Xiaomi Mijia LED - inteligentná lampa s aplikáciou

Recenzia inteligentnej LED lampy s rôznymi režimami, zmenou intenzity osvetlenia a ovládaním cez mobilnú aplikáciu pre Android a iOS.

Verím, že spoločnosť Xiaomi už dobre poznáte. V posledných mesiacoch sme vám priniesli recenzie takmer všetkých aktuálnych smartfónov tejto značky. Otestovali sme aj výrobky do domácnosti, konkrétne LED žiarovky, váhu či IP kameru a naposledy to bola čistička vzduchu Air Purifier 2. LED lampa Mijia je ďalším výrobkom od Xiaomi, ktorý som otestoval.

Základné parametre:

Rozmery: 445 x 150 x 445 mm, hmotnosť: 800 g, menovitý príkon: 6 W

napätie: 100 - 220 V - 50 / 60 Hz 0,2 A, menovitý svetelný tok: 300 lumen, jas: 1 - 100 %, životnosť: 25000 hodín, teplota farby: farebná 2700 - 6500 K, pripojenie: Wi-Fi 802.11 b / g / n 2,4 GHz, kompatibilita: iOS 7.0 a novší, Android 4.0 a novší.

Obsah balenia:

Mijia LED lampa, napájací kábel, dokumenty

Konštrukcia svietidla má jeden kĺb ktorý umožňuje horné rameno s LED pásom pritlačiť k stojanu. V takejto pozícii je aj lampa doručená. Zabráni sa tak jej poškodeniu a zaberá tak menej miesta. Napriek tomu sú rozmery krabice, v ktorej je Mijia LED lampa dodávaná, veľké a hmotnosť tiež nepoteší. Tieto informácie spomínam preto, lebo podobne ako pri čističke Air Purifier 2, sú náklady na dopravu tohto produktu z Číny vysoké.

Samotná lampa má jednoduchú konštrukciu, ktorá sa skladá z už spomínaného kĺbu, ramena s LED pásom, a kruhovej základne. Na zadnej strane stojanu je umiestnený konektor pre napájanie. Dodávaná nabíjačka má samozrejme čínsky konektor. Pre použitie u nás budete potrebovať redukciu.

Po rozbalení nájdeme na kruhovej základni papierový kryt, ktorý ilustruje ovládanie svietidla. To prebieha pomocou jediného kruhového tlačidla. Jeho otočením sa nastavuje jas, stlačením a otočením farba svetla a dvojitým stlačením sa vykoná zvolená funkcia. Opäť teda vieme ovládať produkt aj bez aplikácie, no pre plnohodnotné používanie je aplikácia Mi Home nevyhnutnosť. Dostupná je pre Android a iOS.

Proces pripojenia Mijia LED lampy je rovnaký ako pri ostatných výrobkoch, ktoré sme testovali. V ponuke ovládania nájdem možnosť vypnutia a zapnutia lampy, nastavenia vlastnej farby a intenzity, čítací a PC režim a scénu. Režim čítania a PC režim majú hodnoty jasu a farby svetla presne dané, nedajú sa zmeniť. Preto sa zíde možnosť nastaviť si vašu obľúbenú farbu a jas.

Funkcia Pomodoro slúži na pripomenutie pravidelných prestávok pri práci. Frekvenciu prestávok si môžete nastaviť.

V nastaveniach nájdeme ďalšie funkcie medzi ktoré patrí časovať vypnutia, detský režim a prispôsobenie funkcie tlačidla či nastavenia základného svetla. Pri detskom režime sa obmedzí rozsah farieb na 2700 - 4000 K za účelom redukcie modrého svetla, ktoré je škodlivé pre deti aj dospelých.

Výhody:

+ kvalitné kovové telo s plastovou základňou

+ jednoduché ovládanie

+ možnosť ovládať cez Android alebo iOS

+ veľká svietivosť a zmeny farby svetla

+ pridané funkcie Pomodoro, detský režim a mnoho ďalších v Mi Home

Nevýhody:

- zaberá pomerne veľa miesta

- aplikácia Mi Home je iba v angličtine

Orientačná cena: 45 €

Záver

Lampu som používal pri počítači aj ako osvetlenie na čítanie pri posteli. Ovládanie jasu pomocou otočného gombíka je veľmi jednoduché a intuitívne. Farbu svetla však odporúčam robiť cez aplikáciu, kde je to presnejšie a ľahšie. Pridané funkcie Pomodoro, detský režim či akcie pri udalostiach v MIUI pokladám za užitočné, no nie nevyhnutné pri používaní. Kvalita spracovania je už štandardne u Xiaomi veľmi dobrá a ani pri Mijia LED lampe tomu nie je inak. Ak vás tento produkt oslovil, odporúčam ho zakúpiť v slovenských e-shopoch, pretože doprava zo zahraničia výrazne predražuje ináč lákavú cenu v Číne. Konečná cenovka tak môže byť podstatne vyššia než na Slovensku. Ak si lampu zakúpite na Gearbest.com, vďaka kupónu MIJIAS bude cena vrátane poštovného EU Express len 40 €.

Diskusia k článku:

Jamie 03.04.2017 - 22:56

Túto lampu som kúpil pred pol rokom za 40€ (vrátane poštovného) z číny a som veľmi spokojný :)

Jamie04.04.2017 - 13:42 Trvalý odkaz

100 ludi, 100 chuti. Nie kazdemu sa to musi pacit, ved nie sme vsetci z rovnakeho cesta :D mne osobne sa to velmi paci a nazivo posobi podla mna este viac elegantne :)

Tomas04.04.2017 - 13:51 Trvalý odkaz

Jednoducha ale mne sa celkom paci.

Jurdo_22014.04.2017 - 14:51 Trvalý odkaz

Nádherný dizajn!
Minimalizmus je cesta a takto majú vyzerať moderné produkty súčasnej domácnosti, ktoré nemajú len dizajn pre dizajn (ako napríklad ohyzdný počin, ktorý tu vychválil Mdrak), ale dizajn odvodený z funkcie. Xiaomi (podobne ako Apple) vedia, ako to robiť dobre.
Silno nad ňou idem uvažovať :)

Celá diskusia 25 príspevkov