Porovnanie fotoaparátov: Samsung Galaxy S6 vs. S6 edge

Je rozdiel medzi fotoaparátmi dvoch takmer navlas rovnakých smartfónov od Samsungu? Hovorí sa o odlišných snímačoch, ale aká je realita?

Oba fotoaparáty ponúkajú maximálne rozlíšenie 16 Mpix s pomerom strán 16:9. Oba sa pýšia optickou stabilizáciou a výborným režimom HDR. Po aktualizácii obidva ponúkajú aj doladenie expozície pohybom prsta nahor / nadol (ako na iPhone či Huawei P8). Ale či fotografujú oba modely rovnako, to sa ukáže až na jednotlivých záberoch vytvorených v rovnakom čase na rovnakom mieste.

Záver

Malé rozdiely tam sú, ale podľa môjho názoru úplne bezvýznamné. Záver teda znie: podľa fotoaparátu by som sa medzi galaxy S6 a S6 edge určite nerozhodoval.

DETAILY (100 % výrezy)

Tip pre počítače: Obrázky odporúčame zväčšiť (klikom na obrázok). Kliknutím kolieskom myši sa obrázok otvorí v novej karte internetového prehliadača, pravým tlačidlom myši môžete zase snímky uložiť do počítača.

Tip pre smartfóny a tablety: Na jemných dotykových displejoch môžete snímky priamo v článku priblížiť a detaily porovnať bez klikania na obrázky.

vľavo je vždy snímka z Galaxy S6, vpravo z Galaxy S6 edge

FOTOGALÉRIA (pôvodné zábery)

Všetky fotografie v článku sú v plnej kvalite, otvorenie obrázkov kliknutím prináša len pohodlie listovania medzi jednotlivými zábermi (klikom otvoríte ten istý súbor). Ak máte v ruke smartfón či tablet, detaily si pozriete aj klasickým priblížením snímky dvomi prstami. Pravým tlačidlom myši alebo podržaním prsta na obrázku môžete slobodne snímky uložiť do vášho zariadenia.

Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6 edge

Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6 edge

Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6 edge

Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6 edge

Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6 edge

Diskusia k článku:

Peto 19.08.2015 - 21:16

Nabudúce porovnanie foťákov medzi Samsung Galaxy S6 zelenej farby a Samsung Galaxy S6 čiernej farby?

Marek Vrba24.08.2015 - 20:40 Trvalý odkaz

Porovnajte si podanie zelenej farby u foťáku na Samsungoch S6 alebo aj Note 4 oproti iným mobilom.... u Samsungu je zelená totálne presaturovaná a neprirodzená... to som si len ja všimol? a nie len na týchto fotkách

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne24.08.2015 - 21:27 Trvalý odkaz

Zmenis vyvazenie bielej z automatiky na zodpovedajuce svetelne podmienky a hop uz nie je.

ondrakomous24.08.2015 - 21:46 Trvalý odkaz

oboji je mobilni fotograficka spicka, jde to poznat v clanku, zelena mi prijde v clanku prirozena, u makra je tam takovej nadech do zluta, pravdepodobne zpusobenej zlutym vecernim, pozdne odpolednim svetlem, na druhym zaberu jsou trosku studenejsi odstiny. ve vyrezu-chaty nad jezírkem jde videt, ze s6 edge je kresba vice ostra, je tam vic detailu. celkove bych řekl, ze rozdily jsou absolutne minimalni.dival jsem se do exifu na te fotce s autem, malinko mensi prepaly jsou u celoplosnyho mereni u S6edge. do takového testu to chce dat ještě zrcadlovku, nebo nejaky proficompakt se stejne nastavenymi hodnotami, aby clovek mohl prave porovnat vernost barev, atd.

Marek Vrba24.08.2015 - 23:07 Trvalý odkaz

No ale prečo napr. u Sony alebo Iphone je tá zelená vždy v pohode... aj bez ručných nastavení.... to samsung tak schválne presaturováva farby či čo

Celá diskusia 7 príspevkov