Samsung Galaxy S7 edge - príjemný výsledok medziročnej evolúcie

Recenzia výkonného 5,5'' androidu s kvalitnou vodeodolnou konštrukciou, zahnutým QHD displejom, výborným fotoaparátom a slušnou výdržou.

Starším vlajkovým lodiam spoločnosti Samsung bola často vyčítaná medziročná podoba. Paradoxom je, že práve tohtoročné modely sa najviac podobajú na svojich predchodcov, no technická obec ako keby stratila hlas. Dôvod je podľa mňa jednoduchý. Samsung Galaxy S6 priniesol po dlhšej dobe do radu Galaxy svieži vietor. Mierne úpravy sa dotkli samotného vzhľadu, no oveľa dôležitejšiu rolu zohral pocit prémiovosti, ktorý tak trochu predošlým modelom série Galaxy S chýbal. Samsung Galaxy S6 výborne skombinoval hodnotnejšie materiály a zákazníkovi naservíroval poctivý high-end. V dizajnovo, ale aj konštrukčne vydarenej revolúcii tak môžu modely S7 a S7 edge pokračovať s čistým svedomím.

ikona

Základné info: Samsung Galaxy S7 edge (SM-935F)Zakrivená verzia modelu Galaxy S7 ponúkne 5,5” Quad HD displej, 4 GB RAM, 12-megapixelový fotoaparát s optickou stabilizáciou a svetelnosťou f/1.7. Bezkonkurenčná bude aj výdrž vďaka 3 600 mAh batérii.

Po kliknutí na obrázok sa snímka zväčší. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Mne sa po roku do rúk dostal opäť drahší zástupca s prívlastkom edge, ktorý si bude chcieť vyššiu cenovku v porovnaní s klasickou verziou aj tentokrát obhájiť originálnym zahnutým displejom po oboch stranách a celkovo o čosi elegantnejším vzhľadom.

Veľmi hodnotne pôsobiaca konštrukcia je opäť zhotovená z odolných skiel vpredu a vzadu a kovového lemu obopínajúceho celú konštrukciu. Bez výhrad môžem povedať, že sa jedná o jeden z najkrajších telefónov súčasnosti. Samsung vzal vydarený dizajn es-šestky edge a snažil sa ešte čo to vylepšiť. Pozitívne zmeny sa udiali na zadnej stene, ktorá je najnovšie smerom k okrajom zahnutá. Tým pádom už ani kovový lem nie je pri položení telefónu na stole úplne pri ploche. Telefón sa tak oveľa lepšie zdvíha, a aj pri uchopení v ruke pociťujem väčší komfort. Pri minuloročných modeloch edge som často nadával práve na rezanie v ruke, tu je už ale všetko o poznanie lepšie.

Namiesto menšej a väčšej (plusovej) verzie edge sa Samsung tento rok rozhodol pre zlatú strednú cestu s 5,5-palcovým displejom. Rozmerovo už nemusí sadnúť každému, no treba vyzdvihnúť najmä šírku iba 73 milimetrov. Mne sa s telefónom pracovalo veľmi dobre. Rozumná šírka mi umožnila pohodlné ovládanie displeja aj na protiľahlej strane. Telefón sa mi napriek hladkej povrchovej úprave v ruke nešmýkal. Treba si však občas dávať pozor, kam a ako telefón položíte. Z nerovného povrchu peňaženky sa vie pri troche nepozornosti veľmi rýchlo zošmyknúť. Čo sa týka farebného prevedenia, pri výbere by som sa určite rozhodol pre bielu verziu, ktorá najmenej zachytáva odtlačky a nečistoty.

Konštrukčné zmeny sa udiali aj pod povrchom. Samsung obom modelom radu S7 doprial odolnosť voči vode a prachu s certifikátom IP68. Dá sa povedať, že je to prvýkrát, kedy sa u vlajkovej lodi od Samsungu skombinovala elegancia s odolnosťou. Model Galaxy S5 bol prvý, ale minimálne kryt microUSB konektora zrážal pocit elegancie. Podobne ako u prémiových smartfónov od Sony, aj Samsungu sa podarilo zhotoviť odolný smartfón bez ochranných krytov, ktoré nevyzerajú vôbec lákavo.

Nami testovaný S7 edge dorazil v nefinálnom balení, a tak som ho radšej držal ďalej od vody. Finálny kus však môžete bez zaváhania ponoriť do vody s hĺbkou 1,5 metra a nechať ho tam maximálne po dobu tridsiatich minút. A ak by sa aj náhodou niečo stalo, aspoň môžete vyskúšať prémiovy servis, ktorý si Samsung pripravil pre obe novinky radu S7.

Ďalšou veľmi vítanou novinkou v porovnaní s predchodcami je prítomnosť slotu pre microSD kartu, ktorý nájdete spolu so slotom pre nanoSIM v šuplíku v hornej stene. Samsung tak upustil od stratégie s viacerými pamäťovými verziami, a opäť zákazníkom doprial slot pre microSD. Verzia s 32 GB úložiskom ponúka po štarte necelých 25 GB. Okrem microSD karty možno pamäť rozšíriť aj zapojením externého úložiska do microUSB konektora cez USB OTG. Šikovnú USB OTG redukciu nájdete priamo v balení a okrem pripojenia externých zariadení poslúži aj na prenesenie obsahu zo starého telefónu.

Novinkám pre rok 2016 pribudol v hornej stene slot pre microSD kartu, no zároveň tu aj niečo ubudlo. Reč je o infračervenom porte na ovládanie techniky v domácnosti, ktorý sme mohli nájsť v modeloch S6 a S6 edge (nie však S6 edge+). Nepoužívam ho často, ale občas som rád, že ho telefón má a ja sa nemusím naťahovať za ovládačom položeným kdesi na stole.

Obsah a ani usporiadanie prvkov v spodnej stene sa nezmenili. Okrem spomínaného microUSB konektora tu nájdeme ešte audio konektor a hlasný reproduktor. Kvalita reprodukcie zvuku ma akosi za srdce nechytila, ale zasa ani výrazne nesklamala. V čerstvej pamäti mám napríklad nedávno testovaný LG V10, ktorý to s jedným reproduktorom vedel viac roztočiť. Na druhej strane, som spokojný s maximálnou hlasitosťou a taktiež so zistením, že ani pri najvyššej hlasitosti nedochádza k rezonovaniu konštrukcie.

Napravo a naľavo je to klasický Samsung. Nájdeme tu dobre dostupné tlačidlo napájania a dvojicu tlačidiel na ovládanie hlasitosti, ktorých umiestnenie je tiež v poriadku. Pri pokuse o zvýšenie hlasitosti počas hovoru však treba rátať s miernym prehmatom.

Na prednú stenu je naozaj radosť sa pozerať. Krásny 5,5-palcový Super AMOLED displej sa určite radí medzi aktuálnu špičku. Myslím, že počas celej doby používania nenastal moment, kedy by ma v niečom sklamal. Farby sú krásne, a ak by vám aj náhodou trochu nesadli, v nastaveniach je opäť pripravených niekoľko režimov obrazovky. Maximálny jas je vysoký a používanie v slnečnom exteriéri bolo pohodlné.

A výborne sú na tom už tradične aj pozorovacie uhly. Jemný displej s rozlíšením 1 440 x 2 560 bodov oceníte aj pri súčasnom trende virtuálnej reality. Samotný Samsung si pre zákazníkov pripravil okuliare Gear VR, ktoré zoženiete aj v našich e-shopoch za niečo vyše sto eur.

Najzaujímavejšou novinkou, ktorou sa môže pochváliť aj klasická verzia, je funkcia Always On Display. Tá vie v zhasnutom stave zobraziť na obrazovke pár základných informácií alebo jednoduchú grafiku. Funkcia na prvý pohľad môže pripomínať Glance screen zo smartfónov s operačným systémom Windows Mobile, no musím uznať, že práve Glance screen ma svojimi možnosťami oslovil omnoho viac a Always On Display som mal na S7 edge aktívny iba pár dní. Dlhšie som to nevydržal.

Always on Display vie na zhasnutej obrazovke zobraziť tri rôzne druhy obsahov. Prvým je zobrazenie času, dátumu, stavu batérie a notifikácií o zmeškaných udalostiach. Lenže iba notifikácií zmeškaných hovorov a prijatých správ. Pri ostatných sa musíte spoliehať na viacfarebnú notifikačnú diódu, ktorá je inak výborná. Svieti intenzívne a upozornenie si nejde nevšimnúť. Späť ale k funkcii Always on Display. Druhým obsahom je zobrazenie widgetu kalendára s mesačným náhľadom, no a do tretice to uzatvára ponuka niekoľkých jednoduchých obrázkov. Ja som nakoniec skončil pri prvej možnosti s notifikáciami.

Prečo som ale Always on Display po pár dňoch vypol? Prekážalo mi najmä jasné podsvietenie zobrazovaného obsahu, ktorý sa navyše po pár sekundách po obrazovke posúva, zrejme aby to neublížilo samotnému AMOLED displeju. Čiže okrem výrazného podsvietenia som mal aj pri každom pohybe na obrazovke nutkanie pozrieť sa na displej. Skrátka máte stále pocit, že sa niečo deje, až je to otravné. Presun obsahu po obrazovke otravoval aj známych okolo a tiež mali potrebu sa stále na displej dívať. Škoda, že nie je možné podsvietenie regulovať niekde v nastaveniach. Jas funkcie Always on sa údajne prispôsobuje jasu obrazovky pred jej zhasnutím.

Namiesto Always on Display som oveľa radšej používal Nočné hodiny. Tieto dve funkcie nie je možné kombinovať, preto je dôležité vybrať si tú, ktorá vám viac sadne. Nočné hodiny zobrazia na zahnutej časti displeja informácie o čase, dátume, stave kapacity batérie a nadchádzajúcom budíku. Môžete ich umiestniť buď na pravú alebo na ľavú časť zahnutého displeja. Hodiny vám môžu svietiť vo vami zadanom časovom intervale alebo pokojne aj celých 24 hodín. Podsvietenie je slabšie než na Always on Display, a tak ma takéto zobrazenie počas dňa vôbec neotravovalo. Práve naopak. V noci mi zasa Nočné hodiny výborne poslúžili na vedľajšom nočnom stolíku.

Zahnutý displej dostal v prostredí TouchWiz aj špeciálne bočné panely, ku ktorým sa dostanete potiahnutím po obrazovke smerom od okraja. Na výber je hneď niekoľko panelov s rôznymi funkciami. Môžete tu mať napríklad rýchly prístup k panelu s obľúbenými aplikáciami, panel s počasím, či šikovný panel s kompasom, svietidlom a pravítkom. Možností je ešte viac. Priznám sa, že tento panel som používal skôr výnimočne a pokojne by som sa bez neho zaobišiel.

Zároveň nechápem, prečo sú bočné panely iba súčasťou verzie edge, keď aj tak ich drvivá väčšina je zobrazená na rovnej ploche displeja. Priamo so zahnutou časťou však súvisí zoznam obľúbených kontaktov. Stačí im len priradiť farby, a ak budete mať telefón otočený dolu hlavou a daný kontakt vám bude volať, zahnuté časti displeja budú efektne svietiť, respektíve vlniť sa v príslušnej farbe. Ponuka bočných panelov má už v súčasnosti slušný počet rôznych prevedení a funkcií, z ktorých si určite vyberiete.

Zahnutý displej pôsobí efektne, no má aj svoje mínusy. V niektorých aplikáciách treba rátať s presahom obsahu do zahnutých častí a párkrát som pri uchopení v ruke postláčal aj veci úplne na krajoch, prípadne náhodne vyroloval ponuku bočných panelov. Na zahnutých častiach si možno občas všimnúť aj odlesky, ale to mi akosi neprekážalo.

A pri displeji ostávame aj naďalej. Menšie ruky sa isto potešia možnosti zmenšenia celého prostredia rýchlym trojitým stlačením fyzického tlačidla. Prostredie podporuje aj zmenšenie niektorých aplikácií, vtedy stačí len potiahnuť diagonálne od horného okraja obrazovky. Nezabudlo sa ani na používanie dvoch aplikácií naraz. Takéto zobrazenie môžete vyvolať zo zoznamu naposledy použitých aplikácií, kde sa pri podporovaných aplikáciách zobrazí ikona dvoch okien alebo po podržaní tlačidla multitaskingu.

V strednom hardvérovom tlačidle je opäť integrovaná čítačka odtlačkov prstov. Sníma naozaj pohotovo. Situácií kedy čítačka nevedela rozpoznať odtlačok bolo drvivé minimum. Prst môžete priložiť v ľubovoľnom smere a v nastaveniach si môžete pridať maximálne štyri odtlačky. Pomocou nich viete následne telefón odblokovať, použiť ich na prihlásenie sa k niektorým webovým lokalitám alebo ku kontu Samsung. Možno by sme tu radi videli aj zamykanie niektorých aplikácií.

Vlajková loď by mala byť nekompromisným zariadením aj čo sa týka výkonu. Samsung si pre model S7 edge pripravil dva čipsety, jeden z vlastnej stajne, druhý pochádza od renomovaného výrobcu Qualcomm. Oba čipsety si rozdelili trh a každý kraľuje inde. Naša európska verzia ponúkla samsungácky čipset Exynos 8890 s osemjadrovým procesorom a grafickým procesorom Mali-T880. To, či je lepšia verzia s Qualcommom alebo s Exynosom nie je pre mňa až tak podstatné, keďže oba ponúknu viac než slušnú dávku výkonu a ani pri Exynose som nemal problém s viacerými doinštalovanými aplikáciami a hrami. V benchmarku AnTuTu si viedol Exynos 8890 výborne a s počtom bodov 131 762 sa právom umiestnil na prvej priečke. Okrem čipsetu musím pochváliť aj samotnú konštrukciu, ktorá sa dobre popasovala s tak výkonným hardvérom. Po pár minútach hrania hier bola teplota stále v norme. Zvýšenú teplotu som pocítil až pri veľmi dlhom používaní bez prestávky. Za mňa spokojnosť.

Z bezdrôtových technológií som najčastejšie používal pochopiteľne pripojenie k 4G a k Wi-Fi. Samsung Galaxy S7 edge sa počas celej doby používania správal ukážkovo a nepostrehol som žiadne výpadky. Okrem toho som z ponuky bezdrôtového pripojenia párkrát použil funkciu Smart View, ktorá mi umožnila prezerať obsah telefónu na obrazovke televízora. Jej skratku nájdete aj vo výsuvnej lište. Niekedy sa možno zíde aj zrýchľovač sťahovania, ktorý vie súčasne sťahovať súbory cez 3G/4G sieť a Wi-Fi. Ocenia to skôr používatelia s bohatším dátovým balíkom. Pri menšom balíku, prípadne v zahraničí, sa zasa zíde možnosť obmedziť jednotlivým aplikáciám sťahovanie dát na pozadí.

Operačný systém Android vo verzii 6.0 je doplnený o známu nadstavbu TouchWiz. Prednedávnom prečistené prostredie sa snaží skrotiť RAM pamäť s bohatou kapacitou 4 GB. Reakcie boli slušné a aj pomerne svižné. Nedávno testované LG V10 mi však prišlo subjektívne ako rýchlejší stroj. Systém bežal stabilne a nevyskytol sa žiaden reštart. Iba raz mi padla jedna z aplikácií, ale to mohol byť problém samotnej aplikácie. Napriek odtučňovacej kúre, ktorou si TouchWiz prednedávnom prešiel, je pamäť RAM dosť využívaná a zo 4 GB som mal v priemere voľných 750 – 1 000 MB.

Novinkou v operačnom systéme Android 6.0 je správa povolení pre aplikácie. Pri inštalácií sa tak pokojne môže stať, že si aplikácia nepožiada o žiadne povolenie, ale vypýta si ho až neskôr, napríklad keď bude chcieť pristupovať k úložnému priestoru, fotoaparátu a pod. V nastaveniach aplikácií viete okrem povolení prispôsobiť aj možností upozorňovania, či už na zablokovanej obrazovke alebo v kontextových oknách.

Prostredie od Samsungu ponúka hneď niekoľko prepracovaných aplikácií. Aby ich aktualizovanie bolo jednoduchšie, Samsung sa rozhodol ísť rovnakou cestou ako HTC a niektoré zo svojich titulov ponúka priamo v obchode Google Play. Tam nájdete aj prehrávač Hudba, ktorý sa v prvotnej ponuke aplikácií nenachádza. Okrem neho som si z obchodu stiahol aj prehrávač videí. FM rádio nenájdete po prvom štarte, a rovnako tak ani medzi aplikáciami v obchode Google Play. Naň sa opäť zabudlo.

V prostredí od Samsungu mi nič dôležité nechýbalo. Na domácich obrazovkách som ocenil možnosť zväčšiť veľkosť mriežky na 5 x 5 a umiestniť si tak na ne viac widgetov a skratiek. Skratky nájdete už tradične aj vo výsuvnej lište. Je ich tu naozaj neúrekom a ich umiestnenie a počet si viete prispôsobiť. Vítanou, a dá sa povedať, že aj osviežujúcou novinkou v novom TouchWize sú motívy, ktoré zmenia okrem pozadia zmenia aj vzhľad ikon a farebnú tému naprieč prostredím.

Zoznam aplikácií nájdete v samostatnej ponuke. Stále mi tu chýba automatické usporiadanie aplikácií pri doinštalovaní ďalších. Pomocou hornej ikony A-Z ich viete zoradiť, no pri každej ďalšej musíte opäť použiť toto tlačidlo. Najnovšie je možné samostatnú ponuku aplikácií vypnúť. Následne si tak všetky aplikácie nájdete na domácich obrazovkách. Túto funkciu hľadajte v nastaveniach, možnosť pokročilé funkcie a položka Galaxy Labs. Ako aj výrobca oznamuje, nové experimentálne funkcie sa na tomto mieste môžu hocikedy objaviť, no zároveň tie aktuálne môžu aj zmiznúť.

Po približne dvoch týždňoch používania môžem pokojne prehlásiť, že ak by som si v súčasnosti vyberal smartfón najmä na fotenie, určite by som siahol po tomto modeli, prípadne po o čosi lacnejšej S7-čke bez zahnutého displeja. Samsung nám tentokrát naservíroval výborne vybavený fotosmartfón, ktorý sa už navyše nebojí ani vody. Poďme ale poporiadku. Maximálne rozlíšenie kleslo na dvanásť megapixelov, no svetelnosť sa zvýšila na hodnotu f/1.7, čím sa oba modely stávajú aktuálnymi lídrami na trhu. Pre mňa ideálna kombinácia. Samsung krásne ukázal, že hon za megapixelmi nemá zmysel. Prirátajme si k tomu optickú stabilizáciu obrazu a najnovšie aj technológiu Dual Pixel, pri ktorej sa na zaostrovanie používajú všetky body na snímači. Cvakanie jednej fotografie za druhou bolo naozaj rýchle.

Fotoaparát spúšťam rýchlym dvojklikom na stredné hardvérové tlačidlo, a to aj v zablokovanom stave. Mimoriadne návyková záležitosť, ktorú by si mohli vziať k srdcu aj ostatní výrobcovia. Fotoaparát sa vždy spustil okamžite, nezaznamenal som žiadne pomalšie reakcie. Pochváliť musím aj objektív fotoaparátu, ktorý už nevytŕča tak, ako na predchodcovi. Samotnému prostrediu nemám čo vytknúť. Všetko je tu poruke. Zapínanie/vypínanie režimu HDR je hneď na hlavnej obrazovke, rovnako tak samostatné spúšte pre fotoaparát, video a ikona rýchleho prepnutia na predný fotoaparát. V ponuke režimov nájdete niekoľko zaujímavých kúskov. Ja som najčastejšie siahal po vydarenej panoráme a manuálnom režime. Ten som skúšal najmä v noci. Samsung vyslyšal moje tajné prosby a v manuálnom režime už môžeme nájsť možnosť prispôsobenia dĺžky expozície. Ideálne na snímanie nočných fotografií zo statívu.

So zmenou rozlíšenia prišla aj zmena pomeru strán. V plnom dvanásťmegapixlovom rozlíšení je možné snímať pri pomere strán 4:3. Oveľa radšej by som tu opäť videl modernejší pomer 16:9, ale nakoniec som to ani neriešil. Kvalita snímok proste stojí zato. Počas dňa sú snímky výbornej kvality s rovnakou dávkou ostrosti po celej plochy a s verne zachytenými farbami. Galaxy S7 edge však najnovšie už nesklame ani v noci. Aj fotografie "z ruky" a pri automatickom režime boli veľmi slušnej kvality. Ak sa pohráte s manuálnym režimom, výsledky budú ešte lepšie. Kvalite fotoaparátu nového radu S7 sme sa venovali aj v samostatnom článku. Nakoniec teda len zhrniem, že ak by som pri výbere smartfónu považoval za jednu z najdôležitejších funkcií fotoaparát, nové Samsungy radu S7 by boli jasnými víťazmi.

Vedľa zadného fotoaparátu nájdeme aj snímač tepu, ktorého funkcie si môžete vyskúšať v aplikácií S Health. U mňa slúžil skôr na pobavenie medzi priateľmi.

Aj záver sa bude niesť v duchu pozitívneho prekvapenia. Samsungu sa do pomerne tenkého tela podarilo napratať batériu so slušnou hodnotou 3 600 mAh, ktorá o 600 mAh prekonáva minuloročný väčší model S6 edge+ a až o 1 000 mAh menšieho zástupcu S6 edge. Ja som bol s výdržou batérie veľmi spokojný. Počas dvoch týždňov som pri mojom náročnom používaní ani raz nedosiahol hodnotu dvoch dní, ale ten jeden zvládol ľavou zadnou a aj po náročnom dni s displejom zapnutým v priemere 4 hodiny som mal večer ešte približne 30 % kapacity. Menej náročný používateľ bude zrejme nabíjať až na obed budúceho dňa, prípadne večer. Druhým plusom je podpora rýchleho nabíjania. Tá ma v poslednej dobe na smartfónoch berie viac než obrovitánske batérie v smartfónoch niektorých výrobcov. Nabitie Samsungu S7 edge z jednopercentnej hodnoty na 100 % trvalo v priemere hodinu a pol, čo je pri veľkosti batérie slušná hodnota. Okrem klasického nabíjania cez microUSB konektor ponúkne S7 edge aj možnosť bezdrôtového nabíjania. Opäť funkcia, ktorá sa určite ráta. Najmä ak nemusíte prikladať žiadne špeciálne obaly.

ikona

Samsung Galaxy S7 - menej je niekedy viacRecenzia vodeodolného špičkového androidu s 5,1'' QHD displejom, výborným fotoaparátom, presnou čítačkou odtlačkov a rýchlym nabíjaním.

Pri vyšťavenej batérii som párkrát siahol aj po režime extrémneho šetrenia energie. Je to ale naozaj režim určený skôr do situácií, kedy nepotrebujete veľa "dátovať", ale byť dostupní pre bežné hovory. Po aktivácii prejde prostredie do čiernobieleho režimu a ponuka aplikácií sa výrazne oseká. Mne osobne veľmi chýbala možnosť používať Facebook Messenger. Facebook funguje plnohodnotne, no k správam sa nedostanete.

Výhody:

+ poctivé spracovanie z kovu a skla

+ lepšia manipulácia než u predchodcov (edge)

+ odolnosť voči vode a prachu

+ vrátil sa slot na microSD kartu

+ špičkový zahnutý displej

+ pohotová čítačka odtlačkov prstov

+ poriadna dávka výkonu, výrazne sa neprehrieva

+ výborný fotoaparát

+ vysoká kapacita batérie

+ podpora bezdrôtového a rýchleho nabíjania

+ šikovná funkcia nočných hodín

Nevýhody:

- zmizol infračervený port

- napriek špičkovej hardvérovej výbave stále nemáme pocit, že by to bol najrýchlejší android

- Always on displej - myšlienka pekná, ale nie úplne dotiahnutá (vysoký jas)

- zahnutý displej je podľa nás stále viac o imidži, než užitočných funkciách

Orientačná cena: 799 € (mobilonline.sk)

Na jeden záber: Samsung Galaxy S7 edge

Záver:

Naoko tak málo stačí k dokonalosti. Samsung to tento rok uchopil výborne. Vzal do rúk vydarený minuloročný model a odstránil jeho nedostatky. Namiesto dvoch verzií so zahnutým displejom tu máme jednu strednú, ktorá sa vďaka zahnutej zadnej stene oveľa lepšie drží. Samotný displej patrí na vrchol súčasného technologického rebríčka. O výhodách a funkciách zahnutého displeja sa tu už rozpisovať nebudem, ja som však aj tento rok presvedčený, že by ma viac zaujal svojím dizajnom než funkčnosťou. Chváliť môžem aj naďalej. Príjemným prekvapením je určite odolnosť voči vode pri zachovaní otvoreného microUSB a audio konektora. Výkonu je tu opäť na rozdávanie, pričom konštrukcia sa výrazne neprehrieva. Opäť výborné. Výrazného zlepšenia sa dočkala batéria, ktorá okrem zvýšenej kapacity poteší aj podporou rýchleho a bezdrôtového nabíjania. Teším sa aj návratu slotu pre microSD kartu.

Medziročná evolúcia sa Samsungu vydarila. Nakoniec si nechám slová chvály pre fotoaparát, ktorý naozaj stojí za to. Modely radu S7 skombinovali špičkový fotoaparát s výkonným hardvérom a elegantným telom, ktoré je zároveň odolné. A presne takúto kombináciu osobne očakávam od vyspelého hig-endu.

Diskusia k článku:

Nightmare 31.03.2016 - 19:33

mna by zaujimalo porovnanie S6 s S7 alebo tiez aj S6 Edge s S7 Edge atd

ondrakomous31.03.2016 - 20:02 Trvalý odkaz

je to kral!oproti klasicke s7 o dost lepsi fotky v noci.

Richard Hombauer31.03.2016 - 21:34 Trvalý odkaz

nightmare, myslis porovnanie fotoaparatov?

Peter31.03.2016 - 21:40 Trvalý odkaz

Richard, je to reálne, že S7 edge môže lepšie fotiť ako S7? (či to môže byť iba v tom, že S7 edge bol testovaný s iným senzorom ako S7? )

Má Samsung S6 (ano S6) podporu OTG, respektíve aspoň flash disku?

V článku ste napísali, že máte pocit, že to nieje najrýchlejší android. Ktorý android považujete za najrýchlejší (najplynulejší) ?

Neviete ako nastaviť na Xperia tablete, aby mi softverove tlačidlá (spať, domov, multitasking) ostali stále na jednej strane, aj ked sa obraz podľa nahnutia otáča?

Dakujem za odpoveď !

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne01.04.2016 - 01:04 Trvalý odkaz

Akoze... zabludil som na XDA aby som pozrel nejake sample, ale toto.. ma nuti naozaj robit oci (O.o)

http://forum.xda-developers.com/s7-edge/how-to/couple-camera-samples-ex…

Porovnanie s LG G4:
https://cdn.knightlab.com/libs/juxtapose/latest/embed/index.html?uid=ac…

https://cdn.knightlab.com/libs/juxtapose/latest/embed/index.html?uid=e1…

https://cdn.knightlab.com/libs/juxtapose/latest/embed/index.html?uid=ab…

https://cdn.knightlab.com/libs/juxtapose/latest/embed/index.html?uid=dc…

https://cdn.knightlab.com/libs/juxtapose/latest/embed/index.html?uid=71…

Viac foto od toho cloveka je tu
http://victorcozmei.imgur.com/

Pise recenzie pre rumunsku stranku.
Pamatam na zmiesane pocity z G4, foto to robilo vyborne, len snimky boli take nejake ploche, a expozicia taka vseliaka - v tomto je iPhone ovela konzistentnejsi, aj ked maju snimky viac sumu, su tmavsie, tak nejak vie lepsie zachytit aktualnu atmosferu..

Asi to chce vyskusat si nejaku S7 nazivo alebo co.

Celá diskusia 31 príspevkov