Aký je lepší obal na iPhone, tenký alebo hrubý? (video)

V krátkom videu sme sa pozreli na to, čím ochrániť drahý smartfón pred poškodením pádom či poškriabaním. Stačí tenký obal, alebo si radšej kúpiť hrubšie puzdro?

Tieto otázky rieši snáď každý majiteľ telefónu, ktorému záleží na tom, aby mu jeho zariadenie vydržalo bez ujmy čo najdlhšie. I v prípade, že by ste ho chceli neskôr predať, má nepoškodený telefón určite väčšiu cenu a rýchlejšie sa predá, než obitý mobil na ktorom vidno, že sa oňho majiteľ veľmi nestaral.

ikona

Základné info: Apple iPhone 6SFaceliftovaný iPhone zostal verný minuloročnému dizajnu, ponúka však odolnejšie telo a 12-megapixelový zadný či 5 Mpix predný fotoaparát. Zachovaná šikovná čítačka odtlačkov, pamäťové verzie so 16 GB základom i NFC pre Apple Pay.

Tenký obal síce nepridá telefónu na objeme, ale neochráni vám napríklad šošovku fotoaparátu a pri páde na tvrdý povrch sa môže poškodiť. Poslúži skôr iba na ochranu zadnej steny proti škrabancom. Hrubšie puzdrá pridávajú viac na objeme, ochránia však telefón lepšie a ich opotrebovanie býva pri bežnom používaní minimálne.

Určite by ste nemali zabúdať ani na ochranu displeja. Jeho výmena je veľmi drahá, a tak investícia do tvrdeného skla sa určite vyplatí. Na trhu je už dostatočný výber. Od niekoľkoeurových až po drahé kúsky, kľudne aj za tridsať eur, ktoré ale ponúkajú doživotnú záruku. Keď sa ochranné sklo rozbije, bezplatne vám ho vymenia za nové. Nevýhodou tvrdeného skla na iPhone 6 a lebo 6S je jemne zahnutý displej po bokoch, nalepené sklo tak nepokrýva celú plochu displeja a niekomu môže tento estetický nedostatok prekážať.

Aký je lepší obal na iPhone, tenký alebo hrubý?

Niekoľko krytov na iPhone 6 sme testovali už v lete minulého roka. Predstavili sme vám gélový obal, plastový kryt s protišmykovou úpravou i peňaženkové puzdro, ktoré ponúka dokonalú ochranu a poslúži aj ako stojan pri sledovaní videí na telefóne.

Na jeden záber: Kryty, puzdrá, obaly na iPhone 6

Množstvo obalov, krytov a ochranných skiel či fólií kúpite napríklad v internetovom obchode iPshop.sk, ktorý nám puzdra i sklo zapožičal na testovanie.

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

Peter 08.02.2016 - 02:08

Mam iPhone 6S a velmi by ma zaujimalo - mohli by ste rozobrat aj to, preco vyrobcovia casto k starym puzdram pre 6 pripisu 6/6S. Alebo predajcovia? Uz mam na stole 2 puzdra, ktore na 6S nepasuju, pretoze 6S je vacsi ako 6. Malicko, ale ked ide o plastovy kryt, z toho proste moze spodok vypadnut, lebo sa nezachyti bokmi o vrch telefonu. A vraciat to sa to ani neoplati, kedze postovne tvori 50% ceny. Ja by som rad gumove puzdro na 6S (nieco co vsak ochrani aj fotak.. na 5S som mal nieco take: a bolo to perfektne: https://i.ytimg.com/vi/rL5WPuMUZ7I/maxresdefault.jpg Lenze na 6S to neviem objednat alebo sa bojim, lebo ked niekto napise ku kazdemu produktu 6/6S je to nezmysel. A puzdier IBA pre 6S je strasne malo, ak vobec /originalne/. A samozrejme, k tomuto gumenemu by som este chcel nejake vsuvkove puzdro, alebo nieco take: http://store.imore.com/images/product_images/accessories/additional_images/19205/large/5.jpg Lenze, do tohto mobil so silikonovym puzdrom nevojde.... A samotne krusell puzdro nestaci - pozrite zadnu cast hore, boky telefonu niesu voci padu na hrany prisposobene. A ani fotak nieje. Neviem preco to neuzavreli tu zadnu cast, a nenechali len otvor na fotak. Takze, poradi niekto nieco podobne, rovno na 6S? :D

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease08.02.2016 - 07:53 Trvalý odkaz

Fuu to si nemal, redakcia neuznáva desatiny milimetra. Dve desatiny na výšku, jedna na šírku a opäť 2 desatiny hrúbka, verím, že môžu robiť problém. Ale skôr, by som chápal na 6 (by mohlo mať vôľu), keďže 6s je väčší tak to púzdro tam snáď dáko narvem, či?

A na ajFon si vyberať púzdro by mala byť radosť. Čo som zľahka pozeral našiel som asi tisíc možností. Osobne bych riešil niečo s batériou, aby mi to aspoň deň vydržalo..
[img]http://www4.pcmag.com/media/images/457755-mophie-juice-pack-plus-for-ip…]

Títo robia kapacity od 1840 do 3950mAh

http://eu.mophie.com/shop

Lenka Ivančíková08.02.2016 - 10:35 Trvalý odkaz

ja mam gelove puzdro na 6S Plus za 10 eur kupovane v obycajnom stanku s krytmi, tzn. ziadne certifikovane a vobec ziadny problem. Tiez tam bolo pisane 6/6S. Bez problemov mi obopina aj boky a horne steny. Mame v rodine aj 6S a takisto s obalom ziadny problem. Ani s kupovanym cez ebay.

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne08.02.2016 - 11:06 Trvalý odkaz

Ja som na 6S+ kupoval dva z ebay, tiez pre 6+ a pasuju bez problemov...

ondrakomous08.02.2016 - 14:20 Trvalý odkaz

dobry jsou Spigen, belkin, thorncase-ceska firma s rucne vyrezavanymi kryty, dobry prislusenstvi nabizi firma istyle eu. cinsky odpad nekupuju. na kave, caji a pouzdru na telefon se nevyplati setrit.

Celá diskusia 12 príspevkov