OnePlus 2 nedostane aktualizáciu na Android 7.0 Nougat

Nádeje majiteľov OnePlus 2 na Android 7.0 Nougat boli zbytočné. Tí už nemusia očakávať aktualizáciu, a to aj napriek tomu, že spoločnosť OnePlus tento update v minulosti sľubovala.

Po mnohých špekuláciách a zbožných želaniach majiteľov OnePlus 2 dnes prišlo oficiálne potvrdenie, ktoré hovorí, že spomínaný smartfón nedostane aktualizáciu na Android 7.0 Nougat. Toto vyhlásenie prichádza neočakávane po tom, čo spoločnosť sľubovala 24-mesačnú podporu nových aktualizácií a tiež po oznámení, v ktorom OnePlus ešte minulý rok tvrdilo, že druhá generácia Android N dostane.

Napriek tomu však OnePlus dáva do popredia svoj zákaznícky servis, ktorý hovorí o veľkej spokojnosti majiteľov týchto zariadení, vrátane ich aktualizačnej politiky. Medzitým nám výrobca stihol potvrdiť aktualizácie na Android O, ktoré môžu očakávať majitelia OnePlus 3 a OnePlus 3T. Druhú generáciu už firma nepovažuje za aktuálny telefón a myslí si, že si to uvedomujú aj samotní majitelia. To všetko aj vzhľadom na to, že tento smartfón prináša naozaj solídne parametre, vďaka ktorým sa nestratí ani dnes, teda takmer dva roky od svojho uvedenia.

Na otázku, prečo teda OnePlus 2 nedostane aktualizáciu na Nougat, spoločnosť odpovedala slovami, že keď tento prístroj vytvárali, nemali ešte tím softvérovej infraštruktúry, ktorý majú teraz. Ich aktualizačná politika tak naráža na dieru z minulosti, za ktorú v plnej miere pyká práve model OnePlus 2.

Zdroj: OnePlus

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 13.06.2017 - 21:08

škoda, ale zas na druhú stranu 3 a 3T dostane android 8.0

shaggy13.06.2017 - 21:51 Trvalý odkaz

Mozno dostane, mozno nedostane.
Ale aj tak je to hanba.

Celá diskusia 2 príspevky