Huawei MediaPad T1 8.0 Pro - detský tablet od Telekomu

V ponuke Telekomu k fixným i mobilným službám nájdete aj starší tablet Huawei MediaPad T 1 8.0 Pro s už nainštalovanou detskou aplikáciou KIDOZ. Tú si z Google Play môžete stiahnuť na akýkoľvek tablet s Androidom zadarmo. Čo ponúka?

Medzi akciovými zariadeniami Telekomu sa pred Vianocami objavil aj takzvaný Detský tablet. Ide o klasický minuloročný Huawei MediaPad T1 8.0 Pro, do ktorého však operátor nainštaloval brandovanú verziu aplikácie KIDOZ bežne dostupnú v obchode Google Play.

ikona

Základné info: Huawei MediaPad T1 8.0 Pro (Honor T1) Tablet ponúkna 8-palcový displej s HD rozlíšením, 1 GB RAM, 5-megapixelový fotoaparát a zadnú stranu z lešteného hliníka. Model s logom Huawei aj dvojnásobné úložisko a LTE konektivitu.

Hneď na úvod však treba uviesť, že KIDOZ možno bezplatne nainštalovať prakticky na akýkoľvek smartfón či tablet s Androidom a zdá sa, že používateľ tak na inom zariadení získa úplne totožný obsah (až na typické ružové logo).

Po kliknutí na obrázok sa snímka zväčší. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

KIDOZ používateľa privíta ponukou Moje aplikácie, kde možno kliknúť na Videá, Hry, Webové stránky, Fotoaparát či pridruženú galériu fotografií Moje obrázky. Jedná sa tak o akýsi launcher, ktorý dieťatu odfiltruje zvyšok tabletu a zmenožní mu používať klasické rozhranie operačného systému Android - ochráni ho tak pred obsahom, ktorý mu s odovzdaním zariadenia do rúk sprístupniť nechcete a vás pred zmenami vo vašich aplikáciách či nechcenými nákupmi v Google Play či volaniami, ktoré by jeho prsty mohli vykonať.

Po registrácii a pridaní účtu, pre jedno či viac detí zvlášť, je navyše vypnutie aplikácie možné zablokovať heslom, takže sa váš potomok k inému obsahu nedostane bez povolenia. Čo teda aplikácia ponúka?

Videá sú agregátorom obsahu zo služby YouTube, ktorý navyše možno filtrovať podľa jazyka, ktorý dieťaťu povolíte. V slovenčine sú dostupné diely seriálu Bambulka, Miazgovci, Detské priesne , Macko Uško či TV relácia Spievankovo. V češtine sú dabované aj seriály Lokomotíva Tomáš či Požiarnik Sam alebo iné. V angličtine sú to desiatky ďalších.

Rodič sa sám môže rozhodnúť, ktoré kanály povolí, a to aj na diaľku, cez webové rozhranie kidoz.net/parents. Zmeny sa potom premietnu po pripojení tabletu k Wi-Fi sieti. Cez web sa dá vytvoriť aj vlastný kanál s ľubovoľným videom na YouTube, dieťaťu tak na tablet môžete poslať napríklad niektoré z našich videí Na jeden záber.

Obdobne funguje položka Hry a Webové stránky, kde rodič povolí hry a pridá URL adresy, o ktorých si myslí, že sú vhodné pre jeho potomka.

Z ďalších funkcií tabletu získa potomok prístup iba k Fotoaparátu s vlastným rozhraním. Takto zaznamenané snímky cez launcher KIDOZ sa zobrazia opäť len v položke Moje obrázky, teda nezávisle od zvyšného obsahu na pamäťovej karte či vo vnútornom úložisku.

Nápad s agregátorom videí a rozprávok aj v slovenčine sa nám páči, pri hrách treba počítať výhradne s angličtinou a faktom, že nepôjde o graficky a hrateľne najvydarenejšie tituly. Na hlavnú obrazovku potom možno pridávať ďalšie Aplikácie, respektíve nové hry alebo softvér pre kreslenie či trénovanie logického rozmýšľania z akéhosi virtuálneho obchodu v rámci launcheru KIDOZ. Tie však nie vždy budú zadarmo, kupujú sa za virtuálne hviezdičky, ktoré sa už dobíjajú za reálne eura z vašej kreditnej karty.

Medzi základné špecifikácie tabletu patrí osempalcový displej s HD rozlíšením (1 280 x 800 b.), štvrojadrový 1,2 GHz procesor, 1 GB RAM, 16 GB vnútorné úložisko, slot na microSD karty, 5 Mpix zadný a 2 Mpix predný fotoaparát, GPS, Bluetooth, Wi-Fi, LTE a 4 800 mAh batéria.

Telekom ponúka tablet Huawei MediaPad T1 8.0 Pro v akciovej ponuke k tzv. fixným službám (teda Magio Internetu, Magio televízii alebo Pevnej linke), pokiaľ si niektorú zo služieb nakonfigurujete vo variante L alebo XL. Alebo si ho môžete zakúpiť aj s hlasovým paušálom Happy. V ponuke operátora nájdete tento model dvakrát: ako bežný tablet s Androidom a detský tablet s už nainštalovanou aplikáciou KIDOZ.

Cena ostáva v obidvoch prípadoch rovnaká. Napríklad s paušálu Happy M ho získate za 49 eur s mesačným poplatkom 2 eura.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu