Huawei Enjoy 6: kovové telo, 5'' HD displej a 3 GB RAM

Nový prírastok do rodiny smartfónov značky Huawei láka slušnou výbavou za dostupnú cenu. Určený je zatiaľ iba pre čínsky trh.

Konkurencia na čínskom trhu je veľká, a tak výrobcovia sa pretekajú, kto z nich ponúkne zákazníkom zaujímavejší model za ešte zaujímavejšiu cenu. Huawei Enjoy 6 môžeme považovať za konkurenta napríklad k cenovo dostupným androidom Xiaomi.

Už aj v nižšej cenovej kategórii začína byť samozrejmosťou kovové telo a čítačka odtlačkov, ktoré nájdeme aj v tejto novinke. Ani za hardvérovú výbavu sa nemusí hanbiť. Huawei použil 5-palcový AMOLED displej s HD rozlíšením 720 x 1280 bodov, osemjadrový procesor MediaTek MT6750, 3 GB operačnú pamäť RAM a 16 GB úložisko s podporou microSD kariet do veľkosti 128 GB. Keďže je Enjoy 6 dual SIM android, zrejme tu nájdeme hybridný slot, ktorý dovolí použitie pamäťovej karty len obsadením druhého slotu pre SIM kartu.

Na zadnej strane je umiestená 13-megapixelová kamera s automatickým zaostrovaním a LED bleskom, pod objektívom vidno i snímač odtlačkov prstov. Na autoportréty poslúži predný 5 Mpix fotoaparát. Konektivitu zabezpečí LTE, Wi-Fi, Bluetooth, GPS a microUSB port. Operačný systém Android 6.0 Marshmallow doplní používateľská nadstavba EMUI vo verzii 4.1. Novinka poteší 4100 mAh batériou, ktorá vzhľadom na použitie HD rozlíšenie päťpalcového displeja môže ponúknuť aj dvojdňovú výdrž na jedno nabitie.

Huawei Enjoy 6 sa na domácom čínskom trhu začne predávať 1. novembra za cenu 1299 CNY, čo je po prepočte približne 178 eur. Na výber bude z piatich pastelových farieb.

Zdroj: phonearena.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu