Príde Samsung Galaxy Note 5 alebo S6 edge+ už v auguste?

Očakávaný tabletofón Galaxy Note 5 sa možno ukáže skôr, než sa predpokladalo. Objavili sa nepotvrdené informácie, že nielen túto novinku, ale aj väčšieho súrodenca modelu Galaxy S6 edge ukáže výrobca už o pár týždňov.

O tom, že Samsung pripravuje piatu generáciu tabletofónu radu Galaxy Note nepochybuje snáď nikto. Zatiaľ nezodpovedanou otázkou ostáva, kedy ho predstaví verejnosti. Doteraz sa najčastejšie skoňoval známy veľtrh IFA 2015, ktorý sa každoročne koná koncom leta v septembri.

No objavili sa správy, že Samsung by mohol novinku odhaliť už o niečo skôr, a to v auguste. Dokonca sa objavil presný dátum: 12. august. Navyše sa špekuluje aj o tom, že predstaví i ďalšiu novinku - Galaxy S6 edge+ a začiatok predaja vraj odštartuje už 21. augusta. Že by chcel výrobca získať náskok pred novým iPhonom 6S?

A čo majú nadupané telefóny ponúknuť? Galaxy Note 5 by vraj mohol dostať 5,7-palcový QHD displej, čipset Exynox 7422, 4 GB operačnej pamäte RAM a samozrejme dotykové pero S Pen. Dočkať by sme sa mohli 4 100 mAh batérie (nevyberatľnej) a snáď aj nového konektora microUSB typu C.

Galaxy S6 edge+ má vraj takisto dostať 5,7-palcový QHD displej, no po bokoch zahnutý, špekuluje sa o procesore Snapdragon 808 alebo čipsete Exynos 7420 a 3 GB RAM. Zrejme sa nedočkáme ani slotu na microSD kartu.

Dokonca sa objavili úvahy, že na európskom trhu sa objaví len jedna z očakávaných noviniek. Vraj sa Note 5 u nás neukáže. Či je to vôbec pravda a ktorá to bude sa dozvieme snáď už čoskoro. Berte preto všetky informácie v článku len za neoverené a špekulatívne.

Zdroj: sammobile.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu