Prvý kontakt so Sony Xperia XA (video)

Smartfón strednej triedy s 5-palcovým HD displejom a procesorom MediaTek je jedným z trojice noviniek, ktoré boli predstavené na MWC 2016.

Sony Xperia XA je najmenej vybavenou novinkou radu X. Ponúka 5-palcový displej s HD rozlíšením 720 x 1 280 bodov, osemjadrový procesor s taktom 1,8 GHz, 2 GB operačnú pamäť RAM a 16 GB vnútorný priestor rozšíriteľný microSD kartami do veľkosti až 200 GB.

ikona

Základné info: Sony Xperia XA (F3111)Smartfón strednej triedy s 5'' HD displejom, procesorom MediaTek, OS Android 6.0 Marshmallow, 2 GB RAM, 13 Mpix fotoaparátom, 8 Mpix prednou kamerou a 2 300 mAh batériou. (živé fotografie)

Operačný systém Android beží v novej verzii 6.0 Marshmallow. Na používateľa čaká 13-megapixelový snímač s automatickým zaostrovaním a nahrávaním Full HD videí. Poteší, že automatické zaostrovanie dostala aj predná 8-megapixelová kamera. Medzi špecifikáciami figuruje HSPA+, LTE, Wi-Fi, GPS, Glonass, Bluetooth, NFC, DLNA, 3,5 mm jack, microUSB konektor a poteší i FM rádio. Batéria s kapacitou 2 300 mAh by mohla podľa výrobcu vydržať aj dva dni bežného používania.

Sony Xperia XA (prvý kontakt)

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu