Nokia 3 dostane Android 7.1.1 na konci augusta

Fínska spoločnosť pokračuje v plnení sľubov, ktoré dala ešte pred uvedením prvých smartfónov znovuzrodenej značky. Majitelia Nokie 3 môžu o niekoľko týždňov očakávať update na najnovšiu verziu Androidu.

Firma HMD Global, ktorá vzkriesila smartfóny Nokia sa zaviazala, že bude dodávať aktualizácie operačného systému Android do svojich nových telefónov ešte minimálne rok a pol potom, ako budú oficiálne uvedené na trh. K naplneniu tohto záväzku došlo už niekoľkokrát počas posledných mesiacov a výrobca ho potvrdzuje znova.

Tentokrát sa správa týka modelu Nokia 3, ktorý je dodávaný s operačným systémom Android 7.0 Nougat. Najlacnejší android od Nokie sa tak dočká ešte novšieho operačného systému a prejde na verziu 7.1.1, ktorá dorazí koncom augusta.

Správu potvrdil produktový riaditeľ značky Juho Sarvikas na svojom Twitteri. Pretože zatiaľ nemá HMD Global na trhu veľa zariadení, príprava aktualizácií nie je pre nich až tak náročná. Za týchto okolností by sa dalo tiež predpokladať, že aspoň polovica smartfónov značky Nokia by tento rok mohla dostať update aj na prichádzajúci Android O, ktorý vyjde podľa posledných správ už čoskoro.

Krok udržať Nokie aktuálne čo najdlhšie je veľmi vítaný. Obzvlášť v dnešnej dobe, kedy sa množstvo smartfónov novších aktualizácií nedočká. Tento fakt sa týka najmä lacnejších zariadení, medzi ktoré Nokia 3 jednoznačne spadá.

Zdroj: Twitter

Diskusia k článku:

Celá diskusia 2 príspevky