Lenovo a Google pracujú na Daydream Standalone VR headsete

Lenovo a Google sa spojili, aby priniesli nový produkt pre virtuálnu realitu. Pôjde o jedno z prvých zariadení s WorldSense, ktoré umožní pohybovať sa v priestore, ako by ste boli jeho súčasťou. A nebudete k nemu potrebovať smartfón.

Spoločnosti Lenovo a Google spolu začali pracovať na Daydream Standalone headsete pre virtuálnu realitu, ktorý ponúkne intenzívnejšie zážitky než dnešné VR zariadenia. Môžete sa s ním správať ako v reálnom priestore, skákať, mávať, uhýbať sa a podobne. Všetky dôležité senzory sú zabudované do headsetu, stačí si ho vziať a hrať.

Iné podobné VR zariadenia si vyžadujú pripojenie smartfónu, počítača alebo hernej konzoly a spoliehajú sa na externé senzory. Standalone headsety nič také nepotrebujú. Zážitok má byť úplne iný než s Daydream VR pre smartfóny, pretože WorldSense vnáša prirodzenosť pohybov do 3D prostredia.

V hre môžete chodiť hore, dole, uhýbať pred nepriateľom, uskakovať do strán, či chytať loptu. Termín uvedenia novej virtuálnej reality do praxe sme sa zatiaľ nedozvedeli. Lenovo sľubuje, že sa čoskoro dozvieme viac. Ak chcete mať najnovšie informácie o novej technológii, zaregistrujte sa k odberu noviniek na stránke vr.google.com/daydream/standalonevr.

Okrem Lenova spolupracuje Google pri vývoji aj s firmou HTC, ktorá má skúsenosti s virtuálnou realitou vďaka vlastnému produktu HTC Vive.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu