Facebook pre BlackBerry 10 končí 31. marca

Posledná aktualizácia mobilnej aplikácie Facebook pre operačný systém BlackBerry 10 prináša aj varovanie. Od apríla bude ikonka slúžiť iba na presmerovanie na stránku Facebooku cez webový prehliadač.

Nielen majitelia windowsfónov majú v posledných dňoch hlavu v smútku, pretože ich systém niekotré firmy vidia ako málo atraktívny a končia (či plánovali ukončiť) podporu pre platformu Microsoftu. Teraz prišla zlá správa aj pre používateľov zariadení s BlackBerry 10.

ikona

Mapy HERE pre Windows 10 zmiznú koncom marca z obchoduZlá správa pre používateľov smartfónov s operačným systémom Windows 10. Koncom marca (29. 3. 2016) zmizne z obchodu Windows Store obľúbená aplikácia HERE Maps. Na zariadeniach s Windows 10 a Windows 10 Mobile, kde je aktuálne nainštalovaná, bude fungovať len do konca júna 2016.

Podľa špecializovaného webu blackberry.cz je v poslednej aktualizácii Facebooku pre operačný systém BlackBerry 10 informácia o konci funkčnosti aplikácie.

Posledný marcový deň prestane byť staršia verzia aplikácie funkčná úplne. Nová však ponúkne iba presmerovanie na Facebook cez webový prehliadač. Problémom je nielen znefunkčnenie mobilnej verzie, ale aj odstránenie správ z BlackBerry Hub, nebudú vám chodiť ani notifikácie a zabudnite na synchronizáciu kontaktov či udalostí z kalendára Facebooku.

A dôvod? BlackBerry trvdí, že nemôže pokračovať vo vývoji aplikácie pre interné zmeny, ktoré Facebook urobil v API. BlackBerry totiž nezískalo prístup k privátnemu API, ktoré využívajú aplikácie pre iOS a Android. Problémová je aj aplikácia Messenger, ktorej ikonka už teraz otvára len webové rozhranie.

Zdroj: blackberry.cz, appworld.blackberry.com

Diskusia k článku:

Fizzy 17.03.2016 - 15:52

Preklep: Nielen majitelia windwosfónov majú *opravene. vdaka. :-) L.

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne17.03.2016 - 16:32 Trvalý odkaz

Ja uz pouzivam pristup na FB iba cez webovy prehliadac, ako na iOS, tak aj na Androide. Moja bateria mi je vdacna.

ondrakomous17.03.2016 - 18:58 Trvalý odkaz

whats up konci taky pro BB 10, tim padem skonci i cela platforma. vcera jsem si objednal blackberry, nastesti to slo jeste zmenit na samsung.

gsmarena17.03.2016 - 21:39 Trvalý odkaz

ondro, z teba musia mat eshopy bohovsku radost.. :)

Piatro18.03.2016 - 13:48 Trvalý odkaz

Chlapci a neviete ako to je, keď mám FB z Beta Zone? Tam tiež končí podpora?

Celá diskusia 6 príspevkov