Orange: Samsung Galaxy XCover 4, Huawei P9 Lite (2017) a Sony Xperia XZ Premium v akciovej ponuke

V ponuke dotovaných zariadení Orangeu pribudli tri novinky pre tri cieľové skupiny. Odolný smartfón vhodný do extrémnych podmienok, cenovo dostupný android s dobrou výbavou a prémiový model s 4K displejom a nahrávaním spomalených videí s 960 fps.

Od predchodcu z roku 2016 sa Huawei P9 Lite (2017) líši viac zaobleným dizajnom, mierne silnejším procesorom Kirin 655 a má o 1 GB operačnej pamäte viac. Zmenilo sa i rozlíšenie zadného fotoaparátu. Namiesto 13-megapixelového použil výrobca novší 12 Mpix snímač. Nahrávanie Full HD videí ostalo, predná kamera má stále osem megapixelov.

Ostatné parametre sa nezmenili. P9 Lite (2017) má 5,2'' uhlopriečku s Full HD rozlíšením 1080 x 1920 bodov, 3000 mAh batériu, 16 GB úložisko a slot na microSD kartu. Všetko dôležité o Huawei P9 Lite (2017) sa dočítate v základnom infe.

V Orangei je Huawei P9 Lite (2017) v ponuke v modrej a bielej farbe, cena začína od jedného eura. Reálne ho ale zatiaľ nie je možné kúpiť ani v e-shope ani v predajni. Plná cena zariadenia je u operátora stanovená na 280 eur.

Odolný Samsung Galaxy XCover 4 je vhodný do extrémnych podmienok. Má robustnú konštrukciu, ktorá je odolná voči nárazom, pádom, prachu a vode. Smartfón spĺňa certifikáciu IP68, takže vydrží vo vode do hĺbky až 1,5 metra po dobu 30 minút. Pýši sa aj odolnosťou MIL-STD 810G podľa americkej vojenskej normy. Môže sa tak používať v extrémnych teplotách (vysokých i nízkych), nevadí mu intenzívne slnečné svetlo, mechanické otrasy ani vibrácie.

Pod odnímateľnou zadnou stenou sa ukrýva slot na SIM, microSD kartu a 2800 mAh vyberateľná batéria. Pod 5-palcovým IPS displejom s HD rozlíšením sa nachádzajú tri hardvérové tlačidlá. Dotykový displej má vysokú citlivosť a dá sa ovládať aj v rukaviciach, ale v exteriéri a za slnečného počasia na ňom veľa neuvidíte.

Z výsledkov hlavného 13 Mpix fotoaparátu sklamaní nebudete, dôkazom sú aj snímky v článku Takto fotí Samsung Galaxy XCover 4. Kompletné špecifikácie nájdete v základnom infe.

Samsung Galaxy XCover 4 kúpite v Orangei od jedného eura, v hotovosti zaplatíte 260 eur. Podobne ako vyššie uvedený Huawei, ani tento smartfón nie je zatiaľ reálne dostupný.

Nová vlajková loď Sony Xperia XZ Premium je drahším a lepšie vybaveným variantom vlaňajšieho modelu. Líši sa novším procesorom Snapdragon 835, 4 GB kapacitou RAM, väčším 64 GB úložiskom a jemnejším 4K displejom, ktorý je chránený odolným sklíčkom Gorilla Glass piatej generácie.

Novinka dostala vylepšený 19 Mpix hlavný fotoaparát s možnosťou nahrávať super spomalené videá rýchlosťou 960 snímok za sekundu. Batéria s 3230 mAh kapacitou ponúka rýchle nabíjanie a technológiu adaptívneho dobíjania Qnovo, ktorá manažuje nabíjací prúd, aby predĺžila jej životnosť. Nechýba vodeodolnosť podľa štandardu IP65/68.

K predobjednávke Sony Xperia XZ Premium dostanete ako darček bezdrôtové slúchadlá Sony MDR-100ABN s potláčaním šumu v hodnote 300 eur. Rovnaké ako v Telekome. Cena za Xperiu začína pri najvyššom paušále na sume 350 eur. Plná cena je u operátora 740 eur.

Zdroj: orange.sk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu