Na jeden záber: Huawei Mate 8

Videorecenzia 6-palcového dual SIM androidu s výkonným procesorom vlastnej výroby, 3 GB RAM a 4 000 mAh batériou, ktorá ponúkne aj dvojdňovú výdrž.

Huawei Mate 8 je tabletofón s kvalitnou kovovou konštrukciou a 6-palcovým displejom, ktorý je ale výrazne lesklý, má slabšiu čitateľnosť na slnku a nižší maximálny jas než niektoré konkurenčné modely. Automatické prispôsobenie však funguje spoľahlivo. Full HD rozlíšenie (1080 x 1920 b.) nemusí náročnejším používateľom stačiť, náš recenzent ale nemal v recenzii k jeho jemnosti žiadne výhrady.

Výkon zabezpečí osemjadrový procesor vlastnej výroby Kirin 950 a 3 GB pamäť RAM. Operačný systém Android je doplnený o používateľské prostredie EMUI 4.0 s množstvom nastavení a doplnkových funkcií. Zadný 16-megapixelový fotoaparát k špičke nepatrí, ale na snímanie fotografií a nahrávanie videí za dobrých sveteľných podmienok určite postačí.

Telefónu nechýba viacfukčná čítačka prstov umiestnená na zadnej strane pod objektívom fotoaparátu. Poslúži aj na rýchle stiahnutie notifikačnej lišty, vymazanie oznamov a pomôže aj pri snímaní autoportrétov. Mnohých určite poteší, že výrobca nezabudol ani na FM rádio, aj keď bez funkcie RDS a RT. Kompletné špecifikácie Huawei Mate 8 nájdete v našom základnom infe.

Na jeden záber: Huawei Mate 8

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu