Asus uviedol na Slovensko ZenFone 3 a Zenfone 3 Max

Asus oficiálne uviedol na slovenský trh štýlový smartfón ZenFone 3 s 5,2'' alebo 5,5'' Full HD displejom, 4 GB RAM, čítačkou odtlačkov a 16 Mpix fotoaparátom s manuálnym režimom.

Slávnostný večer firmy Asus bol venovaný uvedeniu ultrabooku ZenBook 3 a androidu ZenFone 3, ktorý zaujme tenkým telom s kovovým bočným lemom a prednou i zadnou stranou pokrytou odolným sklíčkom Gorilla Glass. Telefón pôsobí luxusným dojmom a vďaka oblým stenám nereže do dlane, no pri manipulácii si treba dávať pozor na vyšmyknutie z ruky. Práve kvôli oblému telu a hladkému povrchu. Zo zadnej strany mierne vytŕča nad povrch objektív fotoaparátu, pod ním je umiestnená čítačka odtlačkov. Bočné hardvérové tlačidlá sú ľahko nahmatateľné.

Dual SIM android s 5,2-palcovým alebo 5,5-palcovým IPS displejom s Full HD rozlíšením 1080 x 1920 bodov predáva na Slovensku v kombinácii 4 GB operačnou pamäťou RAM a 64 GB úložiskom. Vnútorná pamäť je rozšíriteľná microSD kartami do veľkosti 128 GB, prídete ale o možnosť využiť dual SIM funkciu. Operačný systém Android dopĺňa vlastná nadstavba ZenUI 3.0 s doplnkovými funkciami. ZenFone 3 bol prvým smartfónom na svete, v ktorom pracuje procesor Qualcomm Snapdragon 625, má integrovaným X9 LTE modemom a 802.11ac MU-MIMO Wi-Fi konektivitu.

Pýchou smartfónu nie je len dizajn, ale i dvojica fotoaparátov. Hlavný 16-megapixelový ponúka rýchle laserové zaostrovanie, clonové číslo f/2.0, optickú i elektronickú stabilizáciu obrazu a videá dokáže nahrávať až v 4K rozlíšení. Pre fanúšikov fotografovania je pripravený manuálny režim s podrobnými nastaveniami. Predná 8 Mpix kamera má rovnaké clonové číslo, nahráva Full HD videá a ponúka špeciálne efekty s úpravou tváre pre dokonalé (alebo skôr menej prirodzené?) autoportréty.

Kompletné špecifikácie nájdete v našom základnom infe a čoskoro by mal telefón doraziť do redakcie na test. Asus ZenFone 3 je na slovenskom trhu v predaji od začiatku októbra za odporúčanú cenu 369 eur. Na výber sú dve farebné verzie: mesačná biela a zafírovo čierna.

Okrem ZenFone 3 ukázal Asus na evente aj ďalší dual SIM model ZenFone 3 Max. Ide o android nižšej strednej triedy a už na prvý pohľad sa radí k lacnejším zariadeniam. Prichádza s 5,2-palcovým HD displejom, 2 GB RAM, 32 GB úložiskom a osemjadrovým procesorom Snapdragon 615. Jeho prednosťou je 4100 mAh batéria s reverzným nabíjaním, takže ho môžete použiť aj ako externú nabíjačku. Na Slovensku ho kúpite v striebornom prevedení za približne 209 eur. Odporúčaná cenovka je však 199 eur.

Asus Zenfone 3 a Zenfone 3 Max naživo (prvý kontakt)

Podrobné špecifikácie sa dočítate v článku Základné info: Asus ZenFone 3 Max, kde nájdete aj rozsiahlu fotogalériu živých fotografií.

Živé fotografie Asus ZenFone 3 (ZE520KL):

Diskusia k článku:

M0f0 26.10.2016 - 11:13

to je trosku palka pri ocakavanej cene 249 USD za 3/32 verziu

Celá diskusia 1 príspevok