Na jeden záber: Huawei P8 Lite

V našej sérii krátkych video recenzií nemôže chýbať výborný zástupca strednej triedy. Huawei si za tento 5-palcový android naozaj zaslúži pochvalu.

Huawei P8 Lite vychádza z vlajkovej lode P8. Majú spoločný dizajn, no zadný kryt je z plastu, nie hliníka, čo však neubralo na kvalite zhotovenia konštrukcie. Slabinou produktu je veľmi lesklý 5-palcový HD displej, ktorého čitateľnosť v exteriéri patrí k priemeru. Výkon, ktorý zabezpečuje osemjadrový procesor vlastnej výroby s taktom 1,2 GHz a operačná pamäť 2 GB RAM sú zárukou svižného chodu systému a bezproblémovej práce aplikácií.

Operačný systém Android 5.0 Lollipop je obohatený o používateľské prostredie Emotion UI 3.1 a patrí k veľkým plusom smartfónu. Nájdete tu množstvo podrobných nastavení, po kúpe odporúčame prejsť každú jednu položku v nastaveniach. Trinásťmegapixelový fotoaparát síce nemá optickú stabilizáciu ani funkciu Light Painting, za svoju kvalitu sa však určite nemusí pred konkurenciou hanbiť.

ikona

Huawei P8 Lite - studnica dobrých nápadovRecenzia elegantného androidu strednej triedy s dostupnou cenovkou, 5'' HD displejom, dostatočným výkonom a šikovným používateľským prostredím.

Vo výbave nechýba podpora rýchlej dátovej siete HSPA+, LTE, Wi-Fi, GPS, Bluetooth 4.1, NFC, 3,5 mm jack, dva sloty na SIM kartu (z toho jeden slúži pre microSD alebo SIM kartu) ani FM rádio. Kapacita batérie 2 200 mAh dnes nikoho neohúri, no na bežné používanie stačí.

V slovenských obchodoch sa predávajú dve verzie tohto modelu - single a dual SIM. Preto si pred kúpou overte, či si naozaj kupujete model s podporou jednej alebo dvoch SIM kariet, my sma mali v redakcii práve singel SIM verziu.

Na jeden záber: Huawei P8 Lite

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

Denis 10.07.2015 - 11:20

Pozdravujem ...aky me prijem sisignalu na wifi aleo GPS?

Lenka Ivančíková10.07.2015 - 13:32 Trvalý odkaz

podla mojich skusenosti bezproblemovy. studeny start GPS sice chvilu trval, ale nic tragicke. Wi-Fi bezalo v pohode.

Nightmare10.07.2015 - 15:08 Trvalý odkaz

no famozny stroj na svoju cenu a pocul som ze reprak (je vlastne len jeden) hra celkom slusne nechyba mu ani basova zlozka...
necudujem sa ludom ze citam vacsinou same pozitiva na P8 Lite ale aj na P8 je preco

Lenka Ivančíková10.07.2015 - 21:14 Trvalý odkaz

text z mojej recenzie: Na prehrávanie hudby i vysielania z FM rádia môžete použiť aj reproduktor v spodnej stene, no kvalitou neoslní, ale je dostatočne hlasný a na posedenie na chate stačí. Takze potvrdzujem, je hlasny, no ziadny zazrak kvality sa nekona.

Celá diskusia 8 príspevkov