Na jeden záber: Samsung Galaxy S8

Kým pre vás pripravíme podrobnú textovú recenziu, môžete si pozrieť naše video, v ktorom nájdete všetko podstatné o 5,8'' novinke s jemným QHD displejom a výborným 12 Mpix fotoaparátom.

Jedným z najočakávanejších smartfónov roka býva nový top model Samsungu. Tohtoročná dvojica noviniek Galaxy S8 a Galaxy S8+ dostala netradičný pomer strán displeja 18,5:9, takže telefón vyrástol do výšky, šírka sa naopak zmenšila. Pri 5,8'' uhlopriečke má príjemných 68 mm.

Sklenená konštrukcia sa napriek oblým stenám v ruke nešmýka, no my by sme radšej zvolili nejaké šikovné puzdro. Samsung pripravil dostatok originálneho príslušenstva, vyberie si naozaj každý.

Samsungu Galaxy S8 nechýba odolnosť voči vode a prachu, slot na pamäťové karty a podľa skúšobných fotografií je jasné, že aktuálne patrí medzi najlepšie fotomobily na svete. O kvalite 12 Mpix fotoaparátu s optickou stabilizáciou obrazu a clonovým číslom f/1.7 sa môžete presvedčiť v článku Takto fotí Samsung Galaxy S8 + videá z mobilu.

Prednej 8 Mpix kamere pribudlo automatické zaostrovanie. Odstránením hardvérového tlačidla spod displeja sa zmenilo rýchle spustenie fotoaparátu. Teraz stačí dvakrát stlačiť vypínač. Funguje to bez problémov.

Čítačku odtlačkov prstov teraz nájdete na zadnej strane vedľa objektívu fotoaparátu a naše skúsenosti ukazujú, že nejde o šťastné riešenie. Bez prehmatávania na ňu prstom nedočiahnete a takmer vždy sa najskôr dotknete sklíčka objektívu, ktorý je tak posiaty odtlačkami.

Na odomknutie telefónu môžete využiť aj odblokovanie gestom či skenerom oka, ktorý pracuje spoľahlivo a rýchlo. Používať môžete všetky kombinácie naraz, nemusíte si zvoliť len jeden štýl. Ale môžete.

Chýbajúce stredové hardvérové tlačidlo aspoň sčasti nahradil displej citlivý na dotyk. Zatlačenie na dolnú časť displeja poslúži ako stlačenie tlačidla Domov, a vráti vás na domácu obrazovku.

Videorecenzia

Napriek prítomnosti Always On displeja nechýba Samsungu Galaxy S8 ani informačná dióda. V ľavej bočnej stene pribudlo hardvérové tlačidlo pre spustenie asistenta Bixby, ktoré sa podľa posledných informácií zrejme nebude dať použiť na nič iné. Keďže Bixby zatiaľ nie je plne funkčný, privítali by sme možnosť rýchleho spustenia niektorej obľúbenej aplikácie.

Všetky podrobnosti o hardvérovej výbave a nových funkciách sa dozviete v článku Základné info: Samsung Galaxy S8. Kompletnú podrobnú recenziu už pre vás pripravujeme.

Diskusia k článku:

Nightmare 20.04.2017 - 02:24

Riso kedy zacinas chodit po mestach?

Celá diskusia 1 príspevok