Prvý kontakt so Samsungom Galaxy Note 5 (video)

Na výstave IFA 2015 sme si nenechali ujsť špičkový prístroj s 5,7-palcovým QHD displejom, ktorého devízou je viacfunkčné dotykové pero.

Dostupnosť tabletofónu Samsung Galaxy Note 5 na našom trhu je stále vo hviezdach, no bola by škoda, keby Európu tento nadupaný android obišiel. zatiaľ nám musí stačiť jeho rovnako veľký súrodenec Galaxy S6 edge+, tomu však chýba multifunkčné dotykové pero, ktoré mnohí používatelia oceňujú.

ikona

Základné info: Samsung Galaxy Note 5Nástupca špičkového tabletofónu Note 4 prináša nový dizajn, 5,7'' QHD displej, osemjadrový procesor, 4 GB RAM, 16 Mpix fotoaparát s optickou stabilizáciou obrazu a 3 000 mAh batériou. Prišiel o slot na pamäťové karty a jeho dostupnosť v Európe je zatiaľ otázna.

Galaxy Note 5 dostal nový dizajn tohtoročných vlajkový lodí s tenkým skleneným telom a kovovými bočnými stenami. A na videu vidno, ako je celý “upatlaný” od odtlačkov prstov. Výkon zabezpečí osemjadorvý procesor Exynos a 4 GB operačná pamäť RAM, vnútorný úložný priestor bude v dvoch verziách - 32 GB alebo 64 GB. Ani tu nenájdeme slot na microSD karty. Super AMOLED displej s 5,7-palcovou uhlopriečkou sa pýši jemným QHD rozlíšením 1 440 x 2 560 bodov a do strán je natiahnutý na maximum. Zahnutie po bokoch tu chýba. Pod displejom je známe hardvérové tlačidlo, ktoré ukrýva snímač odtlačkov prstov.

Snímky a videá v 4K kvalite zhotovíte 16-megapixelovým fotoaparátom so sveteľnosťou f/1.9 a optickou stabilizáciou obrazu. Tá nechýba ani prednej 5-megapixelovej kamere. Medzi zvyšnou výbavou nájdeme podporu rýchlej dátovej siete HSPA+, LTE, NFC, Wi-Fi, GPS, Glonass, Bluetooth 4.2 i microUSB s funkciou OTG. Na FM rádio musíte opäť zabudnúť. Batérii klesla kapacita z 3 220 mAh na rovných 3 000 mAh.

Na jeden záber: Samsung Galaxy Note 5 (prvý kontakt)

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Cestu a ubytovanie redaktora na IFA 2015 zabezpečila spoločnosť Samsung. Ďakujeme.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu