LG príslušenstvo: VR okuliare, 360° kamera a Rolling Bot

Na tohtoročnom MWC v Barcelone ukázalo LG nielen nové smartfóny, ale aj zaujímavé príslušenstvo. Okrem novej vlajkovej lode G5 a nových modelov radu X sme videli aj okuliare pre virtuálnu realitu, malú 360° kameru a zariadenie v tvare lopty, ktoré poslúži aj na kontrolu domácnosti na diaľku. (živé fotografie)

Po kliknutí na obrázok sa snímka zväčší. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

LG Playground je tohtoročnou novinkou v spôsobe spolupráce rôznych zariadení a aplikácií. Súčasťou ekosystému je rad príslušenstva s názvom LG Friends, kam patria napríklad okuliare pre virtuálnu realitu, kompaktná kamera, ktorá dokáže nahrávať 360-stupňové videá a okrúhla hračka so vstavaným fotoaparátom, ktorá vám na diaľku ukáže, čo sa deje u vás doma.

Okuliare LG 360 VR simulujú 130" televízor sledovaný zo vzdialenosti dvoch metrov. Majú rozlíšenie 639 ppi a sú kompatibilné s 360° obsahom vytvorený kamerou LG 360 CAM. S telefónom ich spojíte pomocou kábla, ich výhodou je hmotnosť iba 118 gramov. Nami skúšaná vzorka však nebola veľmi kvalitná.

Pôsobila hračkárskym dojmom a rozpadávala sa nám v ruke, čo je vidno aj na našich fotografiách. Neustále som si ich musela pridržiavať rukou, nedržali dobre a stále mi padali z očí. Ostáva veriť, že finálny produkt bude mať kvalitnejšiu konštrukciu.

Kamera LG 360 CAM je vybavená dvoma 13-megapixelovými 200° fotoaparátmi a tromi mikrofónmi. Dokáže nahrávať video s 5.1 kanálovým zvukom v QHD rozlíšení 2 560 x 1 280 bodov, rýchlosťou 30 snímok za sekundu. Zhotovený obsah môžete zdieľať aj cez Google Street View a YouTube360. Obsah môže byť prehrávaný na všetkých zariadeniach podporujúcich 360° videá.

Batéria dostala kapacitu 1 200 mAh, nájdeme tu slot na SD kartu, ktorou si rozšírite internú 4 GB pamäť, podporu Wi-Fi, Bluetooth a nové USB typu C. Po pripojení k telefónu vidíte záznam z kamery v reálnom čase priamo na displeji smartfónu, no obraz je výrazne oneskorený a seká.

Treťou novinkou čo nás zaujala je "lopta" LG Rolling Bot. Vyzerá ako hračka, no je to zariadenie, ktoré dokáže kontrolovať domácnosť alebo domácich maznáčikov. Fotoaparát s 8-megapixelovým rozlíšením sa jednoducho kotúľa a zároveň fotí či nahráva video. Naviac umožňuje aj ovládanie kompatibilných zariadení. Pomocou Wi-Fi sa táto IP kamera ľahko pripojí k LG G5 s živým vysielaním.

Cestu a ubytovanie na MWC 2016 hradil redaktorke Telekom. Ďakujeme!

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu