Telekom má podľa P3 Communications najlepšiu sieť na Slovensku

Telekom získal už tretí raz po sebe certifikát Best in Test od P3 Communications za najlepšie výsledky v teste mobilných sietí. Vyhral obe hlavné kategórie (hlasové i dátové služby). Po prvý raz boli zahrnuté výsledky sietí všetkých štyroch operátorov.

Januárový test na Slovensku, realizovaný nezávislou konzultačnou spoločnosťou P3 Communications, ktorá realizuje certifikované merania mobilných sietí na celom svete,

zahŕňal väčšie i menšie mestá, aj vybrané hlavné trasy ciest. Detailný test zhrnul merania a vyhodnotil viaceré parametre, napríklad sťahovanie a odosielanie súborov, čas načítania internetových stránok, prácu a načítanie videí na YouTube v SD i HD kvalite a iné.

Po kliknutí na obrázok sa snímka zväčší. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Testy P3 Communications boli realizované v 2G, 3G a 4G/LTE sieťach všetkých štyroch operátorov počas januára 2016.

Telekom potvrdil najlepšie výsledky v teste na celom Slovensku, pričom po prvý raz boli zahrnuté výsledky všetkých štyroch slovenských 4G sietí. V teste získal až 874 bodov, ostatní operátori (bez uvedenia mena) získali 826, 709 a 499 bodov. Súčasný výsledok je pre Telekom ešte lepší, než v dvoch minulých testoch (769 a 800 bodov).

Výborné výsledky meraní dosiahol v malých i veľkých mestách, aj na cestách. Podľa meraní P3 Communications získal Telekom najvyššie skóre v oboch hlavných kategóriách: hlasové i dátové služby. Pod silný výsledok v hlasových službách sa podpísala sčasti implementácia HD Voice na jar 2015.

Merania dátových služieb priniesli najlepšie výsledky pre Telekom v mnohých kategóriách. Ukázal výborné výsledky pri sťahovaní súborov s najkratším časom načítavania a najlepšou rýchlosťou, aj výsledky pri posielaní súborov potvrdili dobré parametre, najmä pri čase načítavania.

Takisto mal najkratší čas štartu YouTube videí v SD rozlíšení vo veľkých i malých mestách, v teste YouTube HD videí mal operátor najlepší výsledok v kategórií prehrávania videí bez prerušenia vo všetkých oblastiach, dokonca aj v pohybe na cestách.

Treba priznať, že nie vo všetkých kategóriách zvíťazil Telekom, niekedy mala konkurencia prevahu, celkové výsledky však pasovali za víťaza Telekom. Rozdiel medzi prvým a druhým operátorom bol tesný, väčší rozdiel v bodoch zaznamenali až tretí a štvrtý v poradí. Výsledky testu nájdete na webovej stránke www.p3-group.com.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Milenec 16.03.2016 - 15:34

Palec hore.

Celá diskusia 1 príspevok