Podľa Wozniaka dávajú iPhony ľuďom istotu, preto sa predávajú tak dobre

Apple sa môže aj napriek vysokej cenovej politike pochváliť skvelými predajmi svojich telefónov. Steve Wozniak vysvetlil, prečo sú ľudia ochotní priplácať si za iPhony .

Spoluzakladateľ spoločnosti Apple stál predovšetkým za technickou stránkou zariadení. Firmu opustil v roku 1985, teda ďaleko predtým, než séria "iZariadení" zmenila svet. Napriek tomu, že jeho meno nie je s úspechom firmy spájané, Wozniak je známy tým, že trh smartfónov sleduje a často nahlas prezentuje svoje názory.

Najnovšie v Číne upozornil na to, ako inteligentne čínski výrobcovia využívajú atraktívny dizajn na výrobu cenovo dostupných telefónov, ktoré svojim majiteľom ponúknu množstvo funkcií. V súvislosti s tým dospel k záveru, prečo ľudia kupujú výrobky charakteristické vysokou cenou.

Steve Wozniak tvrdí, že zákazníci kupujú drahé Apple zariadenia preto, lebo ide o stávku na istotu. Keď si podľa neho ľudia kúpia iPhone, tak vedia, čo všetko môžu očakávať, a že dostanú spoľahlivé a inovatívne zariadenie. Okrem toho sa Wozniak zamyslel nad tým, prečo sa Applu v Číne až tak nedarí. Tvrdí, že firma nemusí mať najväčší podiel na trhu, ale mala by byť schopná vytvoriť najlepší produkt. Práve na to má vraj Apple tie najlepšie predpoklady. Či sa jeho teória potvrdí, overí až čas. Tento rok si pripomenieme 10. výročie iPhonu.

Apple teda do nového výročného modelu vkladá naozaj veľa úsilia a posledné dohady hovoria o tom, že sa jeho cenovka oproti predchodcom ešte navýši a mala by štartovať na sume tisíc dolárov. Čo si myslíte o Wozniakovej teórii vy?

Zdroj: phonearena.com

Diskusia k článku:

funboy 28.07.2017 - 00:42

Steve Wozniak: Apple je nesmrtelný http://imagazin.cz/steve-wozniak-apple-je-nesmrtelny/

Celá diskusia 2 príspevky