Dilema: Lenovo K6 Note vs. Xiaomi Redmi 4 Prime

Tento týždeň hľadá naša čitateľka dual SIM so silnou batériou a aspoň 32-gigabajtovým vnútorným úložiskom. Dôležitá je pre ňu podpora všetkých slovenských LTE pásiem a plná záruka.

V nedeľnej dileme sa vždy snažíme pomôcť jednému z vás, našich čitateľov. Máte dvoch favoritov na nový mobil, ale stále sa neviete rozhodnúť pre jeden z nich? Každý týždeň nahliadneme do e-mailov zaslaných na redakcia@fony.sk s predmetom správy "Dilema". Poradíme a najzaujímavejší duel spracujeme formou takéhoto článku.

Dnes sa budeme venovať Márii: "Dobrý deň všetkým v redakcii Fony.sk. V súčasnosti mi dosluhuje dual SIM Samsung C6112 Duos. Ale viem, čo je to Android. Podľa toho, čo som si načítala, sa rozhodujem medzi Lenovo K6 Note a Xiaomi Redmi 4 Pro/Prime v prípade, že sa Xiaomi objaví s 800 MHz LTE frekvenciou pre O2. Najradšej by som bola, keby to bol 5'' telefón, ale prežiteľná je aj 5,5'' uhlopriečka.

Požadujem bezproblémový dual SIM, dobrú správu kontaktov, vnútornú pamäť aspoň 32 GB, keďže dual SIM mobily s možnosťou samostatnej microSD karty sú už raritou, batériu aspoň 4000, v horšom prípade minimálne 3000 mAh, notifikačnú diódu, plnú podporu, záruku a servis na Slovensku. S cenou do 250 eur."

Lenovo K6 Note bude atakovať Máriinu hornú hranicu s 5,5-palcovou uhlopriečkou. Je však len o 10 mm vyššie a 6 mm širšie než jeho konkurent. Väčší problém môže znamenať 169-gramová hmotnosť.

Harvérové parametre oboch modelov sa zdajú byť veľmi podobné: Full HD displej, 3 GB operačnej pamäte a 32-gigabajtové úložisko rozšíriteľné microSD kartou. Avšak tak, ako poznamenala už čitateľka, len v prípade, že nebudete využívať druhú SIM kartu.

Oba majú podobnú konštrukciu s hliníkovou zadnou stranou. Tá skrýva čítačky odtlačkov prstov a používateľsky nevymeniteľné batérie s takmer identickými kapacitami. Je to 4000 vs. 4100 mAh v prospech Xiaomi.

K6 Note disponuje lepším 16-megapixelovým fotoaparátom. Vyššie rozlíšenie má tiež 8-megapixelová predná kamera.

Päťpalcovému Xiaomi Redmi 4 Prime, ktoré sa v niektorých slovenských e-shopoch predáva ako Redmi 4 Pro, hrá do kariet lepší procesor a grafický čip. Snapdragon 625 v jeho útrobách bude, aspoň teoreticky, svižnejší.

Obaja výrobcovia nad Android 6 postavili vlastné verzie grafických nadstavieb. Xiaomi do nej zabudovalo aj podporu pre infračervený vysielač, s ktorým je možné pohodlne ovládať napríklad televízor. V obývačke vám tak tento mobil nahradí diaľkové ovládanie.

Niektoré smartfóny Xiaomi majú so slovenčinou problém, Redmi 4 Pro/Prime sme však bez problémov našli vo viacerých našich e-shopoch. Tie by nemali mať s reklamáciou žiadne problémy. Ich popis uvádza, že za približne 220 eur dostanete Redmi 4 s menu v našom jazyku.

Recenzia: Xiaomi Redmi 4 Prime - neskrývané nadšenie s jedným ale

Podpora pre 800 MHz LTE pásmo (Band 20) ale pri všetkých chýba, takýto mobil by teda niektoré vysielače u spomínaného operátora využiť nevedel. Logickejšou voľbou sa preto zdá byť Lenovo K6 Note s mierne pomalším hardvérom, ale lepším fotoaparátom a podporou všetkých LTE pásiem u nás. Cena je trochu vyššia, porovnávače hovoria o hodnotách tesne pod 240 eur.

Ak si chcete pozrieť všetky predchádzajúce diely Dilemy, zobrazíte si ich cez tento odkaz.

Diskusia k článku:

Patrik 26.02.2017 - 12:52

Skrizenim tychto 2 dostaneme Redmi Note 3 SE. Vykon prevysuje oba, vydrz velmi slusna, LTE ma.

Vseved26.02.2017 - 14:49 Trvalý odkaz

Presne tak, Redmi Note 3 SE je lepsi od tychto oboch, a stoji na Slovensku menej ako 200€.

Lukáš Geci26.02.2017 - 22:15 Trvalý odkaz

Ja som premýšľal nad Lenovo k6 note, ale po zvážení som zobral xiaomi redmi note 3 pro z O2 ktorý aj podporuje 800mhz frekvenciu na 4G sieti, si myslím že je oveľa lepší ako Lenovo a aj lepší ako xiaomi redmi 4, hlavne vo výkone procesora

ML27.02.2017 - 18:32 Trvalý odkaz

Tiez musim povedat, ze 32GB Redmi Note 3 Pro (alebo LTE) je jeden z najlepsich pomerov cena/vykon.

ondrakomous27.02.2017 - 18:58 Trvalý odkaz

ted sem se dival, ze uz jde do prodeje xiaomi redmi note 4x, co je uplna novinka a cena byla teda hodne slusna. pujde do prodeje telefon v cerne barve, je cely cerny, vypada to uzasne, myslim ze bude naskladneny radove za par dnu.

Celá diskusia 13 príspevkov