Samsung Star II

ZÁKLADNÉ INFO o mid-ende Dotykový mobil s 3 Mpix fotoaparátom, podporou EDGE, Wi-Fi, 3,5 mm jackom a FM rádiom s RDS.

Základné parametre:

konštrukcia: klasická s dotykovým displejom,

OS: vlastný, TouchWiz 3.0,

procesor: ???

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz,

rozmery: 108 x 54 x 12 mm,

hmotnosť: ??? gramov (zistená: ???),

displej: aktívny, dotykový (tlakový), TFT 262 144 farieb, 240 x 400 b., uhlopriečka 3'', aktívny pohotovostný režim,

fotoaparát: 3,2 Mpix, záznam videí (320 x 240 b., 15 fps),

pamäť: ??? + microSDHC (do 16 GB),

správy: SMS, MMS, e-mail, RSS,

globálny prenos dát: GPRS, EDGE,

lokálny prenos dát: Bluetooth 3.0, kábel (microUSB), mass storage, Wi-Fi,

hudba: MP3/AAC prehrávač, 3,5 mm jack, FM rádio (s RDS), A2DP,

ostatné 1: Java, internetový prehliadač,

ostatné 2: prehliadač dokumentov, akcelerometer,

batéria: Li-Ion, 1 000 mAh,

výdrž: ???

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

cena a dostupnosť: 125 € / február 2011,

Neobsahuje/nepodporuje:

xenónový blesk, LED blesk, autofókus, aktívny kryt objektívu, UMTS, HSDPA, HSUPA, minimalizácia (Java) aplikácií, multitasking, GPS,

Softvérová verzia testovaného telefónu:

zatiaľ netestovaný,

Obsah balenia:

neznámy,

Tlačová správa:

Soul, Kórea - 18. januára 2011 – Spoločnosť Samsung Electronics Co., Ltd., popredný výrobca mobilných telefónov, dnes predstavila mobilný telefón Samsung Star II – nástupcu úspešného modelu Samsung Star, ktorého sa predalo viac než 30 miliónov kusov. Samsung Star II bol navrhnutý tak, aby používateľom ponúkol dokonalú mobilnú podporu sociálnych sietí a umožnil im pohodlný prístup na všetky siete pomocou jediného zariadenia. Môžu tak zostať v neustálom spojení s jednotlivými skupinami, priateľmi a rodinou. Nastaviteľné používateľské prostredie dopĺňa dotykový displej, ktorý je zárukou jednoduchého a intuitívneho ovládania prístroja. Samsung Star II bude uvedený do predaja vo februári v Nemecku a neskôr budú nasledovať ďalšie európske krajiny, SNŠ, Južná Amerika, India a Stredný východ.

„Pôvodný Samsung Star prekonal všetky očakávania. V prípade jeho nasledovníka, modelu Samsung Star II, sa nám podarilo vytvoriť jedinečné plne dotykové zariadenie, ktoré vychádza v ústrety rastúcim požiadavkám na podporu sociálnych sietí a ponúka bezprecedentné možnosti prispôsobenia. Pri modeli Samsung Star II sme sa sústredili na úzku integráciu podpory sociálnych sietí a užívateľom tak ponúkame možnosť zostať v kontakte s ľuďmi, ktorí sú pre nich dôležití. Sme pevne presvedčení, že tento model nadviaže na úspechy svojho predchodcu,“ uviedol JK Shin, prezident a riaditeľ obchodnej jednotky Mobile Communications spoločnosti Samsung Electronics.

Samsung Star II podporuje riešenie Social Hub spoločnosti Samsung, ktoré používateľom umožňuje integrovať kontakty v telefóne so sociálnymi sieťami a zúčastniť sa priamo z telefónu života na jednotlivých sociálnych platformách. Social Hub tiež používateľom umožňuje zvoliť si spôsob, akým chcú zostať v kontakte so svojimi priateľmi a rodinou, pretože im v rámci jedného zariadenia umožňuje prístup na všetky ich účty na sociálnych sieťach.

Samsung Star II sa tiež dodáva s predinštalovanými aplikáciami na prístup do sociálnych sietí, ako sú Facebook či Twitter, a ďalej tiež s aplikáciou IM 2.0, ktorá umožňuje jednoducho zostať v kontakte s priateľmi prostredníctvom najrôznejších platforiem pre instant messaging – vrátane chatu na Facebooku, Yahoo Messengeri, Gtalku a AIMu. Užívateľské rozhranie TouchWiz 3.0 je intuitívne a je možné ho individuálne upravovať. Úvodnú obrazovku a lištu s widgetmi je možné si ľubovoľne prispôsobiť, takže používatelia si môžu telefón upraviť spôsobom, aký im vyhovuje. Widgety prinášajú prúd najaktuálnejších správ, takže zostávate informovaní o všetkom, čo sa deje v spoločnosti okolo vás. Vylepšené funkcie ako QuickType pomocou T9 Trace ponúkajú rýchlejšie a jednoduchšie vkladanie textu ako štandardným spôsob – namiesto stlačenia tlačidiel, môžu užívatelia priebežne pohybovať prstom nad písmenami slova a prístroj inteligentne určí, ktoré slovo chce používateľ napísať.

Zdokonalený hardvér modelu Samsung Star II umožňuje lepšiu komunikáciu v rámci sociálnych sietí. Fotografie zhotovené pomocou zabudovaného 3,2-megapixelového fotoaparátu vyzerajú na elegantnej 3" WQVGA obrazovke úchvatne. Môžete ich zdieľať s priateľmi alebo ich prostredníctvom superrýchleho Wi-Fi pripojenia odosielať na sociálne siete. Samsung Star II sa bude na slovenskom trhu predávať od februára 2011 za odporúčanú maloobchodnú cenu 125 € vrátane DPH. K dispozícii bude v dvoch farebných variantoch – čiernej a bielej.

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 18.01.2011 - 14:54

nevie mi niekto poradiť kde sa dajú na tento telefón sťahovať témy ??

anonymous18.01.2011 - 16:44 Trvalý odkaz

jimmmy: Snáď bude aj konštrukčne lepšie zhotovený, stále tam však chýba blesk, autofokus, vyššie rozlíšenie displeja, kde druh tohto mobilu resp. jeho druhá generácia takéto veci mala mať v malíčku. Lenže 125 € je dobrá cena vzhľadom na funkčnosť, Wi-Fi a podobne.

anonymous18.01.2011 - 17:17 Trvalý odkaz

pičus: ta ten hrubi ram na bokoch displeja nevipatra moc dobre

anonymous18.01.2011 - 17:19 Trvalý odkaz

mk112233: ja som cital ze ma mat kapacitny displej

anonymous18.01.2011 - 17:50 Trvalý odkaz

markuss195: nech samsung radsej urobi dual sim vecko s wifi za dobru cenu

Celá diskusia 61 príspevkov