Vianoce 2010: drahé akciové fóny v T-Mobile

Prehľad akciových telefónov pred Vianocami 2010 Zoznam drahších akciových telefónov v T-Mobile v hodnote nad 100 eur pre paušály Podľa seba 3.

Druhá polovica akciovej ponuky pre program Podľa seba 3, ktorá začína s cenami od 100 €, je síce o niečo chudobnejšia, no nájdete v nej oveľa atraktívnejšie telefóny. Najlacnejším modelom (119 €) je populárny Sony Ericsson Xperia X10 mini pro, ktorý oproti lacnejšej mini verzii obsahuje aj vysúvaciu QWERTY klávesnicu. Druhým najlacnejším je brandovaný T-Mobile MDA Compact V, známy aj pod originálnym menom HTC Touch Diamond 2. Okrem lacnejších dotykových modelov môžete siahnuť aj po telefónoch klasickej konštrukcie s QWERTY klávesnicou - BlackBerry 8520 Curve a BlackBerry 9700 Bold. To sú zároveň jediné nedotykové telefóny v ponuke. Zvyšok tvoria lepšie vybavené smartfóny s rôznymi operačnými systémami. Symbian zastupuje vysúvacia Nokia C6, X6 a Sony Ericsson Vivaz pro, iOS zasa starý iPhone 3G a jeho novší brat iPhone 4. Nechýba ani Samsung Wave, ktorý zastupuje najmladší operačný systém Bada. Androidov je v akciovej ponuke T-Mobilu najviac, spomenieme topmodely Desire, Desire HD, Galaxy S či tablet Galaxy Tab.

Sony Ericsson Xperia X10 mini pro - drobec s QWERTY klávesnicou

Sony Ericsson Xperia X10 mini pro je vynikajúcim malým smartfónom, ktorý ponúka kombináciu dotykového displeja a plnohodnotnej QWERTY klávesnice. Za svoju pomerne nízku cenu ponúkne výbornú funkčnú výbavu i kompaktné rozmery. Oproti klasickej X10 mini síce pribudlo 32 gramov hmotnosti a zopár milimetrov z každej strany, no aj tak by som sa rozhodol radšej pre verziu pro.

fotka

Cena: 119 € (69 € pre Podľa seba 5)

RECENZIA: Sony Ericsson Xperia X10 mini pro

Galéria: Sony Ericsson Xperia X10 mini pro

T-Mobile MDA Compact V

T-Mobile MDA Compact V je brandovanou verziou modelu Touch Diamond 2 od taiwanskej spoločnosti HTC. Ide o smartfón so starším operačným systémom Windows Mobile 6.1, päťmegapixelovým fotoaparátom či podporou Wi-Fi, HSPA a GPS. MDA Compact V odporúčame iba fanúšikom operačného systému Windows Mobile, ktorý si výkon svojho zariadenia vedia dodatočne upraviť.

fotka

Cena: 129 € (99 € pre Podľa seba 5)

ZÁKLADNÉ INFO: HTC Touch Diamond 2 (identické modely)

BlackBerry 8520 Curve - pracovný mobil pre firmy

BlackBerry 8520 je smartfón zameraný na užívateľov jednoduchších telefónov. Svedčí o tom najmä absencia podpory 3G a naopak, použitie populárneho 3,5 mm jacku a Wi-Fi. Mid-end od RIM je taktiež prvým modelom, ktorý ponúkne plnú synchronizáciu s Mac OS. BlackBerry 8520 obsahuje aj 2,6-palcový QVGA displej, podporu EDGE, Bluetooth, dvojmegapixelový fotoaparát a hudobný prehrávač s trojicou hudobných tlačidiel na vrchnej strane mobilu.

fotka

Cena: 159 € (99 € pre Podľa seba 5)

ZÁKLADNÉ INFO: BlackBerry 8520 Curve

BlackBerry 9700 Bold - pracovný mobil pre firmy

V poradí druhý Bold sa pýši menšími rozmermi či nižšou váhou. Okrem menších dizajnových zmien sa dočkal nový model aj vylepšenej funkčnej výbavy. Oproti svojmu predchodcovi ponúka fotoaparát s vyšším rozlíšením či väčšiu pamäť RAM. Ako správnemu manažérskemu mobilu nechýba ani 9700-ke plná podpora konektivity vrátane HSDPA či Wi-Fi. Zaujímavým je aj 3,5 mm jack na tele či integrované GPS s BlackBerry Maps.

fotka

Cena: 239 € (209 € pre Podľa seba 5)

ZÁKLADNÉ INFO: BlackBerry 9700 Bold

T-Mobile G2 Touch

T-Mobile G2 Touch je brandovanou verziou staršieho modelu HTC Hero. Stále však ide o výborný smartfón s operačným systémom Android (zrejme v najstaršej verzii 1.5) a množstvom atraktívnych funkcií. Hero (G2 Touch) bol niekdajšou vlajkovou loďou taiwanského výrobcu, no dnes sa svojou výbavou môže rovnať lepšie vybavenej strednej triede smartfónov. Škoda však staršej verzie operačného systému, ktorá hovorí proti kúpe zariadenia.

fotka

Cena: 159 € (129 € pre Podľa seba 5)

RECENZIA: HTC Hero (identické modely)

Galéria: HTC Hero

Sony Ericsson Vivaz pro - smartfón s QWERTY a HD videom

Sony Ericsson Vivaz pro ma príjemne prekvapil najmä svojimi sympatickými rozmermi. V takmer rovnako veľkom tele (ako Vivaz) sa tentoraz navyše ukrýva pohodlná QWERTY klávesnica, ktorá robí z verzie pro atraktívny multimediálny smartfón. Novinka od Sony Ericssonu taktiež zaujme HD videom s automatickým preostrovaním, päťmegapixelovým fotoaparátom, jemným displejom a podporou HSDPA a Wi-Fi. Ak však túžite po dotykovom telefóne, za 199 € by som radšej zvolil Desire, kvôli väčšiemu množstvu funkcií a Marketu.

fotka

Cena: 199 € (149 € pre Podľa seba 5)

RECENZIA: Sony Ericsson Vivaz pro

Galéria: Sony Ericsson Vivaz pro

Nokia C6 - navigačný mobil s QWERTY

Nokia sa snažila priniesť lacnejšiu alternatívu modelu N97 mini. Na úkor ceny sme sa však dočkali rozmerného plastového mobilu s postarším hardvérom. Aby som však Nokiu C6 len nekritizoval, musím pochváliť jej pohodlnú klávesnicu, jemný displej s dobrou viditeľnosťou v exteriéroch či prijateľnú cenu. Nokia C6 je určená menej náročným používateľom, ktorí vyžadujú od svojho mobilu QWERTY klávesnicu, Wi-Fi, bezplatnú navigáciu, dobrý displej a nejaké tie funkcie navyše. To všetko C6-ka spĺňa. Avšak, kto má záujem o moderný a rýchly stroj, nech sa vyhne C6-ke oblúkom.

fotka

Cena: 169 € (119 € pre Podľa seba 5)

RECENZIA: Nokia C6

Galéria: Nokia C6

HTC Desire - android s množstvom funkcií

Desire, hoci sa už dočkal ďalších dvoch nástupcov, patrí stále medzi najlepšie smartfóny, aké si môžete u nás kúpiť. Lákadlom je nielen vynikajúca funkčná výbava, ktorej nechýba nič podstatné, ale i veľký kapacitný dotykový displej. Ten zabezpečuje pohodlné písanie (aj keď na iPhone stále nemá) a súčasne krásne zobrazovanie webových stránok, dokumentov, e-mailov a podobne. Len tá viditeľnosť údajov na slnku a spotreba energie nás trochu trápila. V tomto je lepší iPhone, no cena hovorí jasne v prospech HTC. Viac muziky za rovnaké peniaze.

fotka

Cena: 199 € (149 € pre Podľa seba 5)

RECENZIA: HTC Desire

Galéria: HTC Desire

Samsung Wave - operačný systém Bada

Samsung S8500 Wave ma spočiatku prekvapil. Za pomerne nízku cenu ponúkal prekvapivo veľa funkcií. Veľký pekný displej, kopa multimediálnych funkcií, otvorený operačný systém a plná dátová konektivita. Wave, alebo skôr aj Bada, ma však v rôznych drobnostiach aj sklamali - slabá viditeľnosť displeja na slnku, microSD karta pod batériou, neúplná podpora Flashu, (zatiaľ) málo aplikácií...Pre multimediálne založeného človeka však táto novinka môže byť atraktívna. Mne sa páčil najmä výborný hudobný prehrávač, FM rádio s narhávaním a funkciou sleep, podpora DivX či výborný päťmegapixelový fotoaparát s HD videom.

fotka

Cena: 229 € (179 € pre Podľa seba 5)

RECENZIA: Samsung Wave

Galéria: Samsung Wave

Nokia X6 - Nokia s kapacitným displejom

Nokia X6 je smartfón, na ktorý čakalo viacero ľudí. Pri predstavení vyzeral skutočne lákavo, no po týždennom používaní mi už neprišiel taký špeciálny. Zmena v podobe kapacitného displeja bola viac než vítaná, telefón sa vďaka nemu ovládal oveľa lepšie, no žiadny ďalší extrémny prínos v X6-ke nevidím. Navigácia, 16 GB pamäte, Wi-Fi, HSDPA...to všetko tu máme už dlho a vo viacerých modeloch, preto mi Nokia X6 nepríde taká výnimočná. Každopádne ide o výborný telefón s rovnako výbornou funkčnou výbavou.

fotka

Cena: 229 € (179 € pre Podľa seba 5)

RECENZIA: Nokia X6

Galéria: Nokia X6

Apple iPhone 3G (8GB)

Apple iPhone 3G sa v T-Mobile už len dopredáva. Od jeho uvedenia sme sa dočkali už dvoch ďalších verzií. Starší iPhone 3G sa oplatí kúpiť už len v prípade, že patríte medzi menej náročných používateľov iPhonu. 3G-čku totiž na nové aplikácie i aktualizácie systému chýba dostatok pamäte RAM. Mnohé nové aplikácie tiež nepodporujú staršie zariadenie. Preto ak si plánujete kúpiť iPhone na hranie hier a chcete využívať všetky výhody operačného systému iOS, odporúčam radšej siahnuť po novšom modeli 3GS či rovno iPhone 4.

fotka

Cena: 299 € (199 € pre Podľa seba 5)

RECENZIA: Apple iPhone 3G

Galéria: Apple iPhone 3G

Samsung Galaxy S - jeden z najlepších androidov na trhu

Samsung Galaxy S aktuálne patrí medzi najlepšie smartfóny na našom trhu. Budúcich majiteľov láka na operačný systém Android, veľký štvorpalcový kapacitný displej, päťmegapixelový fotoaparát so záznamom HD videí či podporu DivX, HSPA, Wi-Fi a GPS. O výdrž telefónu sa stará silná 1 500 mAh batéria. Zápory Galaxy S sú (väčšinou) zanedbateľné, nájdete ich vymenované v samostatnej téme vo fóre.

fotka

Cena: 299 € (259 € pre Podľa seba 5)

RECENZIA: Samsung Galaxy S

Galéria: Samsung Galaxy S

HTC HD2 - Windows Mobile s obrovským displejom

HTC HD2 je smartfón s obrovským multitouch kapacitným 4,3-palcovým displejom, 1 GHz procesorom a operačným systémom Windows Mobile 6.5.3. Nadstavba HTC Sense z neho robí prívetivejší systém, vďaka čomu nás aj upútal. HTC HD2 je snáď prvý mobil, ktorému operačný systém Windows funguje tak, ako by som si to predstavoval. Škoda však hlboko skrytého multitaskingu. Hlavnými konkurentmi novej (či už skôr staršej) HD2-ky sú iPhone 4, Samsung Galaxy S či HTC Desire HD. Každý ponúka iný operačný systém, stačí si len vybrať ten svoj.

fotka

Cena: 319 € (269 € pre Podľa seba 5)

RECENZIA: HTC HD2

Galéria: HTC HD2

HTC Desire HD - jeden z najlepších androidov

HTC Desire HD je jedným z najlepšie vybavených smartfónov na našom trhu. Ponúka obrovský dotykový displej, priam dokonalú funkčnú výbavu, ktorá zahŕňa 1 GHz procesor, 768 MB RAM, novú verziu operačného systému, 8-megapixelový fotoaparát, podporu HD videa či množstvo ďalších užitočných aplikácií. Nebyť tej nešťastnej konštrukcie, zosadil by z trónu i aktuálny TOP Android model Galaxy S. HTC vsadilo na takmer jednoliatu kvalitnú kovovú konštrukciu, ktorej kazí meno nešťastná dvojica plastových krytov batérie a kariet. Na testovacej vzorke totiž po niekoľkých odňatiach začali nepríjemne vŕzgať a slabšie držať na svojich miestach. Po niekoľkých pokusoch sa dokonca kryt SIM karty odňal sám už pri vyťahovaní Desire HD z vrecka. A takto si veru nepredstavujeme konštrukciu najlepšieho smartfónu na trhu...

fotka

Cena: 319 € (279 € pre Podľa seba 5)

RECENZIA: HTC Desire HD

Galéria: HTC Desire HD

Apple iPhone 4 16 GB / 32 GB - populárny multimediálny telefón so špičkovým displejom

Posledný iPhone sa skutočne podaril - či už konštrukčne alebo funkčne. Kombinácia skla a kovu ma uchvátila už na prvý pohľad. Funkčná výbava je rovnako bezchybná, nič podstatné mi v iPhone 4 nechýbalo. Samozrejme, nájdu sa aj používatelia, ktorým chýba viacero domácich obrazoviek a milióny widgetov, no pre tých tu je alternatíva v podobe Androidu. Hlavným problémom aj dnes je cena a najmä obmedzená dostupnosť počas Vianoc. To robí z iPhonu 4 ešte exkluzívnejší telefón. Či sa však oplatí investovať toľké peniaze (ak vlastníte 3GS) kvôli novému displeju, dizajnu a pár drobnostiam je otázne. Fanúšikom Apple výrobkov však iPhone 4 vrelo odporúčam, z kvality displeja a drobností, ktoré novinka prináša budete milo prekvapení!

fotka

Cena: 16 GB - 419 € / 32 GB - 499 € (16 GB - 329 pre Podľa seba 5 / 32 GB - 409 pre Podľa seba 5)

RECENZIA: Apple iPhone 4

Galéria: Apple iPhone 4

Samsung Galaxy Tab - tablet s podporou microSD a SIM kariet

Samsung Galaxy Tab je vynikajúcim tabletom na našom trhu. Obsahuje sedempalcový displej a operačný systém Android. Konkurenčný Apple iPad má množstvo svojich nedostatkov, pričom najvážnejšími z tých praktických sú: svojský (neuniverzálny) konektor zhodný so všetkými produktmi Applu, chýbajúca podpora pamäťových kariet, orezaná Micro SIM karta a softvérové obmedzenia týkajúce sa iOS 4 (žiadny Flash, chýba inštalácia aplikácií mimo AppStoru, atď.). To však neznamená, že ani Galaxy Tab s OS Android nemá svoje základné nedostatky. Funkčne je vybavený podstatne lepšie, ponúka aj fotoaparát, podporu klasických SIM a microSD kariet, telefonické funkcie, aj hmotnosť má podstatne nižšiu. Ale taký microUSB konektor by ste na ňom hľadali márne a rozlíšenie použitého displeja je oproti iPadu menšie o 22 %. Dizajnu a materiálom Galaxy Tab ešte vyčítam, že tu nikde nebola použitá guma. Pogumované protišmykové steny by pomohli pri čítaní správ na opretom Tabe.

fotka

Cena: 489 € (439 € pre Podľa seba 5)

RECENZIA: Samsung Galaxy Tab

Galéria: Samsung Galaxy Tab

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 14.12.2010 - 12:28

Status1: Este mi vyhrabali kdesi v kute Nokiu E52. V kute na retencnom...

anonymous14.12.2010 - 17:02 Trvalý odkaz

Vrato: Velmi pekny vyber, len skoda ze vacsinu tych telefonov nemaju na sklade. Napriklad podla dnesneho telefonatu X10 mini pro nieje a uz ani nebude. Iny telefon s takym pomerom cena/vykon som tam nenasiel a od Diamonda som si povedal ze viac ako 50 za mobil nedam

anonymous14.12.2010 - 21:54 Trvalý odkaz

mpca: A ja ke? som bol v sobotu (11.12.2010) v PP tak mi povedali že síce momentálne nieje ale do vianoc ur?ite bude... tak dúfam že ma "neobtiahli"... :)

anonymous14.12.2010 - 23:06 Trvalý odkaz

dsien: vrelo doporucuje Vivaz pro, na to ze ma Querty je velmi kompaktny a HD video vyzera aj na 160cm uhlopriecke televizora famozne. Kto rozmysla nad kupou fotaku kvoli HD videu a pritom aj mobilu na vianoce, mal siahnut po Vivaze pro. 2 v 1.
Inak, pre tych co poskuluju po iPhone 4 u T-mobile. Pisal som 10 predajcom v BA kraji, niektori odpisali. iPhone nie je a nebude do Vianoc do noveho roka na 100% a neda sa ani objednat tak, ze by ste si na neho pockali. Nova zasilka ma prist v Januari, pricom aktualne akcie (podla seba balik extra + telefon alebo 20% dole) budu pokracovat aj v novom roku.

anonymous15.12.2010 - 00:30 Trvalý odkaz

abc: Mohol by som sa opytat odkial berete ceny telefonov? bo galaxy s za 300 € sa nepredava

Celá diskusia 16 príspevkov