Nokia 8 príde 16. augusta

Očakávaná vlajková loď znovuzrodenej značky telefónov bude oficiálne predstavená o tri týždne v Londýne. Vyplýva to z pozvánky, ktorú Nokia rozposlala médiám. Tešiť sa môžeme výbornú výbavu a duálny fotoaparát s optikou Carl Zeiss.

Keď Nokia začiatkom tohto roka uviedla novinky s Androidom, žiadny z modelov nespadal do kategórie vlajkových lodí. Nokia 3, 5 i 6 potešia skôr bežného alebo menej náročného používateľa. Na top model stále čakáme.

O Nokii 8 sa neoficiálne hovorí už dlho, teraz firma HMD Global, ktorá má licenciu na výrobu telefónov značky Nokia, poslala vybraným médiám pozvánku na 16. augusta do Londýna, kde chce odhaliť ďalší míľnik pre Nokia smartfóny. Podľa všetkého pôjde o vlajkovú loď Nokia 8. Pôvodné špekulácie hovorili o dátume 31. júl, ten sa však nepotvrdil.

Vďaka uniknutým renederom už máme predstavu o tom, ako bude zrejme novinka vyzerať. Očakáva sa 5,3'' QHD displej, výkonný čipset Snapdragon 835, 4 GB alebo 6 GB operačná pamäť RAM a samozrejmosťou bude OS Android. Istý je duálny fotoaparát, ktorý bude využívať optiku Carl Zeiss. Spoluprácou so známou firmou sa nedávno pochválila samotná Nokia.

Cena novinky sa odhaduje na necelých 600 eur. Dohady a špekulácie o výbave ukončí v polovici augusta oficiálne uvedenie Nokie 8.

Zdroj: techradar.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu