Poradňa: Ako premapovať tlačidlo Bixby na Samsungu Galaxy S8?

Vyskúšali sme aplikáciu, ktorá sľubuje, že tlačidlu Bixby na boku kórejských noviniek priradí zmysluplnejšie funkcie. Ako funguje?

Samsung spolu so smartfónmi Galaxy S8 a Galaxy S8+ predstavil aj vlastného inteligentného asistenta Bixby. Ten má konkurovať napríklad Siri a z oboch noviniek ho spustíte stlačením samostatného hardvérového tlačidla na boku.

Lenže služba Bixby zatiaľ funkciami a možnosťami využitia na Slovensku nijako neoslnila. Používateľom je tak tlačidlo skôr na prítaž a praktický prvok by radšej využili na spustenie fotoaparátu, vytvorenie screenshotu alebo otvorenie ľubovoľnej aplikácie z obchodu Google Play.

Mnohí sa pýtate, či je toto tlačidlo možné "premapovať", teda k jeho stlačeniu priradiť inú funkciu. Internetom totiž prebehli správy, že Samsung túto zmenu blokuje, prípadne že je možná iba po takzvanom roote, do ktorého sa menej skúsení používatelia púšťať neodvážia.

My sme vyskúšali aplikáciu bxActions - Bixby Button Remapper. V Google Play je dostupná bezplatne a náš test ukázal, že funguje spoľahlivo. Pozitívne sú aj hodnotenia používateľov priamo v obchode.

bxActions beží na pozadí, bude teda potrebovať príslušné povolenia v operačnom systéme. Asistenta Bixby od Samsungu však nastaveného mať nemusíte.

V položke Remap si potom jednoducho nastavíte, čo má tlačidlo robiť - nahradiť stlačenie domáceho tlačidla na displeji, zachytiť screenshot, spustiť konkrétnu aplikáciu alebo použiteľnejšieho a oveľa vydarenejšieho asistenta Google Now. V položke Tools sú dokonca aj možnosti pre ovládanie prehrávania hudby, tichého režimu či prisvetľovacej LED vedľa šošovky fotoaparátu.

Jediným mínusom je to, že svoj Galaxy S8 alebo S8+ musíte najprv odomknúť. Z uzamykacej obrazovky sa telefón bude tvrdohlavo snažiť spúšťať nedotiahnutý Bixby. Autori tiež uvádzajú, že ďalšie aktualizácie firmwéru od Samsungu môžu funkcie bxActions - Bixby Button Remappera zablokovať.

Ak vás trápi nejaký problém s telefónom, mobilným operátorom alebo hľadáte nejaký špecifický mobil, môžete nám napísať e-mail na redakcia@fony.sk s predmetom správy "Poradňa". Z redakčnej pošty každý týždeň vyberieme najzaujímavejšiu otázku a tej sa budeme venovať formou takéhoto článku. Všetky podobné články nájdete po kliknutí na tento odkaz.

Diskusia k článku:

zune85 30.06.2017 - 11:45

to vážne toto riešiť v takom super truper a drahom telefone ? :D :D :D

Celá diskusia 1 príspevok