Xiaomi Mi Smart Scale - Bluetooth váha s aplikáciou

Recenzia inteligentnej váhy, ktorá po spárovaní so smartfónom cez aplikáciu pre OS Android a iOS ukladá výsledky meraní až 16-tich používateľov.

Nedávno sme vám priniesli recenziu LED žiaroviek Yeelight LED Smart Bulb so smart funkciami, Wi-Fi pripojením a ovládaním cez aplikáciu a druhým výrobkom, na ktorý pozrieme, je inteligentná váha Xiaomi Mi Smart Scale. Je dobrým spoločníkom na sledovanie hmotnosti a za jej dizajn sa v kúpeľni nebudete hanbiť.

Balenie obsahuje naozaj len to nevyhnutné – 4 AA batérie a návod v čínštine. Pri inštalovaní batérií je vhodné posunúť tlačidlo nad nimi do polohy najviac vpravo, aby váha zobrazovala hmotnosť v kilogramoch.

Základné parametre:

Rozmery 300 x 300 x 28 mm, hmotnosť: 1,9 kg, rozsah váženia: 5 kg – 150 kg, minimálna jednotka: 50 g, odchýlka merania pri hmotnosti do 50 kg - maximálne 0,1 kg, do 100 kg - maximálne 0,2 kg, prepojenie cez Bluetooth.

Podobne ako Yeelight žiarovky využívali aplikáciu Mi Home, aj váha má aplikáciu s názvom Mi Fit. Pre zariadenie OS Android si ju stiahnete v obchode Google Play alebo pre iOS z App Store. Táto aplikácia obsahuje aj slovenský jazyk, čo bolo príjemným prekvapením. Proces spárovania aplikácie Mi Fit s váhou je veľmi jednoduchý. Zapnete si na mobile Bluetooth, v aplikácii zvolíte pridať zariadenie, vyberiete Mi váhu a následne sa na ňu postavíte.

Hmotnosť sa na váhe zobrazuje pomocou 161 bielych LED svetiel a v reálnom čase aj na spárovanom smartfóne. Dizajn váhy je veľmi jednoduchý a minimalistický. Mne osobne sa kombinácia bielej farby a sklenej plochy s LED svetlami veľmi páči.

Grafické prevedenie aplikácie je jedno z najlepších aké som kedy videl. Nastaviť profil môžete nielen sebe, ale aj svojej rodine, váha totiž dokáže rozoznať až 16 používateľov. Mi Fit aplikácia slúži aj pre fitness náramky Mi Band, preto veľa prvkov aplikácie je určených na ich ovládanie a nastavenie.

Orientačná cena: 36 €

Záver

Inteligentné výrobky Xiaomi pre domácnosť sú rozhodne zaujímavé nielen pre nízke ceny, ale aj pre kvalitu spracovania a výborné pomocné aplikácie. Mi váhu si môžete zakúpiť na stránke www.ibuygou.com. V budúcnosti sa pokúsim priniesť pokračovanie série s ďalšími výrobkami Xiaomi, do komentárov mi napíšte, čo by ste radi videli.

Diskusia k článku:

Me_Gusta 23.09.2016 - 19:35

Len tak ďalej, tieto smart veci od Xiaomi sú parádne a recenzia vždy poteší. Hodila by sa recenzia na Mi Band 2, YI kameru alebo Mi Headphones už keď sa pýtate ;)

Tomáš Brestovanský24.09.2016 - 15:33 Trvalý odkaz

Mi Band 2 je na ceste, takisto aj VR headset. Na ďalších veciach pracujem =D

Celá diskusia 4 príspevky