Huawei Nova 2 a Nova 2 Plus by mohli dostať duálne fotoaparáty

Huawei už pravdepodobne pracuje na nástupcoch produktového radu Nova. Druhá generácia by mala ponúknuť vyššiu kapacitu pamätí a duálny fotoaparát.

Rad Huawei Nova bol uvedený v septembri minulého roka na výstave IFA v Berlíne. Obidva modely Nova i Nova Plus sme v redakcii už otestovali. Menší 5-palcový ponúkajú aj naši mobilní operátori a v recenzii sme pochválili kvalitnú konštrukciu a pohotovú čítačku odtlačkov. Väčší 5,5-palcový Nova Plus zaujal navyše slušným fotoaparátom, svižnými reakciami a dobrou výdržou. Kompletnú recenziu nájdete v tomto článku. Na našom trhu sa ale zatiaľ oficiálne nepredáva.

V databáze čínskeho úradu TENAA sa objavili dve pripravované novinky. Podľa neoverených informácií by malo ísť o druhú generáciu radu Nova. Menší z dvojice Huawei Nova 2 by mal dostať 5,1'' displej, Nova 2 Plus bude zrejme disponovať 5,5'' uhlopriečkou. Obidva modely vraj prídu s Full HD rozlíšením, procesorom Kirin 660 a 4 GB operačnou RAM pamäťou. Vylepšenia by sa mal dočkať i zadný fotoaparát. Na zverejnených obrázkoch vidno dva objektívy. Snímač odtlačkov je už v tejto triede pre Huawei samozrejmosťou.

Na obrázkoch sú novinky v jemnej ružovej farbe, ktorá zaujme najmä dámy. Dátum predstavenia zatiaľ nepoznáme, špekuluje sa o konci mája.

Zdroj: fonearena.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu