Sony Ericsson HBH-662

Recenzia Bluetooth príslušenstva Dvojtýždňové skúsenosti so špičkovým Bluetooth handsfree s displejom.

Sony Ericsson Akono HBH-662 je nasledovníkom výborného slúchadla HBH-660, ktoré tiež obsahuje LCD displej.

Akono pochádza pôvodom z esperanta, umelého jazyka vyvinutého niekoľkými jazykovedcami. Znamená "poznanie".

Základná charakteristika:

rozmery: 74 x 21 x 24 mm,

hmotnosť: 24 gramov,

monochromatický displej,

Bluetooth 1.1/1.2, dosah do 10 m,

kompatibilita s každým telefónom s Bluetooth,

výdrž do 5 h hovoru/150 h pohotovosti,

Balenie:

handsfree, nabíjačka, šnúrka na krk.

Sony Ericsson HBH-662 detail Sony Ericsson HBH-662 detail

Nosenie

HBH-662 sedí na uchu úplne ideálne. V poslednom období som mal možnosť testovať viacero Bluetooth handsfree. Akono HBH-662 má držiak (háčik) najhrubší, ale v pohotovostnej polohe aj najbližšie k hlavnej jednotke. Tým vzniká medzi držiakom a hlavnou jednotkou malá medzera. Handsfree sa teda nespolieha len na svoju hmotnosť, ale drží aj na samotnej ušnici. Nasadzovanie je jednoduché. Stačí odklopiť držiak (háčik), ktorý zavesíte za ucho a hlavnú jednotku už len priklopíte. Pozor však na dlhé vlasy! Až po ostrihaní vlasov som dokázal tento systém využiť naplno a pohodlne. Prispôsobenie slúchadla pre nosenie na ľavom uchu je záležitosťou niekoľkých sekúnd.

Sony Ericsson HBH-662 detail Sony Ericsson HBH-662 detail

Zvuk

Kvalitu zvuku posudzujem na obidvoch stranách. K reprodukcii nemám veľa čo dodať. V slúchadle nie sú prehnané ani výšky, ani hĺbky, reprodukovaný hovor je čistý a jasný. Druhá strana pri použití handsfree ani raz nepocítila zmenu spôsobu telefonovania. V porovnaní s mnohými Bluetooth handsfree z dielne Motoroly vždy vyšlo handsfree HBH-662 ako najlepšie. Za toto high-end Bluetooth handsfree síce zaplatíte viac než obvykle, ale aj sa dočkáte najvyššej kvality. Stlačením oboch strán dvojitého tlačidla pre reguláciu hlasitosti stlmíte počas hovoru mikrofón.

Sony Ericsson HBH-662 detail Sony Ericsson HBH-662 detail

Displej

Nikdy by mi nenapadlo, že sa pri recenzovaní Bluetooth handsfree budem zaoberať displejom. Tento slúži len na informačné účely. Ja som najviac ocenil neustále zobrazenie stavu batérie. Indikátor je zhodný s ukazovateľom na mobilných telefónoch tejto značky, a tak zobrazená batéria zoslabuje postupne, a nie po dielikoch. Využitie displeja oceníte aj pri párovaní, kedy vás na tento stav upozorňuje animácia. Najviac je však vyzdvihovaná funkcia zobrazenia mena volajúceho, resp. čísla, ak dotyčného nemáte uloženého v telefónnom zozname. Meno na displeji postupne roluje. Zobrazí sa niekoľko sekúnd od začiatku zvukového upozornenia mobilu na hovor. Stlačením oboch strán dvojitého tlačidla pre reguláciu hlasitosti displej rozsvietite.

Sony Ericsson HBH-662 detail Sony Ericsson HBH-662 detail

Veľmi zaujímavou možnosťou je otáčanie zobrazovaných údajov na displeji, využívané pri zmene ucha z pravého na ľavé alebo opačne. Podržaním oboch strán tlačidla pre reguláciu hlasitosti zapnete párovací režim. Počas neho stranou pre zvýšenie hlasitosti meníte zobrazenie. Potom podržaním hlavného tlačidla voľbu potvrdíte.

Sony Ericsson HBH-662 detail Sony Ericsson HBH-662 detail

Ovládanie

HBH-66A obsahuje len dva ovládacie prvky. Vedľa displeja je tlačidlo pre príjem/ukončenie hovoru. Jeho podržaním nastane zapnutie/vypnutie zariadenia. Dvojité tlačidlo pre reguláciu hlasitosti je umiestnené v jednej strane (na pravom uchu hore, na ľavom dole). Podržaním oboch jeho strán naraz sa začne párovanie handsfree. Opakovaným dlhým podržaním oboch strán tohto tlačidla dôjde k resetu zariadenia.

Sony Ericsson HBH-662 detail Sony Ericsson HBH-662 detail

Skúsenosti

Akono HBH-662 som úspešne použil s viacerými modelmi mobilných telefónov. Pri spojení s Nokiou 6230 aj 6681 som videl len číslo volajúceho, s Motorolou C390 aj meno, s MPx220 len číslo a so Sony Ericssonom K700i aj novým Siemensom M75 som na displeji videl meno.

Na Nokii 6681 ma prekvapilo prehrávanie melódie v slúchadle pri upozornení na hovor.

HBH-662 ponúka tiež hlasové vytáčanie hovoru.

Sony Ericsson HBH-662 detail Sony Ericsson HBH-662 detail

V balení nájdete okrem slúchadla a nabíjačky, ktorá handsfree nabije za asi 1,5 hodiny, aj šnúrku na krk. Tá obsahuje odpojiteľnú koncovku, ktorá sa pripojí rovnako ako konektor nabíjačky. Tento mechanizmus je prekvapivo pevný.

Cena: odporúčaná 5 480 Sk.

Sony Ericsson HBH-662 detail

Akono HBH-662 nie je slúchadlo určené pre každého. Jeho mladšia sestra s displejom (Akono HBH-660) stojí 3 980 Sk (recenzia na SEMania.cz), pričom je medzi nimi len pomerne malý rozdiel v niekoľkých vylepšeniach. Avšak toto nové high-end handsfree patrí jednoznačne k najlepším na trhu. Akono HBH-662 vás skrátka nesklame.

Dôležité odkazy:

- web stránka produktu

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 15.07.2005 - 01:49

VIKTOR: Mám staršiu verziu HBH 660. Je to naozaj pecka. Výborné je aj to, že ak ?a volá niekto, koho máš v hlasovej vo?be, slôchadlo ti do ucha povie, kto ?a volá. Je to super, ke? máš telefón vo vrecku.

anonymous16.07.2005 - 00:17 Trvalý odkaz

ja osobne: tak co risko,frajerke davame bluetooth sluchatka na ucho? no toto,sebe kua davaj a ju neobtazuj!

anonymous16.07.2005 - 01:16 Trvalý odkaz

riso: 1. ja osobne pouziva jeden zaujimavy prispievajuci na MM.cz, takze je lepsie vymysliet si unikatnejsi nick. ;)
2. videl si niekedy moje ucho? :-D radsej nechci! :)
3. ju to neobtazuje...ma radost, ked moze pomoct. ;)

anonymous16.07.2005 - 04:32 Trvalý odkaz

Igi: Tieto malé Akona sú jediné BT HF, v ktorých nevyzerá ?lovek ako mar?an. Na tom uchu tvojej baby vyzerá perfektne, chcel by som také ucho.

anonymous16.07.2005 - 20:51 Trvalý odkaz

?uko: risko mal so odfotit celu babu.

Celá diskusia 7 príspevkov