumenie fotky. Huawei si povedal, že radšej zníži ISO a predĺži uzávierku, aby fotka bola čo najmenej zašumená a nejak aj vyzerala. Daňou je potreba statívu, resp. potreba iným spôsobom zafixovať telefón, pretože čas uzávierky sa vie vyšplhať aj na 30 sekúnd v závislosti od toho, aká veľká je tma. Z môjho pohľadu sú slová o neschopnosti Honoru fotiť v tme silné a až scestné. Práve naopak. Ak máte statív a použijete nočný režim, výsledkom budú krásne fotografie, bez šumu a plné detailov. Možno budete namietať, že statív bežne nenosíte so sebou. Foťte s automatickým režimom, poskytne vám krátke uzávierky.

Profesionálny režim už istotne všetci dobre poznajú. Ja len potvrdím informácie o časoch uzávierky (1/4000 – 30 s) a hodnote ISO (50 – 3200). Meniť môžete samozrejme aj vyváženie bielej, korekciu expozície a podobne. Aplikácia bohužiaľ neponúka mnou obľúbenú funkciu zaostrovania focus peaking. Pri manuálnom režime nie je dostupný režim portrétu. Fotografické výsledky sú podľa očakávania vynikajúce.

Spomenúť treba prítomnosť režimu špeciálnych efektov. Pomocou nich dokážete nádherne zosnímať búrkové blesky, ak máte dobrý výhľad. Samozrejme s použitím statívu. Stačí nechať otvorenú uzávierku na 15 minút a máte fotku ako z časopisu.

Cez hlavný zadný fotoaparát môžete natáčať video v rozlíšení 4K a 60 snímkoch za sekundu, avšak vzhľadom na chýbajúcu optickú stabilizáciu je trochu roztrasené. Elektronickú stabilizáciu máte k dispozícii len pri natáčaní videa s kvalitou Full HD a 30 snímkoch za sekundu. Na trhu existujú prístroje s lepším nahrávaním videa, ako napríklad postarší Samsung Galaxy S7 Edge. Pri videu spomeniem dve fičúrky. Prvou je infantilný 3D Creator, pomocou ktorého môžete počas videa pridávať na tváre snímaných ľudí rôzne emotikony. Druhou je 3D panorama, ktorá, ako samotný názov napovedá, umožňuje vytvoriť sférickú panorámu.

Skúšobné snímky a videá, ktoré zhotovila redakcia počas ich vlastného testovania nájdete v článku Takto fotí Honor 9: večer v meste.

Predný fotoaparát s rozlíšením 8 Mpix bol pre mňa osobne dostatočným pomocníkom pre tvorbu selfie fotiek. Má clonové číslo f/2.0. Predný fotoaparát taktiež ponúka bokeh efekt a automatický režim skrášľovania, ktorý by som najradšej natvrdo vypol, ale Honor vám to neumožní.

Súhrnom možno povedať, že Honor 9 ponúka veľmi komplexný fotografický balík, ktorý uspokojí aj tých náročnejších nadšencov, najmä ak sa chcú pohrať s nastaveniami. Vyzdvihujem výborne fungujúci bokeh efekt režim, režim špeciálnych efektov a a taktiež aj nočné fotografické schopnosti s použitím statívu. Niekto môže namietať, že bokeh efekt a hranie sa s rozmazaným pozadím dáva neprirodzené výsledky, ja si myslím, že túto funkciu treba vedieť správne používať. Telefón bez duálneho fotoaparátu by som už nechcel. Čo mi však chýba, je širokouhlá fotografia, ktorá sa dá spraviť telefónmi od LG. Veľmi návyková vec, ktorú by som rád uvítal aj u iných značiek. Trojitý fotoaparát do budúcna? Prečo nie.

Z môjho používania fotoaparátu by som rád s vami zdieľal niektoré menej pozitívne postrehy. Pokiaľ fotoaparát nepoužívate istú dobu, prepne sa do úsporného režimu a obrazovka stmavne. Pre jej aktiváciu stačí ťuknúť na displej. S týmto šetrením energie som mal 2 problémy. Doba, za ktorú sa prepne fotoaparát do šetriaceho režimu, je veľmi krátka, približne 10 sekúnd nečinnosti fotoaparátu. Keď chcem fotiť dlhšiu udalosť (napríklad narodeniny), prebúdzam takto aplikáciu veľmi často. Druhým problémom je opätovné zapnutie fotoaparátu. To je síce veľmi jednoduché, ale trvá približne sekundu, čo v prípade zachytenia momentu je dlhá doba. Naviac, po prebudení aplikácie fotoaparátu telefón opäť zaostruje, čo je ďalší čas navyše. Už sa mi stalo, že som takto prišiel o momentku. Zatiaľ som neprišiel na to, ako šetrenie vypnúť. Ďalší komentár smeruje k zahrievaniu telefónu. Ak používate fotoaparát viac než 20 minút, aj napriek vyššie spomenutému šetriacemu režimu sa telefón vie slušne zahriať v oblasti zadného objektívu. Netvrdím, že ma telefón popálil, ale zahriatie bolo skutočne citeľné.

Výdrž

Batéria s kapacitou 3200 mAh by mohla na 5,15-palcový displej aj stačiť. Reálne používanie ukázalo, že ide o 1,5 – 2-dňový telefón. Moja spotreba spočíva v aktívnych 2 SIM kartách, nonstop pripojení na dátach, zapnutom Bluetooth a pripojení s hodinkami, 200 správach cez Whatsapp, počúvaní hudby cez Spotify aspoň hodinku a nejakých krátkych telefonátoch. Pokiaľ ste zvyknutí na každodenné nabíjanie, telefón vám bez problémov vydrží. Páči sa mi manažment upozornenia na vysokú spotrebu batérie konkrétnych aplikácii na pozadí, ktoré je možné následne vypnúť. Ak vás upozornenie otravuje, môžete ho vypnúť v nastaveniach pre batériu. K dispozícii sú aj šetriace režimy. Klasický a ultra. Zaujímavosťou je možnosť označiť aplikácie, ktoré sa majú automaticky ukončiť po uzamknutí telefónu. Cez noc batéria padne v priemere o 4 %. Nabitie z nula na 100 % trvá s priloženou nabíjačkou približne dve hodiny.

Záver

Honor 9 sa vydaril. Ponúka nádhernú, avšak krehkú konštrukciu, ktorá sa bojí vody, vynikajúcu rýchlosť, a komplexný fotografický balík. Oplatí sa vám prechádzať z Honoru 8 na 9? Pravdepodobne nie. Z konkurentov v danej cenovej hladine spomeniem najmä OnePlus 5, ktorý ponúka 5,5-palcový AMOLED displej a najnovší procesor Snapdragon 835. Poleno pod nohy Honoru 9 dáva samotné zastúpenie značky v našich končinách, ktoré stanovilo súčasnú cenu na 499 €, čo je o 50 € viac než napríklad v Nemecku a až o 70 € viac než vo Francúzsku. Výber je na vás.

Diskusia k článku:

Marián Petrík 22.08.2017 - 19:19

s tým nočným režimom súhlasím. len dodám, že znižovanie iso a predlžovanie času uzávierky je všeobecnou vlastnosťou fotoaparátu na honore 9. podobne pracuje nočný režim aj na honore 6x vrátane tej všeobecnej vlastnosti fotoaparátu. chcelo by to, aby tu napísal niekto skúsenosti s huawei p10, či sa aj tam foťák chová podobne ako na honoroch.

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne23.08.2017 - 20:05 Trvalý odkaz

Huawei to s fotoaparatmi vie. Podla mna je ich implementacia nastavovania clony ovela lepsia nez len automaticky portretny mod, ktory ma Apple, alebo aj Oneplus. Velmi slusna recenzia, konecne som si nasiel cas aby som ju celu "zhltol" :)

Borland23.08.2017 - 21:27 Trvalý odkaz

Textu je veľa viem, už som dostal inštrukcie od Lenky :) Najbližšie to bude článok o LG G6 DUAL SIM, tak snáď to stlačím.

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne23.08.2017 - 21:54 Trvalý odkaz

Mne sa to páči, len som nemal dosť času to prečítať na jedno posedenie. Ale pretriedit slová a zvýšiť efektivitu vždy pomôže. :) Na G6 sa teším. Premýšľal som či zaň vymeniť Oneplus5 ale nie. Nevymenim :)

Knoxville23.08.2017 - 22:57 Trvalý odkaz

Wayne,pockaj na V30. Potom vymen. ;)

Celá diskusia 17 príspevkov